Girona

L'atractiu repte de tornar-hi

La meitat dels clubs que han jugat el ‘play-off' d'ascens sense èxit han tornat a acabar entre els sis primers la temporada següent

És un dels sis equips amb més d'una experiència en les eliminatòries d'ascens i mirarà de millorar molt el curs posterior

Amb tot just vuit jornades disputades i més a prop de les brases (un punt de marge respecte al dinovè) que de la zona noble (a tres del sisè), el Girona procura no obsessionar-se amb la lluita pels llocs capdavanters de la classificació. El missatge torna a ser de prudència i calma, però també és veritat que, després del rendiment de la temporada passada i d'alguns moviments a l'estiu, més d'un situa els gironins com a aspirants a l'ascens. D'entrada, el Girona mirarà de millorar el paper que va fer després de disputar el seu primer play-off d'ascens a primera, ja que el curs següent, carregat de neguit, l'equip es va salvar pels pèls. Les temporades posteriors a una trajectòria tan llarga, intensa i amb final trist solen ser dures, però hi ha experiències per a l'optimisme.

Des que el tercer ascens a primera es decideix en eliminatòries, hi ha quinze equips que les han disputat i s'han hagut de conformar a continuar a segona A el curs següent. Descomptant els tres que s'hi van trobar el juny passat (el Girona, el Saragossa i el Valladolid, tot just amb la lliga començada), sis dels dotze equips van aconseguir acabar el curs posterior també entre els sis primers classificats. I quatre van assolir l'èxit de l'ascens. Els últims a aconseguir-ho, l'Sporting –va pispar l'ascens directe al Girona l'any següent d'haver disputat el play-off– i Las Palmas –el triomfador de les eliminatòries, després de dues temporades intentant-ho– s'afegeixen al Celta i el Valladolid, que van disputar la primera edició de les eliminatòries i van demorar l'ascens només una temporada. En canvi, ni el curs 2012/13 –el de l'Almeria-Girona– ni el 2013/14 cap dels equips que havia jugat un play-off un any abans no va pujar.

El Girona, amb dues experiències en play-off (com el Valladolid, el Còrdova i l'Alcorcón, i només superats per Las Palmas), va acabar setzè el curs d'entremig. Només l'empitjora el dissetè lloc de l'Hèrcules. Cas a part és el Múrcia, que va lluitar per l'ascens, no se'n va sortir i, el mateix estiu i als despatxos, va baixar a 2a B.

ELS DOS ÚLTIMS

L'ascens de l'Sporting i Las Palmas va trencar dues temporades de sequera

DE DALT A BAIX

El setzè lloc del Girona 2014/15 és el segon pitjor d'un exequip de fase d'ascens

UN DE CADA TRES

4
equips
dels 12 eliminats en el ‘play-off' van acabar pujant a primera divisió la temporada següent.

El Valladolid tampoc comença bé

El començament de lliga del Girona ha estat força per sota de les expectatives, però no és l'únic. El Valladolid, un dels conjunts més potents per pressupost, historial i passat recent, ha fet els mateixos punts que el conjunt gironí (9) i és un lloc per sota en la classificació. Després de prescindir de Rubi –l'equip va tancar la competició en la primera eliminatòria d'ascens, contra Las Palmas–, el Valladolid va apostar per l'exentrenador de l'Eibar Gaizka Garitano. De moment, i tot i fitxar jugadors com Juan Villar, Manu del Moral, Rodri i Guzmán Casaseca, l'equip no està gens fi i encadena quatre jornades sense guanyar. El Saragossa, que va deixar amb un pam de nas el Girona en la fase d'ascens, s'ha enfilat fins al setè lloc gràcies a dues victòries consecutives, després que Ranko Popovic hagués començat a estar discutit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)