Els menys habituals fan els deures

El Girona, amb un onze farcit de suplents i alguns jugadors del B, compleix contra el líder de segona B i s'imposa gràcies a un gol de Serrano (14')

Els de Machín es van adaptar bé a les peculiaritats del petit camp del Cornellà i van anul·lar el joc directe dels verds

Sense lluïment, ja que el partit no ho va permetre, però amb pragmatisme i molt d'ofici. D'aquesta manera va aconseguir el Girona el pas a la semifinal de la copa Catalunya. Pablo Machín, preocupat perquè el partit arribava en un moment delicat quant a les baixes, va alinear un onze amb els menys habituals i alguns jugadors del filial, i la resposta dels seus pupils va ser bona. Els gironins es van avançar d'hora en una acció elèctrica de Serrano (14') i després van ser un conjunt sense fissures, que va anul·lar bé el joc directe del Cornellà en un camp complicat tant per les dimensions com per la superfície sintètica.

Els primers minuts del partit van ser una prolongació de l'escalfament. Els dos equips movien la pilota i combinaven intentant arribar, però faltava profunditat i els porters amb prou feines havien d'intervenir. Al menut feu del Cornellà, això sí, qualsevol acció pot portar perill, ja que no hi ha espais i qualsevol pilotada pot ser una ocasió. I el gol del Girona va arribar en la primera. Rubén Alcaraz va tirar una assistència a l'espai perquè Serrano, en velocitat per la banda dreta, es plantés davant Toni i el superés amb un xut precís i creuat. La cosa començava bé per als de Pablo Machín, que es van envalentir amb el 0-1 i, tot just després (15'), gairebé van fer el segon amb una canonada de Pol Llonch que va fer cap al travesser. Va ser llavors quan el Cornellà va treure tota la intensitat que el caracteritza i va evitar que la pilota s'aproximés gaire a la seva àrea. Amb un joc molt directe, els de casa van buscar l'empat, però els va mancar encert. Ni Borja, amb un xut als núvols en el minut 18, ni tampoc Hidalgo, que va rematar massa alt després de rebre sol com un mussol (25') van aconseguir perforar la porteria de Germán. El resultat, amb tot, ja no es va moure en la primera part.

Alternatives sense gols

Si els darrers minuts del primer temps van estar mancats d'ocasions, després de la represa la tònica no va canviar. I això que el tècnic local va fer entrar tres dels seus jugadors més habituals –Pere, Gómez i Xemi– per mirar de fer mal a l'ordenada rereguarda gironina. Les arribades, amb tot, van ser comptades en un partit en què es va notar que la copa Catalunya és una competició que cau més malament que no pas bé per a dos equips centrats en la lliga. Així, un cop més, les intervencions dels porters van ser mínimes. La primera arribada perillosa va ser de nou del Girona. Una vegada més, Serrano va marxar en velocitat direcció a a Toni, tot i que aquest cop la pressió dels defenses va impedir que pogués xutar amb condicions. La pilota, va marxar desviada (53'). La rèplica dels verds va arribar dos minuts després, amb una centrada de Xemi que se li va escapar de les mans a Germán, sense que aquesta relliscada tingués conseqüències. Poc després, Machín va substituir Serrano, que havia notat una punxada.

Per mirar de trencar el tedi, Pablo Machín va buscar la reactivació del Girona posant-hi pólvora. Si en el descans havia entrat Jario en substitució Pol Llonch, en el 66 va ser el torn de Mata, que va ocupar el lloc de Joel. L'estratègia, però, tampoc no es va traduir en un augment del nombre d'ocasions dels blanc-i-vermells. De fet, la tendència del partit no va canviar i només les urgències dels locals amb el pas dels minuts va transcendir en alguna aproximació més. Els de Jordi Roger, això sí, van estar erràtics. Com el Girona, vaja. I és que els de Machín van tenir una ocasió claríssima per sentenciar en el minut 82, quan Jairo va assistir de manera impecable Mata. El punta madrileny, però, va xutar sobre de Toni, que va poder refusar.

Ja en el temps afegit, el Cornellà va tancar el Girona al seu camp, però sense fer patir en excés un Germán complidor. El 0-1, amb tot, ja no va variar i els de Machín van segellar el bitllet per a les semifinals, que s'haurien de disputar abans no acabi el 2015. La final, d'altra banda, està prevista per a la primavera del 2016.

GIRONA: Germán; Serrano (Ferrón, 61'), Marcelo, Alcalá, Carles Mas, Coris (Pere Pons, 76'); Rubén Alcaraz, Vivi (Richy, 86'), Pol Llonch (Jairo, 46'); Felipe Sanchón i Joel (Mata, 66').

CORNELLÀ: Toni; Joel, Borja (Pere, 46'), Uche, Lucas Gafarot; Antonio, Hidalgo (Masqué, 55'), David Garcia (Gómez, 46'), Pep Caballé (Xemi, 46'); Lauren i Óscar Muñoz (Fran Piera, 60').

Hem competit bé, hem demostrat que som un equip solvent i hem fet una mica pitjor el Cornellà, que està fent un gran paper en la lliga
No són partits gens fàcils d'afrontar, i les categories s'han de demostrar. Hem intentat minimitzar les virtuts del rival i hem treballat bé
Hem començat deixant jugar massa el Girona. No fèiem prou pressió o arribàvem tard, i si els deixes jugar, et creen perill
Serrano està trucant a la porta. Tant de bo que el tinguem diumenge com a alternativa
Pablo Machín
entrenador del girona
GOLS: 0-1 (14') Serrano. ÀRBITRE: Fernández Morillo. T.G.: Als locals Uche, Lauren i Gómez; i al visitant Ferrón. PÚBLIC: Uns 400 espectadors al Nou Municipal.
Hem rectificat, hem decidit jugar com ells, ja no hem patit tant i en la segona part hem jugat més al seu camp
Ha faltat l'última passada. Estic descontent d'haver tingut sis córners i no haver creat perill