Sabadell

Quatre anys i tres dies

Sabadell. Punt final a la trajectòria de l'entitat vallesana en la lliga de futbol professional en un partit a El Molinón que tampoc no els servia per a res perquè l'Osasuna va acabar guanyant

sabadell0

sporting2

L'aventura i desventura del Sabadell a segona divisió ha acabat. Quatre anys i tres dies després del gol de Marc Fernández a Ipurua i els 90 minuts més eterns de la història del conjunt arlequinat, l'entitat diu prou. No ha estat a l'altura de les circumstàncies, la ciutat –sense el suport de l'imputat Bustos– li ha girat l'esquena i s'ha hagut d'aliar amb un inversor japonès que primer va ser el salvador però que ha acabat sent el botxí. La categoria ha estat benèvola ja que no els ha fet baixar algunes jornades abans, tenint en compte el poc nivell dels rivals directes. Fa quatre anys Eibar va ser un símbol; des d'ahir, El Molinón marca un abans i un després en la història de l'entitat.

El partit va seguir el guió previst, però només per resultat. Perquè Mandiá es va entestar a canviar-lo amb un onze d'intencions mai vistes: entre Gato, Sotan, Roigé, Collantes i Aníbal eren cinc davanters d'inici. I l'equip va tenir una sortida esplèndida, trepitjant zona d'atac, amb la sensació de no tenir res a perdre –tot i jugar-se la categoria ho tenia difícil– i amenaçant Cuéllar.

Gol anul·lat

Fins i tot, els arlequinats van aconseguir perforar la porteria local en una pilota penjada de Collantes cap a Aníbal amb el cap. El jutge de línia de l'infaust Sureda Cuenca, recordat per una molt mala tarda al Miniestadi en contra del Sabadell, va dir que el davanter estava en fora de joc i va invalidar la diana.

El Sabadell, a poc a poc, anava perdent la iniciativa a favor del conjunt d'El Molinón, que va haver de suportar el murmuri del seu públic en els primers instants. En l'inici, van avisar amb un xut d'Hugo Fraile al ninot que va aturar Nauzet, però superat el quart d'hora van començar a atacar amb certa fluïdesa. Així, Carlos Castro va encetar la porteria visitant en una jugada que va agafar els arlequinats perdent la pilota en la sortida. L'Sporting no es conformava només amb la possibilitat de guanyar sinó que havia de golejar, i aquesta embranzida que li va donar la primera diana la va aprofitar per trenar una jugada, pocs instants després, i fer el segon de la tarda, obra de Nacho Cases. Els d'Abelardo tenien pitjat l'accelerador i, en canvi, feia patir un Sabadell per a qui el més interessant que va passar és que l'àrbitre va xiular la fi dels 45 primers minuts.

En la segona meitat va passar el mateix que en la primera. Els arlequinats van agafar el seu rival molt relaxat i va començar a trenar jugades de perill. Roigé va poder batre el porter en una sèrie iniciada per Collantes, prolongada per Gato i que Cuéllar va acabar enviant a córner, però aquí es va acabar el bagatge ofensiu visitant en l'inici del segon temps. Perquè va tornar a bufar el vent a favor dels asturians, que van atacar Nauzet en un un contra un que el canari va solucionar convenientment a favor dels seus; després, en una segona jugada que Carlos Hernández va treure sota els pals, i més tard en una errada del central que Carlos Castro va perdonar.

Relleus atacants

Mandiá, que ja havia esgotat el primer canvi perquè Aníbal va rebre un cop al coll, només va fer moviments mirant l'atac. I li van anar sortint prou bé. Coincidia el gol del Girona a Son Moix amb els millors moments per als arlequinats, aprofitant també l'esgotament dels locals. De manera que el Sabadell va acabar el partit amb la sensació que havia fallat ocasions per escurçar distàncies o, fins i tot, per empatar. No hauria servit per a res, ni tan sols la victòria, ja que l'Osasuna guanyava el seu partit des del minut 15 i va enviar el Barça B, el Recreativo i el Sabadell cap al bronze.

LES REACCIONS

Volíem competir fins l'últim minut i ser capaços de capgirar-ho però no hem pogut
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell
SPORTING DE GIJÓN: Cuéllar; Lora, Luis, Bernardo, Isma; Sergio, Cases (Rachid, 68'); Hugo Fraile, Castro (Pablo Pérez, 76'), Jony (Santi Jara, 72'); i Guerrero. SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia, Carlos Hernández, Kiko Olivas, Clerc; Yeray (Eguaras, 64'); Collantes (Marquitos, 67'), Gato, Sotan, Pol Roigé; i Aníbal (Benja, 54'). GOLS: 1-0 (23') Carlos Castro. 2-0 (31') Nacho Cases. ÀRBITRE: Sureda Cuenca (balear). T.G.: al local Bernardo; als visitants Gato, Olivas i Sotan. PÚBLIC: 26.879 espectadors a El Molinón.
Ha estat un curs molt complicat, amb canvis de tècnics, gent lesionada i una plantilla curta
Juan Collantes
extrem del sabadell
Tenim molt difícil l'ascens directe però lluitarem fins al final. El resultat ha estat curt
Abelardo Fernández
entrenador de l'sporting
Hem sortit molt bé a pressionar-los i controlar però jugades individuals han decidit
Kiko Olivas
central del sabadell

L'Sporting perd força amb el gol del Girona

Les notícies que arribaven de Son Moix eren molt positives durant tot el partit per a l'Sporting i, a més, provocaven que els asturians busquessin gol rere gol. Amb l'empat del Girona, els d'Abelardo haurien estat empatats a punts en la segona posició i, igualat l'average particular, el general dictava un +2 abans del partit. Així, que l'objectiu del conjunt local era eixamplar el 2-0 contra el Sabadell per avançar el seu rival per l'ascens a una jornada del final. Tota aquesta energia va quedar en res quan El Molinón va cantar un gol, que alguns van pensar que era favorable al Mallorca però que era de Sandaza. Des del minut 77 fins al final, El Molinón va callar, els seus jugadors van perdre energia i el Sabadell va encadenar els millors minuts del partit sense fruit.