Girona

El suplici de la pilota aturada

El Girona mostra greus llacunes a l'hora de defensar l'estratègia i amb els dos gols del Leganés ja són cinc els que ha encaixat de falta lateral (2) o de córner (3)

La plantilla admet que està fallant massa

“El Girona és un equip que té molts centímetres però que a l'hora de defensar l'estratègia ho fa amb molt poca gent a l'àrea: només les marques a l'home més un jugador. Deixen quatre futbolistes a dalt i això et dóna moltes situacions i molts espais a l'àrea.” La reflexió és d'Asier Garitano, entrenador del Leganés, equip que dissabte va fer una mica més gran la ferida dels gironins en les accions a pilota aturada. No va ser, doncs, casualitat que els madrilenys traguessin petroli en accions d'aquesta mena. Tenien ben estudiat el rival i sabien com fer-li mal. Hi va ajudar també la passivitat dels gironins, especialment sagnant en l'acció de l'1-0 en què el Leganés va fer el que va voler en una falta lateral –fins a quatre jugadors van combinar dins l'àrea al primer toc sense que el Girona flairés la pilota–. El 2-0, fruit d'un córner, també va ser un recital de despropòsits, ja que dos jugadors locals (Eizmendi i Gabriel) van associar-se sense que cap futbolista gironí els compliqués mínimament la vida. “Per molts centímetres que tinguis, si tens molts espais pots trobar per on fer mal”, va reblar Garitano, que no va tenir cap problema en la roda de premsa de deixar al descobert les carències del Girona en l'estratègia.

Dels onze gols que ha encaixat l'equip de Pablo Machín, cinc són a pilota parada: tres de córner i dos de falta lateral. “Ens hem de mentalitzar que tots els equips són bons quan han d'executar l'estratègia i necessitem estar més atents. No sé si no fem bé els bloqueigs o si és falta de concentració o d'intensitat, però estem concedint ocasions massa fàcils als rivals”, raona Isaac Becerra. Els altres sis gols que ha encaixat el porter, dos han estat de penal (Numància i Almeria) i únicament quatre de jugada (Numància, Nàstic i els dos contra el Llagostera).

Correcció imperativa

Com Becerra, la resta de la plantilla tampoc amaga que cal posar tots els sentits a l'hora de desactivar les accions a pilota parada del rival. “L'any passat no patíem tant, però aquest ens està costant. Hem de trobar-hi solució al més aviat possible”, va comentar el capità. També Lejeune, un dels pilars defensius i un dels sostres de l'equip, va admetre que l'avaria no pot quedar sense reparar-se: “Està clar que no som l'equip de l'any passat. L'estratègia defensiva l'estem treballant i hi estem incidint, però des del moment que continuem encaixant gols vol dir que no defensem com s'ha de defensar.” El mateix Pablo Machín va admetre que no estava satisfet del balanç defensiu: “La pilota aturada ens ha penalitzat. No estic content amb el joc defensiu, però tampoc amb l'ofensiu”, va indicar. Per adobar-ho, el proper rival que visitarà Montilivi és el Saragossa, que en el play-off del curs passat no només va capgirar el 0-3 de l'anada (1-4), sinó que va treure petroli de les faltes laterals: un penal per mans de Mata que va ser gol (el 0-1) i dos gols (el 0-2 i el 0-3).

MOLTES FACILITATS

En la falta de l'1-0, quatre jugadors del Leganés van combinar dins l'àrea al primer toc

ASIER GARITANO

El tècnic rival va apuntar que els de Machín defensen amb pocs homes i deixen molts espais

ELS ONZE GOLS

A banda dels cinc gols d'estratègia, quatre han estat de jugada i dos més, de penal

LES REACCIONS

No sé si és la concentració, els bloqueigs o què, però no podem concedir tant
Isaac Becerra
porter del girona
Està clar que no defensem bé perquè encaixem gols. Ho treballem, però no acaba d'anar bé
Florian Lejeune
DEFENSA DEL GIRONA
El Girona té molts centímetres, però deixa poca gent a l'àrea i pots trobar molts espais
Asier Garitano
ENTRENADOR DEL LEGANÉS
L'any passat no patíem tant a pilota parada. Ens està costant, però ho hem de corregir
Richy Álvarez
DEFENSA DEL GIRONA
LEGANÉS-GIRONA
2-2 1-0 (21').
Omar Ramos cedeix en curt una falta lateral i Szymanowski guanya la línia de fons amb molta facilitat pel costat d'Aday. La seva primera centrada la rebutja Lejeune, però el mateix Szymanowski torna a posar la pilota a l'olla i allà tres jugadors del Leganés toquen l'esfèric davant la passivitat de la defensa del Girona: Insúa la deixa amb el cap per a Alberto Martín i aquest amb el peu perquè Mantovani marqui amb un xut amb la cama dreta.
2-0 (53').
Victor Díaz executa un córner amb una passada per a Eizmendi, que fa un control orientat davant Pere Pons i penja la pilota al segon pal, on Gabriel s'aixeca més que ningú i bat Becerra amb un gran cop de cap.
OVIEDO-GIRONA
1-2 1-0 (27').
Córner a favor de l'Oviedo que executa Susaeta amb molta precisió i inapel·lable rematada de cap de Borja Valle, que s'anticipa perfectament a Kiko Olivas i supera Becerra, que no pot fer-hi ben res.
MIRANDÉS-GIRONA
1-0 1-0 (80')
En un córner, Álex Ortiz s'anticipa a Lejeune, a qui guanya clarament la posició, i bat Becerra amb un bon cop de cap.
GIRONA-NUMÀNCIA
2-3 2-3 (94').
Amb el temps exhaurit, el Numància disposa d'una falta lateral. Dani Aquino penja la pilota amb molta qualitat Pablo Valcarce guanya l'esquena als defensors, estira la cama, desvia la pilota i supera Becerra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)