Girona

Més nosa que servei

Copa Catalunya. El Girona juga aquesta nit els quarts de final a Cornellà. Machín combinarà els menys habituals amb jugadors del filial i juvenils

El Girona juga aquesta nit a partit únic els quarts de final de la copa Catalunya a Cornellà contra el líder del grup tercer de segona B. El partit no li fa gaire gràcia, a Machín, perquè arriba “enmig d'una plaga de lesions”, però sobretot per l'escenari: “És el condicionant més gran. Serà complicat que puguem fer el futbol habitual sobre una superfície sintètica i en un terreny de joc de reduïdes dimensions”, raona el tècnic del Girona.

La primera plantilla té avui una sessió d'entrenament a Peralada després de la qual Machín determinarà els jugadors que aniran convocats al vespre a Cornellà. El tècnic té clar també que convocarà algun jugador del filial i també del juvenil, tot i que el gros de l'onze serà de jugadors del primer equip. El gran objectiu no és superar l'eliminatòria, sinó acabar el partit sans i estalvis: “No vull quedar eliminat. Un cop que institucionalment ens comprometem a participar en la copa Catalunya, ens l'hem de prendre amb la màxima professionalitat possible, tot i que la competició es podria millorar bastant. Però, tornant al partit, sí que és fonamental acabar-lo sense lesionats.”

Machín va admetre que no sap ben res del Cornellà: “El respecto com a tots i segur que ells estaran molt motivats, però no farem el plantejament en funció del rival. Tampoc no ho fem en la lliga.” Machín, això sí, sap que el Girona té “més a perdre que no pas a guanyar”. “Sol passar en partits així. El més normal és que siguis superior i que guanyis, però el futbol és dels pocs esports que un petit pot derrotar un gran.” El tècnic tampoc no creu que el ritme del partit d'avui sigui equiparable al d'un partit de competició de lliga.

Rotacions en el rival

El tècnic del Cornellà, Jordi Roger, afronta la cita d'aquesta nit amb la mateixa filosofia que Machín: ja que el partit no cau bé, llevat que serveixi per donar oportunitats als homes que n'estan tenint menys. És previsible, en aquest cas, que el conjunt verd surti amb un onze en què es mesclin titulars i suplents. La fita és clara, “arribar tan lluny com sigui possible i oferir minuts a futbolistes que, amb l'equip tan entonat en la lliga, no n'estan tenint tot i ser importants”. Jordi Roger, de fet, creu que enfrontar-se amb el Girona és un repte motivador i que pot servir per donar encara més confiança a un bloc que ha començat la lliga de manera impecable: 16 punts de 18.

Un partit entre setmana no cau bé, però som aquí perquè ho hem volgut, volem arribar lluny i el Girona és un rival que motiva
El partit té molts condicionants, però el més important és el terreny de joc, tant pel que fa a la superfície com a les dimensions
Estant tan bé en la lliga, no he canviat peces. Ara aprofitaré per fer-ho i repartir minuts
Jordi Roger
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ
En aquests partits, tens més a perdre que guanyar. El més important és que no hi hagi lesionats
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)