Tremolors que perduren

Incapaç de tancar partits, el Girona ajorna la primera victòria com a local i allarga a cinc els duels sense guanyar a Montilivi

Només li havia passat una altra vegada que no hagués guanyat en cap de les tres primeres jornades al seu estadi

Pablo Machín es va enrabiar perquè l'equip no havia sabut administrar el 2-1 i perquè, si Benja hagués tingut una mica més de punteria, el Llagostera hauria convertit en la recta final un 2-1 en un 2-3. No hauria estat res de nou a Montilivi, perquè és precisament el que va aconseguir el Numància en el primer partit de lliga del curs a l'estadi, amb un penal transformat per Dani Aquino (83') i una falta penjada a l'àrea que Pablo Valcarce va rematar (94'). El Girona va veure volar dos punts contra el conjunt de Sòria i, després d'acabar sense gols el següent partit a casa, contra l'Osca, es va endur un altre mastegot contra el Llagostera. Tres partits i cap victòria, que representa una de les pitjors arrencades com a local. De fet, només s'hi havia trobat una vegada des que va pujar a segona A, i aleshores (temporada 2009/10) se'n va sortir en el quart partit, tot i que Cristóbal Parralo no va resistir gaire més temps a la banqueta.

Encadenant-hi la temporada passada, el Girona ha acabat els cinc últims partits davant la seva afició sense celebrar la victòria. Se n'havia sortit per la mínima precisament contra el Llagostera, el 24 de maig, però després hi ha encadenat decepcions. Per tancar el curs, es van succeir les dues garrotades de campionat en vuit dies, primer contra el Lugo –en què tampoc no va saber tancar un partit en què havia fet la feina difícil de marcar l'1-0– i després contra el Saragossa (1-4).

Superat l'estiu, i per més que no tingui res a veure amb les decepcions majúscules del juny, els gironins no han acabat d'esvair els fantasmes de Montilivi, perquè el fet de tenir un avantatge parcial contra el Numància i dos contra el Llagostera no els ha servit per assegurar els tres punts. La plantilla es defensa –“l'equip ja ha arrencat i està oferint un nivell bastant alt”, diu Pere Pons– però admet que hi ha correccions pendents, sobretot en la recta final. “Amb un menys, hauríem d'estar més tancats i procurar que no es juguin els últims minuts”, assenyala el de Sant Martí Vell.

Només hi ha dos equips més de segona A que mantenen sense estrenar el compte de victòries com a locals. Són l'Osca, que ha fet un sol punt, i el Mirandés, que rebrà diumenge els de Machín després d'haver empatat els tres primers partits a Anduva. Tampoc és gens habitual a Montilivi, que acostuma a celebrar més aviat el primer triomf. En quatre dels set cursos anteriors, els primers tres punts del Girona a casa van coincidir amb l'estrena en la lliga.

gols
a partir del minut 83 ha rebut a casa: dos del Numància (del 2-1 al 2-3) i un del Llagostera (el 2-2)
Comparteix amb l'Osca (un sol punt) i el Mirandés el fet de no haver guanyat de local
Ens estan fallant detalls. S'arriba i es creen ocasions. Hem de tancar la porteria a darrere, i a dalt fer les que tinguem
Jaime Mata

REACCIONS

Als últims minuts ens falta maduresa. No hem de deixar que siguin tan bojos, d'anada i tornada. S'ha de tenir més de control i domini
Si haguessin entrat els pals ara tots diríem que el Girona ha tornat. Falta que ens entrin i ser un pèl més sòlids
Pere Pons
A vegades t'has de tancar més i que no es juguin els últims minuts. No és la nostra manera de jugar, però s'ha de ser llest i murri

El repàs de les imatges, més llarg

Pablo Machín va lamentar, just després del derbi contra el Llagostera, la inexperiència que havia mostrat l'equip, que segons el seu parer havia posat les coses fàcils al rival i no havia estat prou contundent. Ahir l'equip tenia programat un entrenament a les deu del matí, però els jugadors van trigar més d'una hora a sortir al camp annex de Montilivi. El cos tècnic va reunir la plantilla a la sala de premsa per repassar les imatges del partit de diumenge, i la trobada es va allargar més del que sol ser habitual. Un cop va acabar, l'equip se'n va anar a treballar, tot i que la sessió va ser molt i molt suau per als homes que van ser titulars en el derbi. El Girona té descans avui, però la setmana no serà corrent perquè demà hi ha programat el partit de copa Catalunya contra el Cornellà (21 h). Els quarts de final estaven programats per a la setmana que ve, però tots dos clubs van acordar avançar l'eliminatòria, que és a partit únic. Pablo Machín ha programat un entrenament al matí a Peralada, i a Cornellà utilitzarà els jugadors amb menys minuts. L'equip s'entrenarà dijous a Montilivi, divendres a Vilablareix i dissabte un altre cop a l'estadi, abans de marxar cap a Miranda, on juga diumenge a la tarda (17 h).