Girona

Més tard que mai

De pega. El Girona haurà d'esperar com a mínim fins al cinquè partit de lliga a casa per celebrar el primer triomf

Rebre primer el 0-1, convertir-lo en un 2-1 i acabar perdent a última hora. Ser incapaç de perforar la porteria rival i haver-se de conformar amb l'empat inicial. Avançar-se dos cops en el marcador. O, com ahir, rebre un gol només de començar. En quatre jornades com a local, el Girona ha viscut guions de tots els colors, però encara no ha aconseguit que cap acabés amb l'afició marxant ben alegre i l'equip fent-se una foto conjunta de celebració al vestidor. El conjunt blanc-i-vermell, que ja arrossegava dues decepcions majúscules de la temporada passada –l'1-1 fatídic del Lugo i l'1-4 contra el Saragossa que va acabar de tancar les expectatives d'ascens–, no celebra tres punts a Montilivi des del 24 de maig, en aquell derbi tan intens contra el Llagostera resolt amb un gol de Sandaza.

Des que es va instal·lar a segona A, el Girona no havia trigat mai tant com ara a celebrar la primera victòria davant la seva afició. De fet, era habitual aconseguir-ho ben aviat, ja que en quatre de les set temporades anteriors va guanyar en la primera cita a casa, i en una altra, en la segona. S'havia fet esperar força la temporada 2009/10, en què el primer triomf no va arribar fins al quart partit a casa, contra el Castelló (1-0). De tota manera, aquella victòria era tot just la primera de tota la temporada, a diferència d'ara, que l'equip de Machín en compta dues com a visitant. En qualsevol cas, el Girona ha superat ara la sèrie de quatre partits sense guanyar a casa. La pròxima oportunitat la tindrà d'aquí a quinze dies contra el Saragossa, precisament l'últim equip que va frustrar els homes de Pablo Machín la temporada passada.

Com el Girona, només hi ha un altre equip en tota la categoria que tampoc ha guanyat cap partit com a local. És l'Osca, que va sorprendre ahir l'Alcorcón a Santo Domingo (0-1) i ha superat els gironins en la classificació.

SERÀ LA CINQUENA?

2008/09 1r partit
Girona-Alacant
3-0
2009/10 4t partit
Girona-Cartagena
0-1 Girona-Rayo
1-1 Girona-Real Unión
0-2 Girona-Castelló
1-0
2010/11 1r partit
Girona-Tenerife
4-2
2011/12 3r partit
Girona-Elx
1-4 Girona-Valladolid
1-1 Girona-Las Palmas
4-2
2012/13 2n partit
Girona-Sabadell
0-0 Girona-Ponferradina
1-0
2013/14 1r partit
Girona-Alavés
1-0
2014/15 1r partit
Girona-Racing
1-0
2015/16 ?
Girona-Numància
2-3 Girona-Osca
0-0 Girona-Llagostera
2-2 Girona-Almeria
0-0

DOS EQUIPS

‘Superat' el sostre del 2009, l'equip haurà de buscar l'estrena contra el Saragossa
Els gironins i l'Osca són els únics que no han guanyat cap partit com a local
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)