Girona

El perill de l'obsessió

La plantilla del Girona mira de centrar-se en el valor dels tres punts contra el Lugo i arraconar l'esperit de revenja

El cos tècnic està convençut que els jugadors estaran concentrats en la feina i insta l'afició a ajudar-los

Més enllà dels derbis i de l'arribada dels conjunts més potents de la categoria, un dels partits de lliga destacats ja des de la publicació del calendari era el Girona-Lugo. El duel arriba diumenge, cinc mesos i un dia després d'aquell enfrontament que havia de ser la festa més grossa a Girona i que es va convertir en la mare de les garrotades. Al mateix escenari, els gironins rebran el mateix rival que els va frustrar l'ascens directe. I, curiosament, des d'aquell dia el conjunt blanc-i-vermell no ha estat capaç de celebrar cap més triomf a l'estadi (quatre empats i dues derrotes). “Tot va començar amb el Lugo, i esperem que ho liquidem amb el Lugo”, exposa el segon entrenador del Girona, Jordi Guerrero, un dels que van viure des del terreny un cop que es recordarà a Montilivi.

Tothom és conscient que aquell mastegot no es pot oblidar amb facilitat. El cos tècnic del Girona ho ha volgut gestionar amb naturalitat, mirant d'afrontar el partit com qualsevol altre de la lliga, perquè obsessionar-se amb el record no faria cap bé. “Amb algun jugador n'hem anat parlant de manera individual, però la veritat és que no he vist l'equip pensant especialment en aquell partit, sinó concentrat en el que jugarem diumenge”, assegura Guerrero. Una altra cosa és que, un cop a la gespa, no els vingui al cap el record. “Espero que estiguin concentrats en la feina i en el rival que ens visita, que no és ben bé el mateix. De fet, tant nosaltres com ells tenim diversos jugadors que no hi eren”, diu. De l'onze amb què va jugar el Girona al camp de l'Osasuna, i que es podria assemblar força al de diumenge a Montilivi –després de la victòria, tindria sentit que Machín fes retocs mínims, si en fa–, hi ha més jugadors que no eren a l'equip el curs passat (Pol Llonch, Kiko Olivas, Alcalá, Clerc, Rubén Alcaraz i Borja García) que els que sí que van viure el drama. “I, hi fossin o no, tots saben la importància dels punts. Volem continuar la dinàmica i acabar de fer bons els empats i el triomf a Pamplona”, hi afegeix l'arbucienc, que no tem que la resposta de l'afició cap al Lugo acabi sent contraproduent per al Girona: “Crec que el que ha de fer l'afició és animar-nos a nosaltres. Tot el que sigui animar l'equip ajuda moltíssim, quan es va bé i sobretot quan es va malament. A El Sadar, l'ambient era increïble, i el seu equip perdia.”

“Estil Barça”

Guerrero, que estudia els rivals, assenyala els canvis del Lugo respecte al curs passat. “Amb Milla, intenten fer un estil Barça, amb joc de combinació, tot i que també tenen l'alternativa de buscar Caballero i Jonathan Pereira. Poden jugar tant en curt com en llarg”, explica el segon entrenador del Girona.

MÉS DE LA MEITAT

6
dels 11 titulars
a El Sadar no jugaven al Girona en el fatídic partit de fa cinc mesos contra el Lugo.
Venim d'on venim i tot va començar amb el Lugo, i esperem que ho liquidem també amb el Lugo per seguir la bona dinàmica
L'afició? Que ens animi a nosaltres. Tot el que sigui animar l'equip ajuda moltíssim
Jordi Guerrero
SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA
Espero que no ens vingui al cap un cop siguem a la gespa. Molts jugadors no hi eren. Tots saben què va passar, però estaran concentrats
Assumir aquella decepció és un procés lent que es va fent durant un temps, però crec que ja ho tenim superat i ho volem demostrar

Més personal de seguretat, però es preveu tranquil·litat

Representants dels cossos que vetllen per la seguretat en els partits a Montilivi faran avui una reunió prèvia al partit contra el Lugo per acabar de detallar i preparar el dispositiu. La intenció és incrementar una mica el personal, tant el de seguretat privada com el dels Mossos d'Esquadra. De tota manera, la previsió és que no hi hagi d'haver incidents de gravetat. D'entrada, el fet que no hi hagi un desplaçament organitzat d'aficionats del Lugo ja permet esquivar un possible focus d'incidents. Conscients, però, que el record de l'últim Girona-Lugo és fresc, els agents centraran l'atenció i la preparació perquè no es descontroli res. El partit que va privar el Girona de l'ascens directe quedarà marcat també pel llançament d'una ampolla de plàstic que va acabar provocant la clausura parcial de l'estadi per un partit. Contra el Lugo, també hi va haver invasió de camp, i els jugadors visitants van trigar molta estona a deixar l'estadi, escortats per la policia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)