Territorial

La FCF engega un front contra la violència

Futbol català. La federació va presentar ahir la nova campanya, centrada a eradicar l'incivisme als camps, i promourà un codi ètic per regular la situació

“En el futbol, les persones no es comporten de la mateixa manera que ho fan en altres àmbits. Ningú insulta al cine perquè la pel·lícula no li agradi, o al teatre, o en una actuació musical... Per què als camps sí? I el més preocupant és que ho veiem normal. Això ha de canviar.” Qui ho afirma és Andreu Subies, que ahir va presentar la nova campanya contra la violència als camps que ha preparat la Federació Catalana de Futbol. Més enllà de la campanya mediàtica, el president de la FCF va explicar que es crearà un marc normatiu per regular els comportaments incívics i evitar que quedin impunes: “Hem d'expulsar tots els violents, al camp i a fora.”

Sota el lema Prou violència al futbol, la FCF va anunciar en un acte al Museu Colet les actuacions que durà a terme per fer front als comportaments incívics als camps i als pavellons. La campanya, que entrarà en vigor la temporada que ve, es farà amb el suport de noves normes. Subies, de fet, va anunciar la creació d'un codi ètic que reguli tot el futbol català: “Els clubs que no en tinguin, podran recórrer al nostre per resoldre situacions.” El màxim dirigent del futbol català, de fet, aposta per crea r un comitè de mediació, “ja que la majoria de problemes es resolen parlant”. El president de la federació exemplifica el perquè de la necessitat d'un ens com aquest: “Cada dilluns tenim més de mil expedients sobre la taula, amb cinquanta advocats que treballen per nosaltres.”

El valor de regular

La nova campanya contra la violència pren el relleu de l'anterior, en pro del joc net. Aquest cop, però, la FCF pretén anar més enllà i acompanyarà les actuacions promocionals amb normatives. “Els projectes s'han de regular”, va dir Subies, que es va mostrar ambiciós: “Aquesta campanya marcarà el futur del món del futbol en els pròxims anys i és el projecte més important de la FCF, alhora que el més difícil, ja que es tracta de canviar persones.” El secretari general de l'esport, Ivan Tibau, que també va assistir a l'acte, va avalar la iniciativa: “Tot el que aconseguim fer per eradicar la violència en l'esport serà un gran pas endavant com a país.”

LES FRASES

En el futbol les persones no es comporten igual que en altres àmbits. Veiem els insults com una cosa normal, i això s'ha d'acabar
Els projectes s'han de regular i crearem un codi ètic al qual els clubs podran recórrer
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF

Sergio i Bojan, primers padrins

Tot i que la campanya no començarà fins a la temporada que ve i encara s'han d'anar concretant bona part de les actuacions, la FCF va realitzar el primer espot –presentat ahir–, en el qual destaca la presència de l'entrenador de l'Espanyol, Sergio González, i el davanter de l'Stoke City Bojan Krkic. Aquest vídeo promocional focalitza en tres aspectes: els insults, el masclisme i el racisme. És per aquesta raó que hi apareixen un àrbitre, una noia i un jove futbolista amb arrels africanes. El tècnic de l'Espanyol va mostrar el seu suport a la iniciativa i va remarcar el valor que les figures públiques serveixin de mirall. “Nosaltres, com a personatges populars, hem de ser els primers a donar exemple, mostrant respecte i tolerància, per fer que això es traslladi a la grada i es generi un clima adequat centrat en l'esport”, va afirmar Sergio González, que hi va afegir: “La campanya té molta força i tant de bo entre tots posem el nostre petit gra de sorra i la puguem consolidar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)