Girona

Una arma molt debilitada

El Girona està acumulant molts maldecaps al carril dret, una de les posicions preeminents del peculiar esquema de Pablo Machín

A l'absència per lesió de Javi Álamo, l'aposta forta del club malgrat que el canari no era un especialista en la posició, shi han afegit els problemes de Sebas Coris, David Serrano i Aday Benítez

El pèssim rendiment de l'equip durant la primera meitat a Butarque potser ja hauria fet rumiar a Pablo Machín la possibilitat d'arraconar el 3-5-2 i presentar un 4-4-2, però la lesió d'Aday Benítez el va acabar d'empènyer. En l'esquema de joc que va fixar a Montilivi quan va arribar, i que havia mantingut pràcticament inalterable, la profunditat dels carrils és fonamental, i els gironins l'estan trobant a faltar. Entre altres coses, perquè ha encadenat un problema rere l'altre des que Javi Álamo va haver d'aturar-se i ser operat del menisc. L'últim de caure és Aday, que ha resistit tot just tres jornades (totes com a titular) després d'haver superat un altre problema muscular.

El lloc més coix

És probablement la posició més exigent, però els problemes que està concentrant el Girona no estan directament relacionats amb el desgast que provoca el carril, perquè els jugadors han anat caient per diferents motius i ben aviat, quan hi ha poca càrrega de minuts acumulada a les cames. Pablo Machín va situar de seguida de titular al carril dret Javi Álamo, un dels fitxatges pels quals el Girona va fer un esforç més gran durant l'estiu. El canari arribava a Montilivi amb el handicap de no ser un jugador específic de carril –de fet, n'hi ha poquíssims al mercat– i de no estar gens acostumat a treballar en defensa, però amb el convenciment absolut per part dels tècnics que té un perfil òptim per rendir-hi a molt bon nivell. L'exjugador del Saragossa va anar progressant en la seva adaptació, fins que el menisc li va dir prou. De fet, després de l'Oviedo-Girona (1-2), Machín va revelar que Álamo havia jugat ja amb molèsties. I encara va disputar un partit més, contra el Llagostera, abans de ser intervingut el 28 de setembre d'una menisectomia parcial interna del genoll dret. Amb un termini de recuperació d'un mes, segons el metge del club, el canari hauria d'estar a punt pel Girona-Lugo del 8 de novembre vinent o, si tot anés molt bé, fins i tot per l'Osasuna-Girona d'una setmana abans, quan farà 32 dies de l'operació. És segur, en qualsevol cas, que es perdrà el partit de dissabte contra el seu exequip, el Saragossa.

El malastruc ha volgut que els diversos candidats a ocupar el buit de Javi Álamo també hagin viscut contratemps. Aday Benítez, que ara haurà de tornar a aturar-se, ja va començar tard la pretemporada –va ser operat just després d'acabar el curs passat– i més tard va perdre's tres partits seguits per culpa d'una ruptura a l'abductor. Sebas Coris es va lesionar en l'últim entrenament abans del Mirandés-Girona, en què tenia tots els números de ser titular. I fins i tot David Serrano, el jove del filial que tant havia rendit durant la pretemporada i que ja havia debutat, es va lesionar quan més a prop tenia l'oportunitat d'agafar protagonisme al primer equip. Tot plegat no només ha causat maldecaps al costat dret, sinó que ha deixat sol Carlos Clerc a l'esquerra. El jugador cedit per l'Espanyol només s'ha perdut 4 dels últims 270 minuts de lliga.

Tot i que l'escenari d'aquí a l'aturada de Nadal pot canviar molt, és probable que el Girona reactivi la idea de fitxar un altre jugador que pugui reforçar els carrils. El club ja s'ho havia plantejat a l'estiu, però finalment va apostar per quatre homes del primer equip (Álamo, Clerc, Aday i Coris) per dos llocs. Sense comptar, naturalment, que arrossegarien tants problemes.


javi álamo


david serrano


aday


sebas coris


Dues musculars


Ruptura fibril·lar


Un trau al peu


El menisc

LES LESIONS DE QUATRE JUGADORS QUE HAN OCUPAT EL CARRIL DRET

Machín fins i tot ha canviat el 3-5-2 pel 4-4-2, motivat en bona part per les absències

A L'ALTRE COSTAT

Amb les baixes concentrades al mateix lloc, Clerc s'ha quedat sol al costat esquerre

PER CORREGIR?

El club ja s'havia plantejat fitxar un altre jugador de carril i potser ho farà al gener
Es va perdre tres jornades seguides i ara ha de tornar a frenar. Operat del menisc extern del genoll esquerre al juny, va poder començar la lliga, però després de tres partits entrant des de la banqueta, es va fer un trencament a l'abductor.
Va notar unes molèsties al menisc del genoll que recomanaven l'operació i, tot i que encara va jugar dos partits més, va acabar sent operat el 28 de setembre. Acumula tres jornades sense jugar i continua recuperant-se, ja fent carrera contínua.
Va debutar en la lliga contra l'Osca, però una ruptura fibril·lar a l'abductor en la copa Catalunya (va ser l'autor de l'únic gol) li va impedir viatjar a Miranda. Ja s'entrena bé, però fa tres jornades que no entra ni en la convocatòria.
Va arribar a viatjar a Miranda, tot i que en l'entrenament previ es va fer un trau al peu dret i li van aplicar un punt de sutura. Havia de ser una lesió lleu, però encadena tres jornades sense jugar i la setmana passada encara no s'entrenava amb l'equip.

Cifu no va necessitar ni relleu

Els canvis constants al costat dret d'aquesta temporada contrasten amb la continuïtat que hi va haver el curs passat. Miguel Ángel Garrido Cifuentes va arribar a Montilivi cedit per l'Elx i, tot i que no tenia experiència a segona A, va ser una de les revelacions. I tot i que la posició era molt exigent, perquè els carrils del 3-5-2 demanen córrer amunt i avall, Cifu ni tan sols va necessitar cap relleu, perquè el carril dret va ser sempre seu. Titular des del primer dia, no va descansar fins a la 30a jornada, i va acabar la lliga amb 3474 minuts acumulats en 40 jornades. Només en ocasions molt comptades, Aday Benítez o Sebas Coris van ocupar el carril dret. Més feina van tenir tots dos a cobrir el buit a l'esquerra que va deixar David Juncà, que va estar mig any de baixa per una lesió que se li va allargar com un malson. Cifuentes, tot i que el Girona en va estar pendent a l'estiu, va tornar a l'estiu a l'Elx i és fix també amb Rubén Baraja, ja que ha disputat senceres vuit de les nou primeres jornades de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)