Girona

El joc de les tres cadires

Machín ha utilitzat quatre dels sis centrals que té a la plantilla, però només n'hi ha un que no s'ha perdut ni un sol minut: Kiko Olivas

El curs passat, Richy, Lejeune i Ramalho ho acaparaven tot, fins que en el tram final van aparèixer els problemes i es va trobar a faltar el fons d'armari

Amb les posicions de centrals doblades, hi ha tres dels jugadors de l'eix defensiu que queden fora de l'onze i algun d'ells –la majoria de vegades, dos– sense ser ni tan sols inscrit en l'acta arbitral. De moment, Machín ha utilitzat quatre dels sis centrals que té a la plantilla, que ja és una rotació més que les que va fer el curs passat, en què Richy, Lejeune i Ramalho ho van jugar pràcticament tot. I quan van arribar els problemes, que van trucar a la porta en el tram més decisiu de la temporada (el basc es va trencar els lligaments encreuats, el francès el cúbit i el gallec va jugar els darrers partits sense estar al 100%), aleshores es va haver de recórrer a futbolistes que havien tingut un paper entre simbòlic i testimonial (Mas, Pablo Íñiguez i el jugador del filial Rovirola). Ningú no va desentonar, però l'equip ho va notar.

Kiko Olivas, l'intocable

És l'únic dels sis centrals amb tots els minuts disputats. A l'altre extrem hi ha Carles Mas i Marcelo Djalo, inèdits. L'exjugador del Sabadell (39 partits la temporada passada i 34 l'anterior) semblava destinat a ser el damnificat per donar entrada a Pedro Alcalá, fitxat a cop de talonari (180.000 euros si hi comptem l'IVA), però a l'hora de la veritat ha mantingut una fiabilitat i una regularitat que han fet que Machín ni tan sols s'hagi plantejat moure'l de l'onze. Fins i tot contra el Saragossa –Lejeune, que ja ha vist sis targetes, era baixa per sanció– el tècnic el va situar al costat esquerre. “Sóc dretà i no és la meva posició més natural, tot i que no va ser cap novetat perquè amb defensa de dos ja hi havia jugat a l'esquerra”, va comentar l'andalús, que s'ha adaptat molt bé al 3-5-2. “Al principi costa una mica, però s'acaba assimilant de seguida. Els companys de línia [Richy i Lejeune] ja el tenien automatitzat del curs anterior i m'han ajudat molt. S'ha d'estar pendent dels moviments, de les basculacions i molt concentrat amb les ajudes als carrils.” El company de la dreta li ha canviat cada dos per tres, a Olivas (Álamo, Aday, Coris, Serrano i, últimament, Pol Llonch). “Les circumstàncies han motivat tots aquests canvis de jugadors en el carril, però no pas els conceptes del sistema”, opina. El defensa, nascut fa 27 anys a Antequera, no creu que hi hagi cap daltabaix si Machín decideix apostar per una defensa de quatre (de sis centrals, només en jugarien dos). “Ja hi hem jugat alguna vegada”, recorda.

Dos zeros seguits

El Girona ha estat capaç de tancar amb clau la porteria d'Isaac Becerra. Contra el Saragossa no es va passar de l'empat perquè el gol es va resistir. A Pamplona, l'equip va rendibilitzar al màxim el gol de Rubén Alcaraz. Defensivament, l'equip ha estat impecable, especialment a El Sadar pel que fa als córners i a les faltes laterals. “El més important era guanyar, però també calia fer les coses bé, i una de les assignatures pendents era la pilota aturada”, reconeix. “La concentració era clau, i vam estar concentrats.” A Pamplona, Machín va sacrificar Richy en benefici d'Alcalá, a qui va situar al centre. Ja havia fet el mateix el dia del derbi contra el Llagostera (jornada 6) i a partir del minut 60 al camp del Nàstic (jornada 2). Tres exemples que deixen més o menys clar que en el joc de les cadires Olivas i Lejeune tindrien la seva i Richy i Alcalá es jugarien la tercera. “Això és molt llarg i penso que tots els centrals que som aquí som compatibles entre nosaltres. També arribarà l'hora de Mas i de Marcelo”, pronostica Olivas, que encara no ha vist ni una targeta (Richy n'ha rebut dues i Alcalá, una).


