Girona

Empats que no sumen

El Girona està penalitzat pel ritme de punt a punt, amb cinc de les deu jornades amb el marcador equilibrat

El percentatge de partits empatats dobla els que tenia l'equip des de l'arribada de Pablo Machín

El Girona viu sensacions estranyes que, amb Pablo Machín a la banqueta, no estava acostumat a gestionar. El sistema de joc que tan bé havia funcionat és desactivat pels rivals i li costa molt tirar els partits endavant. La progressió és molt lenta –desesperant a Montilivi– i els gironins estan molt més amenaçats per la zona de descens (un punt de marge) que a prop de dalt (a cinc punts del sisè, a vuit del segon i a nou del líder). Amb només dues victòries, l'equip gironí està penalitzat pel valor dels empats, un signe al qual estaven ben poc acostumats des que Pablo Machín va aterrar a Montilivi.

El Girona ha acabat en taules la meitat dels deu partits de lliga que acumula. El percentatge (50%) és més del doble del que havia fet l'equip amb Pablo Machín tant la temporada 2013/14 com la 2014/15. En la primera, el de Gómara va debutar en la trentena jornada i l'equip va acabar celebrant la permanència després de sis victòries, tres empats (un 23% dels partits disputats) i quatre derrotes. El curs passat, amb l'equip instal·lat des del començament a dalt de tot de la classificació, el percentatge va ser gairebé calcat: 22,73%, amb 25 victòries, deu empats i nou derrotes.

Ara el percentatge d'empats s'ha enfilat fins al 50% després que el Girona ha acabat amb el marcador equilibrat les tres últimes jornades, contra l'Almeria (1-1), el Leganés (2-2) i el Saragossa (0-0). Abans de la derrota a Miranda (1-0), el Girona ja havia obtingut un altre punt, en el derbi contra el Llagostera (2-2) a Montilivi, on el balanç global és d'una derrota –en l'estrena contra el Numància– i quatre empats seguits.

L'única manera de transformar en positiva l'acumulació d'empats és combinar-la amb victòries, cosa que de moment es resisteix als de Machín, que han celebrat els tres punts en només dos dels deu partits de lliga, com li va passar la temporada 2009/10. No és, de tota manera, el rècord negatiu dels gironins en les deu primeres jornades, que van tancar amb un sol triomf el curs 2011/12. Res a veure amb els números espectaculars de la temporada passada, en què l'equip va guanyar set dels primers deu partits. De fet, els blanc-i-vermells no van acumular el cinquè empat en la lliga fins a l'últim partit abans del parèntesi de Nadal, amb un 2-2 contra l'Alavés per un gol del visitant Juli en el minut 92.

UN COSTUM

Els gironins han acabat en taules els tres darrers partits i quatre dels cinc últims

L'ANY PASSAT

L'equip no va acumular el cinquè empat fins a la 18a jornada, el 20 de desembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)