Girona

MANU RODRÍGUEZ

CAPITÀ DEL LUGO

“No vam cobrar res”

“Havíem de ser justos i sortir a competir com en la resta de partits, però no hi va haver cap maletí”

“Tot el que rodeja el partit a nosaltres tant se'ns en dóna, sortirem a fer el nostre joc i ja està”

Al Girona ara el respecten molt més, i per això potser li costa més guanyar a casa, però és un equip temible
Caballero? Si el Betis hagués guanyat l'Sporting, l'ídol del Girona seria Rubén Castro, per dir algú

El capità del Lugo, José Manuel Rodríguez, Manu, recorda l'últim partit de lliga de la temporada passada a Montilivi, en el qual el seu equip, que no s'hi jugava ben res, va empatar en el temps afegit, fet que va privar el Girona de l'ascens a primera divisió (1-1). El lateral esquerre, tota una institució al club gallec, assegura que no van cobrar ni un euro d'un tercer equip i destaca que el Lugo té “la consciència molt tranquil·la”.

El Lugo torna a Montilivi. S'espera un partit candent, el Girona i la seva afició els esperaran amb ganes després del que va passar en l'últim duel de lliga el curs passat, en què als gironins se'ls va escapar l'ascens a primera en l'últim sospir (1-1).
Nosaltres anirem a Girona a fer el nostre partit, a intentar guanyar per donar un cop de puny sobre la taula. Tot el que rodeja el duel tant se'ns en dóna.
Tot i així m'imagino que deuen parlar del tema, al vestidor, tant a Lugo com a Girona.
Segurament, però tot el bombo que es pot donar al tema és més cosa dels mitjans de comunicació i de l'equip local, potser, però pel que fa a nosaltres és una temporada nova i només tenim la intenció d'anar a Montilivi a fer un bon resultat que ens doni confiança.
De tota manera, suposo que entenen que a Girona hi pot haver certa mala maror...
Nosaltres vam fer el nostre partit, havíem de competir com en tots els altres. Vam mostrar tot el respecte del món i vam fer el que havíem que fer, res més. Si estan molestos ja és cosa seva, nosaltres tornarem a ser respectuosos.
Vostè va jugar el partit sencer. Com el va viure?
Sí, era un partit en el qual nosaltres havíem de ser tan justos com fos possible i ells tenien una situació històrica al davant, l'ambient al camp va ser sensacional. És normal que al final ells estiguessin aixafats per no pujar a primera, tenien molt més en joc que nosaltres.
El Lugo no s'hi jugava ben res però va buscar el gol de l'empat amb insistència. Va ser això el que va molestar el Girona i la seva afició i el que va despertar les sospites que podrien haver cobrat diners d'un tercer equip.
Tot això és molt típic del futbol, dels mitjans, de la gent que opina... El Girona va tenir ocasions per haver-nos guanyat, però potser per la por o pel que fos al final no ho va fer i nosaltres vam marcar. Són coses del futbol.
Així assegura que no van rebre cap maletí?
No, ni de bon tros.
Quina és la seva opinió sobre les primes a tercers per guanyar o empatar un partit de futbol?
Jo no les agafaria ni per un costat ni per l'altre. En el futbol tothom opina, tothom en sap, però el que passa al terreny de joc és el que ha de passar i res més. Tota la resta de coses, nosaltres no les podem controlar.
Al túnel de vestidors hi va haver de tot...
És normal, quan un pensa que hi ha coses estranyes... Però nosaltres no vam fer cap mal gest. Ells s'hi jugaven molt i és normal que hi hagués picabaralles, però mentre no passi d'aquí no importa.
Després d'aquell partit, l'Sporting, que va pujar, els considera un equip germà. I a Caballero, l'autor del gol, un ídol.
Sí, i segurament si el Betis hagués guanyat l'Sporting l'ídol del Girona seria Rubén Castro, per dir algú. Aquí només es va veure una part, però hi havia altres coses que no es podien controlar. Poden dir que la culpa la va tenir el Lugo, si volen, però nosaltres tenim la consciència molt tranquil·la.
El Lugo arriba al duel d'ara com a desè classificat amb 16 punts, 13 dels quals sumats a casa. El problema el tenen a domicili, on encara no han guanyat cap partit.
A casa estem sent un equip bastant fiable, però arrosseguem el handicap que a fora ens està costant guanyar. Crec que és més una qüestió de mentalitat nostra que res més, intentarem canviar en aquest pròxim partit.
En canvi al Girona li passa tot el contrari: encara no coneix la victòria a Montilivi però a fora ha sumat 10 dels 14 punts que té.
El Girona manté molts jugadors del curs passat, també l'entrenador, però la lliga està molt igualada i, després del que va fer la temporada passada, ara tothom el respecta més. Segurament per això a casa li està costant més del compte guanyar, però no deixa de ser un equip temible.
És el seu novè any al Lugo, va marcar el gol de l'ascens a 2a A i és el capità de l'equip. És tota una institució al club...
Fa temps que sóc aquí i hi estic molt a gust. Des de l'ascens a 2a A l'equip cada cop s'està assentant més, i aquest any, tot i els molts canvis que hi ha hagut al club, l'essència del Lugo continua igual. A veure si podem fer un pas més i competir fins al final per poder ser a dalt.
Així l'objectiu és fer el ‘play-off'?
No, l'objectiu és intentar arribar als 50 punts tan aviat com sigui possible, i més veient com està la lliga aquest curs, tan igualada. A partir d'aquí, si podem seguir competint no renunciarem a res.
A la banqueta han canviat Setién per Milla. Són molt diferents?
Són entrenadors que van viure molt intensament el futbol i que van estar en grans equips. Tenen la mateixa intenció de voler jugar amb la pilota, cadascú amb els seus matisos, però són entrenadors molt propers i això els jugadors ho agraïm.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)