Sabadell

Espectadors en la reacció de l'Osasuna

Sabadell. Javi Flaño (91') marca el gol que salva el conjunt navarrès després de tot un partit en què els arlequinats van ser un digne competidor

osasuna2

sabadell2

Tothom durant la lliga s'ensumava que la Nova Creu Alta seria jutge i part de la salvació en l'última jornada. El que li hauria agradat al Sabadell és que hagués estat al seu favor, però, en canvi, es va haver de conformar –no li quedava un altre remei– mirant com una afició molt especial celebrava al seu feu que continuaran un any més en el futbol professional. El conjunt arlequinat va ser un digne competidor, però es va esfondrar en els últims minuts arran de l'empenta dels navarresos, que necessitaven l'empat.

El capità De Navas va ser un dels grans protagonistes en tot l'enfrontament. No només perquè va sortir de titular –qui sap si per última vegada– sinó perquè va aturar una ocasió rere l'altra de l'Osasuna. Aleshores, els arlequinats ja havien fet dos gols –d'Aníbal i Collantes– en un inici fulgurant dels de Mandiá, molt més tranquils que el rival i amb un punt de pausa que els feia ser molt precisos.

Després de les dues dianes, l'Osasuna va agafar les regnes, però estava tan nerviós que els vallesans tenien les de guanyar en qualsevol acció defensiva. Amb tot, no van evitar que llancessin vuit córners –va faltar la contundència de Vujadinovic, canviat per una commoció– i més de 25 centrades a l'àrea en el primer temps.

Ho veia molt negre l'Osasuna, sobretot perquè el Racing guanyava des de feia molts minuts, i ni en la segona part van tenir prou fluïdesa per apropar-se amb ocasions molt clares. El Sabadell no era capaç de sortir de la cova però quan ho va fer va tenir molt perill. Aníbal va tenir el 3-0 molt a prop, i quan David Garcia va escurçar distàncies en un servei de cantonada a 13 minuts del final, Cristian va enviar una pilota al pal que hauria matat el conjunt navarrès. La glòria visitant, però, va arribar en el minut 91, amb els arlequinats amb deu homes, quan Javi Flaño va rematar sol dins l'àrea petita un altre córner.

SABADELL: Nauzet; Cristian Garcia, Carlos Hernández, Kiko Olivas (Crespí, 42'), Clerc; Yeray, Eguaras (Longás, 65'), Gato; Collantes, Aníbal i Roigé (Marquitos, 82'). OSASUNA: Riesgo; Echaide (Merino, 56'), Flaño, David Garcia, Vujadinovic (Cedrick, 19'), Flaño; Loé, Torres (Alex, 74'), Sisinio; Hervías i Nino. GOLS: 1-0 (6') Collantes. 2-0 (18') Aníbal. 2-1 (77') David Garcia. 2-2 (91') Javi Flaño. ÀRBITRE: Eiriz Mata. T.G.: Als locals Roigé i Longás; als visitants Nino, Torres, Riesgo, Buñuel, José Garcia, Kenan Kodro i Cedrick. T.V.: Al local Aníbal (85') per doble amonestació; al visitant Santamaría (91') per doble groga (a la banqueta). PÚBLIC: 4.490 espectadors a la Nova Creu Alta.
Ens hem complicat el partit nosaltres. Jugàvem contra un equip que no s'hi jugava res
Quique Martín Monreal
entrenador de l'osasuna
Me'n vaig amb la sensació d'haver fet un treball descomunal, però no ha pogut ser
Juan Carlos Mandiá
entrenador del sabadell
L'equip ha competit més enllà dels seus límits. L'expulsió d'Aníbal ens ha afectat massa en els últims minuts de partit

Invasió de camp després del gol de Flaño

Uns 2.500 aficionats de l'Osasuna –més que del conjunt local– van viure amb passió el partit d'ahir a la Nova Creu Alta. L'afició visitant, però, va esclatar d'alegria quan Flaño va marcar el gol que els donava la permanència i entre 400 i 500 espectadors van protagonitzar una invasió de camp. Hi va haver el risc que Eiriz Mata suspengués el partit però va deixar treballar els Mossos d'Esquadra i a l'empresa de seguretat per desallotjar el terreny de joc. Tot plegat van ser uns deu minuts en què també va haver-hi temps per a les picabaralles entre jugadors. Especialment encès, Manuel Gato que se les va veure fins i tot amb l'entrenador Quique Martín, que va ser expulsat. L'àrbitre també va decidir sancionar tota la banqueta de l'Osasuna, que havia saltat al camp per calmar els seus jugadors i part de la seva afició. El més afectat de tots va ser l'exjugador del Girona Santamaría, que va ser expulsat perquè ja li havien mostrat una altra groga per protestes.