Girona

Joel, una estrena inesperada

Convocat per Pablo Machín a causa de les baixes en atac, Joel Arimany va saltar a la gespa en el minut 86 i es va convertir en el debutant més jove (17 anys i 4 mesos) del Girona a segona A

El davanter de Quart, al club des d'alevins, és el 117è futbolista que ha jugat amb l'equip gironí a plata i el 26è nascut a la demarcació

Joel Arimany es va convertir dissabte en el 26è futbolista nascut a la demarcació dels 117 que han jugat amb el Girona a segona A des que el club s'hi va instal·lar el curs 2008/09, i també en el debutant més jove. Amb 17 anys, 4 mesos i 24 dies, el davanter de Quart ha superat en precocitat Jordi Masó, ara al Llagostera, que va jugar el seu primer partit a divisió de plata amb 17 anys, 6 mesos i 21 dies en el Girona 2009/10 i que havia batut, per ben pocs dies, la marca que tenia Fran Pérez, que s'havia estrenat a segona divisió A la temporada 2008/09 de la mà de Raül Agné amb 17 anys, 7 mesos i 3 dies.

“És un somni acomplert, però només és un pas endavant. He de continuar treballant perquè només sigui el primer”, va manifestar Joel Arimany una vegada acabat el partit contra el Saragossa, on va estar uns vuit minuts sobre la gespa (del 86' al 94' amb els quatre d'afegit). “El mister m'ha dit que estigués tranquil, que m'ho agafés com si fos un entrenament i que ho donés tot”, va revelar.

L'endemà de la seva estrena a segona A, Joel va jugar amb el juvenil de divisió d'honor al camp del Barça –el Girona va perdre 4-1 i el davanter va sortir en la segona part–. “Sóc conscient que el meu equip és el juvenil i que sóc un dels que he d'estirar el carro, però també puc fer coses al primer equip”. De fet, Machín requereix la presència de Joel en els entrenaments del primer equip cada vegada amb més assiduïtat, i des del club s'està mirant una fórmula perquè el jugador pugui compaginar els estudis amb el futbol.

Fins al 2020

Aquest estiu, Joel Arimany va signar un contracte de professional per quatre temporades. El Màlaga el volia, però el Girona no va tardar a fer-li una proposta amb cara i ulls. “Es un jugador al qual ja li vèiem coses diferents i una força fora del que és normal per a la seva edat. Entenem, a més, que si volem apostar per la base, casos com aquest no se'ns poden escapar.” La reflexió és del director esportiu del club, Quique Cárcel, que va expressar la seva satisfacció pel debut de Joel. “Sempre que debuta un futbolista format a la casa és un motiu d'orgull. Joel ens ha mostrat que té il·lusió i ganes de ser futbolista, però també és bo que no li posem més pressió a sobre i també és molt important que ell tingui clar que només és un primer pas i que cal molt de treball i esforç per continuar progressant”, va afegir-hi.

Joel Arimany ja va ser un dels jugadors que va fer la pretemporada gairebé sencera a les ordres de Pablo Machín. El seu perfil, a més, és dels que li agraden al tècnic de Gómara, que té predilecció pels futbolistes poderosos físicament, amb capacitat de rematada. El jove davanter ja va anar convocat d'urgència al Carlos Tartiere per la baixa d'última hora per paternitat de Felipe, a qui casualment va substituir dissabte.

Vila, molt satisfet

L'entrenador del juvenil estava especialment content pel debut de Joel. Robert Vila, però, va valorar molt les paraules de Pablo Machín en la prèvia, quan va parlar de la convocatòria de Joel: “Em va agradar molt que digués que no era cap regal per al jugador, sinó el premi al treball ben fet. Això no només ens ha de fer sentir orgullosos, sinó que és la constatació que des de Montilivi s'està mirant cap a la base.”

Robert Vila va elogiar Joel Arimany. “És un futbolista que posa el seu talent al servei del grup. Té unes condicions físiques innates i les acompanya amb uns recursos tècnics que està desenvolupant. Penso que té molt de camí per recórrer i també dos avantatges afegits: com a persona és extraordinari i també té l'entorn adequat”, va argumentar el tècnic del conjunt juvenil, en què Arimany és el tercer màxim realitzador, amb tres gols.

EL MÉS JOVE

Joel ha superat en precocitat Masó, que va debutar amb 17 anys, 6 mesos i 26 dies

FINS AL 2020

Joel, que va ser pretès pel Màlaga, va signar un contracte amb el Girona per 4 anys

RACIÓ DOBLE

Ahir va jugar la segona meitat amb el juvenil de divisió d'honor al camp del Barça

JOEL ARIMANY

“El meu equip és el juvenil, però no hi ha dubte que és un somni acomplert i un pas endavant”

ROBERT VILA

“És una persona extraordinària i un futbolista que posa el seu talent al servei del grup”

QUIQUE CÁRCEL

“Sempre que debuta un jugador format a casa és un motiu per estar molt orgullosos”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)