Girona

La confiança es guanya

Força més avall d'on voldria ser, el Girona es consciencia per anar progressant sense capficar-se en la classificació

“No tinc la confiança de l'any passat, però m'imagino que l'anirem agafant”, reconeix Richy

Sense bons resultats, sobretot a Montilivi, ni una situació còmoda en la classificació, el Girona és lluny de viure en la situació d'alegria permanent que va allargar durant tota la temporada passada, fins a la doble garrotada amb què es va acabar el somni de la primera divisió. No només ho diuen els números, sinó que també va parlar clar ahir un dels referents del vestidor. El capità, Richy Álvarez, va reconèixer que la confiança d'ara no és la mateixa de la temporada passada. Una sèrie de victòries seria, probablement, el millor remei per mirar-s'ho tot amb més optimisme i autoestima.

“La confiança que tenia l'any passat, no la tinc aquest any. Parlo per mi, no sé si els passa a altres, però em falta aquell punt de confiança per aconseguir arribar millor al final dels partits i fer més punts”, va explicar Richy, que després va mirar de relativitzar-ho: “És principi de temporada, i quan vagin passant partits, n'anirem adquirint. Com més confiança tinguem, més bé sortiran les coses.” El capità va començar a parlar de falta de confiança en mirar de trobar les raons –“la veritat és que no hi trobo explicació”, va apuntar– de l'encallada a Montilivi, on els gironins han vist com s'escapaven 9 dels 12 punts en joc. De fet, ha aconseguit el doble de punts a camp contrari (6) que com a local, un fet ben poc habitual que va convertir en norma la temporada passada, acabada amb 40 punts a casa i 42 lluny de Montilivi. “El que vam fer a fora va ser increïble. Serà complicat de repetir”, admet Richy. De fet, en les set temporades completes que acumula el Girona a segona A, només set equips han acabat la lliga amb més punts com a visitant que com a local. Ara, amb vuit jornades disputades, a més del Girona hi ha l'Oviedo, l'Osca i el Tenerife.

Amb un punt de marge respecte a la zona de descens, el Girona afrontarà partits de molta exigència –després de visitar el Leganés, rep el Saragossa i visita l'Osasuna– sabent que si no accelera el ritme pot caure als quatre últims llocs. “Si et dic la veritat, des que va començar la lliga he mirat dos o tres cops la classificació. Com menys la mirem, millor, tot i que també sabem que, com més aviat guanyem, més tranquil·litat i confiança tindrem”, assegura Richy, que considera que l'equip està en procés de millora i que, si augmenta el percentatge d'efectivitat davant de porteria, farà un pas endavant.

Serrano, sí; Coris, no

El Girona buscarà demà a Butarque la seva tercera victòria de la temporada com a visitant. Pablo Machín recuperarà el jove David Serrano, una alternativa al carril dret que s'havia perdut els dos últims partits després de lesionar-se a Cornellà, en la copa Catalunya. En canvi, un altre candidat al lloc, Sebas Coris, no va participar en l'entrenament que l'equip va fer ahir a l'estadi de Montilivi. Sí que va treballar amb normalitat amb el grup Rubén Sobrino. Javi Álamo, que s'està recuperant de l'operació al genoll, va fer cursa contínua i treball específic amb el recuperador Lluís Sala. En l'entrenament, també hi havia el jugador del filial Xavi Ferrón. Pablo Machín dirigirà avui l'última sessió abans de viatjar cap a Madrid.

EL CAPITÀ

2015/16 (8 partits)
Oviedo
6è (12 punts)
5 punts a casa (de 12) 7 punts a fora (de 12)
Osca
13è (10 punts)
2 punts a casa (de 12) 8 punts a fora (de 12)
Tenerife
15è (9 punts)
4 punts a casa (de 12) 5 punts a fora (de 12)
GIRONA
17è (9 punts)
3 punts a casa (de 12) 6 punts a fora (de 12)
2014/15
GIRONA
3r (82 punts)
40 punts a casa (de 63) 42 punts a fora (de 63)
2013/14
Deportivo
2n (69 punts)
33 punts a casa (de 63) 36 punts a fora (de 63)
2012/13
cap
2011/12
Nàstic
22è (31 punts)
15 punts a casa (de 63) 16 punts a casa (de 63)
2010/11
Celta
6è (67 punts)
33 punts a casa (de 63) 34 punts a fora (de 63)
2009/10
Nàstic
18è (51 punts)
22 punts a casa (de 63) 29 punts a fora (de 63)
2008/09
Real Sociedad
6è (67 punts)
33 punts a casa (de 63) 34 punts a fora (de 63)
Alacant
20è (35 punts)
13 punts a casa (de 63) 22 punts a fora (de 63)

FUTUR IMMEDIAT

L'equip afronta partits exigents i durs amb el risc de caure en zona de descens
No trobo explicació al que ens passa a casa, que no puguem guanyar. Crec que ens falta una mica de confiança en nosaltres mateixos

EL CONTRAST

Estaria preocupat si no creéssim ocasions. Estic convençut que anirem millorant
Richy Álvarez
DEFENSA DEL GIRONA

LA TENDÈNCIA

Tenim menys punts dels que tots voldríem, però no ens podem ensorrar. Volem millorar la imatge i, de mica en mica, ho estem fent
No sé si els passa a altres, però a mi em falta aquell punt de confiança per arribar millor al final dels partits i fer més punts
Encallat com a local, el Girona ha de mantenir el bon to a fora per no desesperar-se
Torna a tenir més punts a fora, com tot el curs passat i com han fet ben pocs equips
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)