Girona

Boadas: “Que la denúncia no avanci és lamentable”

L'expresident del Girona Joaquim Boadas va denunciar a la federació espanyola irregularitats en el Mallora-Girona, el Girona-Lugo i l'Sporting-Betis. Tot i que el comitè de competició va obrir expedient i va comunicar els fets al ministeri fiscal, l'avanç és mínim. De fet, segons explica Boadas, la fiscalia general de l'Estat només veu susceptible de delicte el Betis-Sporting, pel qual hi ha diligències obertes. És l'únic que ha arribat als jutjats, però Boadas no n'ha sabut res més –“sí que vaig declarar pels casos del Xerez i el Racing”– i li estranya tanta lentitud. Dels altres dos partits denunciats per l'expresident del Girona, entre els quals hi ha el duel contra el Lugo a Montilivi, tampoc n'ha sabut res més, i això que la federació, després d'obrir expedient, havia decidit esperar que la fiscalia es pronunciés. “La fiscalia els ha declarat inconstitutius de delicte, però d'irregularitats, n'hi ha, i amb proves. I no s'ha mogut res. Trobo molt lamentable que no s'hagi avançat gens”, explica Boadas. “No entenc per què no es fan més passos. No sé si és perquè no interessa o per què”. En el moment de presentar denúncia, Boadas havia reclamat el descens de l'Sporting com a mesura cautelar, desestimada per la federació pel dany que causava al club asturià.

L'expresident del Girona confiava presidir una comissió pel control antifrau de la LFP que no s'ha creat. “Tebas ho va anunciar, i no s'ha fet. Si s'hagués creat, hi hauria hagut més vigilància i més instruments per evitar fets com els que van passar l'última jornada”, diu Boadas, que va més enllà: “Si la comissió hagués funcionat, possiblement el Girona-Lugo i el Betis-Sporting no s'haurien d'haver jugat, perquè hi havia massa indicis de poder ser adulterats.”

GIRONA-LUGO, NO

Dels tres partits denunciats, el Betis-Sporting és l'únic que arriba als jutjats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)