Girona

Solucions comptades

Sense Javi Álamo ni David Serrano, Machín apostarà per Coris d'inici i tindrà com a alternativa Aday, recuperat d'una lesió muscular

Més acostumats a l'esquerra, Coris i Aday s'hauran d'adaptar a l'altre costat

Els carrils són fonamentals en l'esquema de Pablo Machín, que ha rebut un primer contratemps seriós amb l'absència de Javi Álamo, la gran aposta per la dreta. El canari, operat dilluns del menisc, estarà unes setmanes inactiu i el tècnic haurà de cobrir el buit, començant pel partit de demà al camp del Mirandés. Tampoc hi ha gaire res per inventar, fins al punt que el mateix Machín va reconèixer ahir que Sebas Coris té tots els números per ser titular al costat dret. L'alternativa més directa, Aday Benítez, tot just entrarà a la primera convocatòria després de superar una lesió muscular. I una altra alternativa en creixement, David Serrano, està descartat perquè es va lesionar a Cornellà.

“Aday no està a punt per jugar 90 minuts, però si ens fes falta podria tenir minuts”, va explicar Machín, que va posar en el mateix sac Borja García, un cop recuperat de la lesió que es va fer en el partit de copa a Tarragona. Tot i que també hi hauria com a alternativa situar Pol Llonch al costat dret, l'escollit serà Sebas Coris, a qui costa aguantar un partit sencer. Machín, però, és optimista: “Està madurant més i se sap dosificar millor o assumeix millor la càrrega de treball”. L'altre handicap de Coris és que se sol sentir més còmode al costat esquerre. “Sembla que té millor sortida per anar cap a dins, però l'he de convèncer que, com més possibilitats li veu l'entrenador, més fàcil té jugar. Ho pot fer perfectament bé a la dreta i, si li toca jugar, segurament ho farà molt bé.”

Coris va compartir amb Aday el carril esquerre durant més de mitja lliga la temporada passada, arran de la baixa de David Juncà. “Som jugadors que venim de jugar en posicions més ofensives, i ens agrada jugar a cama canviada. Però nosaltres som dretans i no hem de tenir cap problema per jugar a la dreta”, va indicar Aday, que es veu amb un bon to. “Després de tres setmanes aturat és complicat estar al 100%, però em trobo bé i, si entro en la convocatòria, és perquè estic preparat per jugar”. El de Sentmenat ha tingut diversos problemes musculars que li han impedit tenir continuïtat. “Per constitució, sóc potent i això pot provocar més problemes musculars, però no em solia passar. Aquest any, s'hi ha afegit l'operació al genoll de la pretemporada, i després volia estar amb el grup perquè o ho fas o se't mengen.”

La sorpresa del comitè

A més del canvi obligat al carril, Pablo Machín podria fer algun altre retoc, i Richy té molts números de recuperar un lloc a l'eix de la defensa. Qui no perd el tècnic és Pere Pons, després que el comitè de competició li retirés la segona targeta groga que el mateix jugador havia assumit. “Ha estat una grata sorpresa, i dic sorpresa perquè tampoc tenim gaire clar en què es basen els comitès. Jo veia més clar que es tragués la de la setmana anterior de Richy. És cert que en les imatges es veu que Pere Pons no toca el rival, però en altres accions passa igual i no et donen la raó”.

PABLO MACHÍN

No veu encara Aday preparat per jugar tot el partit i té Pol Llonch com l'altra possibilitat

LA CONVOCATÒRIA

Amb tres baixes, el tècnic haurà de descartar tres jugadors per viatjar a Miranda

LES REACCIONS

Sóc un jugador potent i normalment tens més problemes musculars. Si entro ara és perquè estic preparat per jugar
Aday Benítez
Tant Coris com jo som ofensius i ens va bé jugar a cama canviada, però al cap i a la fi som dretans i no hem de tenir cap problema a la dreta
Sense Álamo, la baixa de Serrano és significativa perquè ja estava entrant en les convocatòries i el volíem tenir com a alternativa
Coris està madurant i se sap dosificar o assumeix millor la càrrega. L'he de convèncer que ho pot fer bé a la dreta
Pablo Machín

Última sessió, llista i a l'autocar

El Girona té programat aquest matí a l'estadi de Montilivi l'últim entrenament de la setmana, després del qual Pablo Machín facilitarà la convocatòria. Si no hi ha cap contratemps d'última hora, el tècnic té 21 jugadors disponibles i n'haurà de descartar tres. Respecte al Girona-Llagostera, cauen Javi Álamo i David Serrano, que s'afegeixen a la baixa de Rubén Sobrino. En canvi, el tècnic recupera Rubén Alcaraz (després d'una sanció), Aday i Borja. El Girona surt després de l'entrenament en autocar cap a Miranda, on té previst arribar a quarts de vuit del vespre. El partit és demà a la tarda (17.00 h) i l'equip preveu arribar a Montilivi a les dues de la matinada.

Machín confia tenir a punt Rubén Sobrino la setmana que ve

L'entrenament d'ahir a Vilablareix va ser distès i de poca exigència per a la plantilla, tant pel fet que faltaven dos dies per al partit a Anduva com per la superfície del terreny de joc. Va ser un pèl més dur per a Rubén Sobrino (a la foto, amb el fisioterapeuta Oriol Balañà), que va fer carrera continua i diversos exercicis físics, al marge del grup. La recaiguda li impedeix estar a punt per demà, però Machín espera que el debut no es demori gaire més. “No m'agrada marcar terminis ni pensar en qui no ens pot ajudar. És una lesió cridanera perquè no hi ha cap trencament muscular i és només el cop, però és dolorós. Hem fet un pas enrere, però espero poder tenir-lo la setmana que ve”, va dir Machín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)