Girona

Butarque, un fortí assaltat

El rival. El Leganés arriba al duel engrescat per la classificació en la copa i amb l'aval del rendiment al seu estadi. El Girona, però, ja el va frustrar

Abans de la cita de demà contra el Girona, el Leganés estarà molt pendent del sorteig d'aquest migdia, que l'aparellarà a un equip de primera divisió en els setzens de final de la copa. El conjunt madrileny es va desfer amb solvència i rapidesa de l'Alavés (3-1) i va tornar a demostrar que l'estadi de Butarque és la seva gran font de recursos. Dels 10 punts que ha fet en la lliga, 8 són a casa. I dels 56 amb què va tancar la temporada passada, 38 els va fer com a local. El repte de demà és exigent, però el Girona ja se'n va sortir molt bé la temporada passada. De fet, va ser l'equip que va trencar la condició d'invicte a Butarque com a local, que es va allargar durant més de set mesos, des d'un Leganés-Madrid C a segona B (0-1).

El 15 de novembre de l'any passat, en la seva primera visita a l'estadi, els gironins es van refer d'un gol de Mantovani (13'). Amb una gran dosi d'efectivitat, Sandaza va fer l'empat (33') i, quan ja s'arribava al temps afegit, va marcar un gol de carambola que va donar els tres punts als de Machín. Des d'aquell 1-2, el Leganés només ha hagut de pair dues derrotes més com a local, contra l'Alcorcón (1-2) i l'Sporting de Gijón (0-1).

Un bloc renovat

En el seu retorn a segona A, després d'una dècada, el Leganés va fer un bon paper i va acabar la lliga desè. Asier Garitano continua a la banqueta, però l'equip s'ha renovat força amb la marxa d'homes que van rendir molt, com Chuli, Erik Morán, Diamanka i Diego Aguirre, i uns quants més amb menys protagonisme. Entre els reforços d'aquest estiu, destaquen dues cessions de l'Athletic, el migcampista creatiu Ruiz de Galarreta i el davanter Guillermo. El club madrileny també ha incorporat Lluís Sastre i Omar (Valladolid), Jorge Miramón (Lleida) i l'extrem esquerre argentí Alexandre, que després de destacar al Recreativo se'n va anar al Brondby danès. De moment, però, el màxim golejador en la lliga és Borja Lázaro, en la seva segona temporada al club i a segona A.

LA PRIMERA VISITA

El Girona va trencar una sèrie de set mesos sense perdre del Leganés a casa

FORTS AL SEU CAMP

Des d'aquell 1-2 del curs passat, només dos equips més han guanyat a Butarque
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)