Girona

No hi ha excuses que valguin

El Girona anhela la primera victòria de la lliga a Montilivi, després de tres decepcions i d'haver ofert a Miranda la pitjor cara

Candidat clar a l'ascens, l'Almeria arriba al duel carregat també de necessitats

L'Almeria és el club que té més diners per fer la plantilla, amb molta diferència, i difícilment allargarà gaire més sèries tan negatives com les quatre jornades sense guanyar (un sol punt) o les tres sortides (totes) sense puntuar. Un dels candidats claríssims a l'ascens, malgrat ocupar zona de descens i ja haver fet caure un entrenador, visita avui Montilivi, però el Girona tampoc està per regalar gaire res més. El conjunt de Pablo Machín, que corre el risc d'acabar la jornada en zona de descens a segona B, necessita amb urgència una victòria que li reactivi la confiança, després d'oferir una imatge pobra a Miranda (1-0), i que li permeti desempallegar-se dels fantasmes de Montilivi, on només encadena decepcions des del doble drama del final de curs passat.

El Numància (2-3), l'Osca (0-0) i el Llagostera (2-2) han pescat a Montilivi. En funció de com vagi el partit, els gironins hauran de gestionar l'ansietat de voler oferir la primera victòria als aficionats, alguns dels quals ja es van començar a desesperar sobretot contra l'Osca. “De témer, no temo res. Miro de convèncer l'equip que estem en una bona línia, que som un bon bloc i un equip competitiu, i que hi ha fases en què les pilotes acaben al pal i altres que van a dins. Hem de confiar en el treball que estem fent, i esperem que hi hagi comunió amb l'afició”, exposa Pablo Machín. “No tinc cap dubte que els aficionats ens ajudaran, tot i que sempre som nosaltres els primers que els hem de donar confiança.”

Els gironins esperen un rival “molt motivat” arran del canvi a la banqueta. “L'Almeria té futbolistes de prestigi reconegut que han viscut situacions similars, i saben que si la cosa continua sense funcionar, miraran cap al vestidor i es podran sentir més assenyalats. Segur que vindran amb ganes de reivindicar-se”, explica l'entrenador del Girona, que preveu “un partit disputat”. En teoria, l'Almeria no s'hauria de tancar al darrere com sí que han fet altres rivals. “Tenen molta qualitat i són capaços de dominar-te. Si hi ha fases en què això passa, ens ho hem de prendre com la possibilitat de tenir més espais, perquè fins ara ens han respectat més pel que vam ser que pel Girona com a institució o com a equip”, va assegurar Machín.

Ordre i concentració

Miguel Rivera, el tècnic del filial que ha pujat al primer equip de l'Almeria després de la destitució de Sergi Barjuan, va ser prou clar a l'hora de valorar les mancances que havia percebut de l'equip. Més enllà d'elogiar el Girona i especialment Pere Pons –“un jugador extraordinari”–, Rivera va insistir en la necessitat de millorar en l'aspecte defensiu. “Hem de recuperar l'ordre i implicar-nos més quan no tenim la pilota”, va reconèixer. De fet, el gran mal de l'Almeria són els 14 gols que ha encaixat (dos per partit de mitjana). Els andalusos han perdut en les seves tres sortides en la lliga –a Saragossa (3-2), a Lugo (1-0) i a Albacete (3-0)– i, en les últimes quatre jornades, només han sumat el punt de dissabte passat contra el Tenerife (2-2), insuficient perquè Sergi Barjuan mantingués el lloc de treball.

LA PRÈVIA

El primer objectiu sempre és guanyar. Si després ho podem fer generant moltes ocasions, dominant i estant més al camp rival, perfecte
Hem de corregir els paràmetres defensius en sentit col·lectiu. Quan no tenim la pilota és quan estem més desordenats
Quan estàs lluny de l'objectiu, t'apareixen dubtes. Hem de reconquerir la confiança i l'autoestima dels jugadors
Hem de confiar en el treball que fem, i esperem que hi hagi comunió amb l'afició. Segur que ajuda
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
El Girona té les idees molt ben treballades i provoca partits bojos d'anades i tornades
Miguel Rivera
ENTRENADOR DE L'ALMERIA
Som un equip que hem de lluitar amb pic i pala. Si no es pot marcar cada dos xuts, cada quatre. Hem de posar moltes pilotes a l'àrea

LA PRESSIÓ

Conscient que ha de progressar, el Girona té el perill que li pesi el mal bagatge a casa

L'ALMERIA

Ha perdut els tres partits a camp contrari i només ha fet un punt dels últims 12
Equips com el seu són capaços de dominar-te, i si passem moments així, ha de ser una possibilitat per tenir més espais
Hem de superar el Girona, que serà molt complicat, però també la muralla psicològica que s'ha anat aixecant pels mals resultats

Faves comptades als carrils i incògnites a altres llocs

Sense recuperar cap dels jugadors que es van perdre el partit al camp del Mirandés, Pablo Machín tindrà molt fàcil l'elecció per als dos carrils, ja que alinearà Carlos Clerc a l'esquerra i Aday Benítez a la dreta, els dos jugadors que més s'hi adapten. Com a alternativa, sobretot si Aday no resisteix tot el partit, hi ha Pol Llonch. A les altres posicions, Machín té més marge de maniobra i podria fer algun retoc a l'onze inicial. A l'eix de la defensa, Pedro Alcalá aspira a recuperar un lloc, tot i que res fa pensar que sigui en detriment de Richy, sinó que més aviat el sacrificat seria Kiko Olivas. Al mig del camp, Rubén Alcaraz té alguna possibilitat d'entrar. I al davant, encara sense Rubén Sobrino però amb Borja García cada cop amb més bon to físic, hi ha quatre noms (Mata, Jairo, Felipe i Borja) i dos llocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)