RICHY


MAS


ALCALÁ


LEJEUNE


MARCELO


“Complet i contundent”


“Solvent de cap i amb nivell”


“Molt fort i agressiu”


“Una bona sorpresa”


“Té ofici i és el nostre líder”

LA COMPETÈNCIA A LA PLANTILLA VISTA PER KIKO OLIVAS

L'únic que és a les nostres mans és posar les coses difícils al ‘mister'. Hi ha molta competència a l'eix, però penso que tots som compatibles

REACCIONS

A Pamplona ens vam carregar de confiança, per la victòria i perquè vam ser molt solvents en les accions a pilota parada
“M'ha sorprès molt positivament, perquè no el coneixia i és un jugador ràpid, expeditiu i que no es complica. I a més, és l'únic central esquerrà que tenim”

LES TRES ZONES

El costat dret és de Kiko Olivas; l'esquerre, de Lejeune, i l'eix, per a Richy o Alcalá

LES SANCIONS

En el 3-5-2 són molt importants les basculacions i les ajudes, però no és difícil assimilar-ho
Kiko Olivas
CENTRAL DEL GIRONA
Menys el francès, que ja ha estat un partit castigat, el control de les targetes és total
“Té bon xut, és contundent i va bé de cap. I tot i ser dretà, juga a l'esquerra amb molta naturalitat, cosa que deixa entreveure molta qualitat”
“És l'experiència, el capità i el líder de la defensa i de l'equip. Sap resoldre amb facilitat situacions que realment són molt complicades. Fa anys que té un nom a segona A”
“El coneixia de fa anys perquè vaig tenir la sort de coincidir-hi en el Màlaga. L'any increïble a Llagostera el va ajudar a créixer. Té molt de nivell i és molt solvent de cap”
“L'any passat va tenir mala sort amb les lesions, però ja ens ha ensenyat que és molt bon marcador, fort, agressiu, i que en cada entrenament està al peu del canó”

El trio de centrals, partit a partit

JORNADA 1:

Bilbao Athl.-Girona (0-1)
Kiko Olivas, Richy, Lejeune

JORNADA 2:

Girona-Numància (2-3)
Kiko Olivas, Richy, Lejeune

JORNADA 3:

Nàstic-Girona (1-0))
Kiko Olivas, Richy (Alcalà, 60'), Lejeune

JORNADA 4:

Girona-Osca (0-0)
Kiko Olivas, Richy, Lejeune

JORNADA 5:

Oviedo-Girona (1-2)
Kiko Olivas, Richy, Lejeune

JORNADA 6:

Girona-Llagostera (2-2)
Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune

JORNADA 7:

Mirandés-Girona (1-0)
Kiko Olivas, Richy, Lejeune

JORNADA 8:

Girona-Almeria (1-1)
Kiko Olivas, Richy, Lejeune

JORNADA 9:

Leganés-Girona (2-2)
Kiko Olivas, Richy, Lejeune

JORNADA 10:

Girona-Saragossa (0-0)
Alcalá, Richy, Kiko Olivas

JORNADA 11:

Osasuna-Girona (0-1)
Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune

KIKO OLIVAS (990'), LEJEUNE (900'), RICHY (780'), ALCALÁ (300'), MAS (0'), MARCELO (0')

EL CURS PASSAT:

Després de les onze primeres jornades de la temporada 2014/15, Ramalho i Lejeune havien estat titulars tots els partits i Richy, deu (es va lesionar a Gijón i Mas el va substituir a Montilivi contra el Betis).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)