Girona

Arguments per als canvis

La sanció de Lejeune, la lesió d'Aday i el baix moment d'alguns titulars podrien obrir la porta a homes poc utilitzats

Tot i els resultats, Machín sempre ha confiat en el mateix bloc i ha fet mínims retocs

El Girona ha deixat escapar més punts (17) que no pas n'ha sumat (10), cosa que evidencia que hi ha alguna cosa que no acaba de rutllar i que possiblement hagi arribat el moment en què Machín decideixi buscar revulsius en futbolistes que ha tingut fins ara més arraconats. Dissabte, contra el Saragossa, coincideixen diversos aspectes que podrien ajudar a fer una petita revolució: la sanció de Lejeune, la lesió d'Aday (el de Sentmenat no està del tot descartat, encara), a més de l'estat de forma de determinats jugadors. Tot plegat fa que no sigui desmesurada la possibilitat que hi hagi tres o quatre variacions respecte a l'alineació amb què el Girona va sortir contra l'Almeria i el Leganés, que va ser la mateixa.

De moment, Machín ha estat poc amic de fer grans sacsejades d'un cap de setmana a l'altre. L'onze que va començar la lliga el va repetir en les tres primeres jornades. I des d'aleshores, les variacions en l'equip titular han estat ben poques, independentment de si el partit anterior acabés amb victòria, amb empat o amb derrota. De fet, com a màxim hi ha hagut dos canvis.

Noms propis

Pol Llonch, Pedro Alcalá, Borja García i Rubén Alcaraz són futbolistes que no han tingut fins ara gaire protagonisme –qui suma més minuts és Alcaraz (270), tot i que en els sis últims partits ha jugat només dues estonetes–, però que són peces a les quals Machín podria recórrer dissabte per buscar la reacció. En el forat negre en què s'està convertint el carril dret, Pol Llonch és ara un clar candidat a ser titular per davant del jugador del filial David Serrano, que ja ha deixat enrere la lesió. De fet, Llonch va completar tot l'entrenament d'ahir al carril. Javi Álamo encara en té per una o dues setmanes i Sebas Coris ni tan sols s'ha reintegrat al grup (el trau que es va fer al peu li està donant molts més problemes dels esperats). Aday, l'escollit per Machín en els últims partits, s'entrenava ahir al marge després d'haver demanat el canvi a Leganés, tot i que no està descartat.

L'única baixa que és segura és la de Lejeune per sanció. Tot i que hi ha tres candidats a la plantilla per suplir el francès, seria una sorpresa sideral que Machín no apostés per Pedro Alcalá i que ho fes abans per Mas o Marcelo. Pel murcià, el Girona va pagar 180.000 euros de traspàs (150.000 més IVA) al Llagostera, però el defensa només ha jugat 120 minuts (mitja hora al camp del Nàstic i el partit sencer a Montilivi, precisament contra el seu exequip).

L'entrenador del Girona també podria valorar fer una sacsejada al centre del camp, concretament en la posició d'interior. Eloi i Granell no estan tan fins com en altres cursos i no s'ha de descartar que almenys un d'ells comenci a veure el partit des de la banqueta. En aquest escenari, les alternatives que té el tècnic són les de Rubén Alcaraz (només va ser titular els tres primers partits de lliga) i Borja García, que ha tingut minuts les tres últimes setmanes (18 minuts a Miranda, 18 més contra l'Almeria i 24 a Leganés), però que ja sospira per jugar d'inici. Molt més improbable és que Machín sacrifiqui Pere Pons i faci entrar Vivi o Nwakali.

EL CENTRAL

Coris no s'entrena i Pol Llonch es prepara com a alternativa si Aday no es refà
Rubén Alcaraz i Borja García aspiren a l'onze si Machín decideix fer reformes al mig del camp
Pedro Alcalá serà l'elegit per suplir Lejeune, que es perdrà els primers minuts
Jornada1
Bilbao Ath.-Girona
0-1
Alineació: Becerra; Javi Álamo, Kiko Olivas, Richy, Lejeune, Clerc; Pere Pons, Alcaraz, Granell; Felipe i Mata.
Jornada 2
0 canvis
Girona-Numància
2-3
Machín repeteix l'onze del primer partit a San Mamés.
Jornada 3
0 canvis
Nàstic-Girona
1-0
A Tarragona, tercer onze idèntic en tres jornades de lliga.
Jornada 4
2 canvis
Girona-Osca
0-0
Després del partit entre setmana (copa), Eloi i Coris entren a l'equip titular per Rubén Alcaraz i Clerc.
Jornada 5
2 canvis
Oviedo-Girona
1-2
Clerc per Coris i Jairo per Felipe.
Jornada 6
1 canvi
Girona-Llagostera
2-2
Alcalá entra per Richy.
Jornada 7
2 canvis
Mirandés-Girona
1-0
Richy per Alcalá i Aday per Álamo.
Jornada 8
1 canvi
Girona-Almeria
1-1
Felipe per Jairo.
Jornada 9
0 canvis
Leganés-Girona
2-2
Machín repeteix l'onze.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)