Girona

Copa plena d'al·licients

L'escenari, el rival, els 5.000 euros de premi en cas de victòria i l'estrena de futbolistes com ara Sobrino i Nwakali fan molt atractiva per al Girona la semifinal de copa Catalunya al Miniestadi contra el Barça B

Al filial blaugrana destaca la presència de Gerard López a la banqueta i de Gerard Gumbau, cridat sovint per Luis Enrique, a la gespa

En altres circumstàncies, la copa Catalunya feia més nosa que servei. Sense anar més lluny, l'anterior eliminatòria tot just fa un mes i mig, contra el Cornellà, amb un Girona delmat per les baixes i un terreny de joc petit i de superfície sintètica. No és el cas del partit d'avui, en un escenari ideal (gespa natural i òptimes dimensions) i amb tota la plantilla a disposició de Machín, que podrà presentar una alineació molt competitiva amb jugadors que, per una raó o una altra, no són actualment titulars ni gens habituals en la lliga.

També hi convida el rival, el Barça B, un equip amb gust pel futbol i ple de jugadors que la temporada passada van ser rivals dels gironins a divisió de plata. Malgrat la deficient posada en escena a segona B –el Barça B és a un punt de la zona de descens a tercera–, el conjunt que prepara Gerard López sempre és una bona pedra de toc: “És cridaner que estiguin tan a baix, però estem parlant d'uns futbolistes que en poc temps és probable que els veiem jugant a primera i, fins i tot, en la Champions”, va comentar Pablo Machín.

Contra Gumbau

Un dels rivals d'avui del Girona s'ha format a Torres de Palau i ja ha debutat en la lliga de campions amb el Barça. Gerard Gumbau, que està alternant el primer equip i el filial, està vivint un autèntic somni en el seu segon any al club blaugrana. Convocat molt sovint per Luis Enrique, també ha jugat a primera divisió i en la copa del Rei. Aquest vespre canviarà el Camp Nou pel Miniestadi per enfrontar-se amb el seu exequip, contra el qual ja va jugar la temporada passada a segona A. I si res no es torça, al mig del camp s'hauria de produir un enfrontament entre Gumbau i Vivi, que jugaran per primer cop l'un contra l'altre després d'haver fet gairebé tota l'etapa de formació junts en el futbol de base del Girona.

L'altre ex-Girona és qui dirigeix el destí del Barça B, de moment sense gaire sort. Després d'una llarga i productiva trajectòria com a futbolista al Barça, l'Alavés, el València, el Mònaco i el Recreativo, Gerard López va penjar les botes a Montilivi, on va jugar les temporades 2008/09 (6 partits), 2009/10 (21) i 2010/11 (4).

Al Girona, els al·licients seran veure en acció Rubén Sobrino i Chidiebere Nwakali, dos jugadors que han aterrat a Montilivi cedits pel Manchester City però que, per diferents circumstàncies –el davanter perquè va arribar lesionat i el migcampista perquè va arribar tard–, no han debutat. És possible, però, que Sobrino formi parella d'atac amb Jairo i també que no aguanti el partit sencer (Machín preveu donar minuts al juvenil Joel).

L'al·licient en metàl·lic

La federació catalana ha apostat per la copa Catalunya malgrat el canvi de format que ha deixat fora els dos pesos pesants, el Barça i l'Espanyol. Els organitzadors eviten que sigui una competició deficitària i assumeix les despeses de tots els equips que hi participen. A més, hi ha incentius econòmics que són un plus en les eliminatòries finals. El Girona, per exemple, ja s'ha assegurat 2.000 euros després d'eliminar el Cornellà, però la quantitat pujarà fins als 5.000 euros si es planta a la final. I si la guanya, en seran 15.000.

LA PRÈVIA

No és la lliga, però és una competició que ens serveix i en la qual esperem fer un pas endavant
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
Després d'una derrota dolorosa contra el cuer, com més aviat juguis i puguis canviar la dinàmica, millor
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
Arribat a Girona el 28 d'agost com el fitxatge estrella de la temporada, l'exjugador del Madrid B i de la Ponferradina no ha jugat ni un trist partit amb el Girona. Una lesió segurament mal curada –quan semblava a punt de solfa va recaure d'un cop a la cama que arrossega des de la pretemporada a Ponferrada– ha allargat un dels debuts més esperats, sobretot ara que el Girona no troba la clau de la porteria rival, especialment a Montilivi. El davanter a qui el City ha fitxat per a quatre temporades ha d'aportar velocitat, instint i gol a l'equip de Machín i està cridat a ser la gran referència ofensiva dels gironins.
L'escenari és immillorable, el rival té glamur i no hem de fer equilibris mirant qui tenim i qui no. És diferent a l'altra eliminatòria
Va arribar el darrer dia de mercat, via Manchester City. El club anglès ja l'havia cedit el curs anterior al Màlaga perquè tingués rodatge a l'Atlético Malagueño, però mai va tenir els papers en ordre. Malgrat que la seva cessió va ser anunciada el 31 d'agost, aquest nigerià de 18 anys no va posar els peus a Girona fins al 5 d'octubre. Des d'aleshores, s'entrena amb la primera plantilla, però Machín no l'ha inclòs mai en una convocatòria, malgrat que el tècnic ha afirmat diverses vegades que té qualitat, però també gent davant seu. Avui serà la seva estrena i tindrà la primera oportunitat de mostrar-se i reclamar un lloc a l'equip.
Nwakali no té cap problema físic, només el de l'idioma, tot i que l'adaptació és bona. Sobrino jugarà, però fa mesos que no competeix
L'oportunitat de deixar-se veure.
Germán Parreño, Marcelo Djalo, Carles Mas (0 minuts en la lliga), Sebas Coris (93 minuts repartits en tres partits), Albert Vivancos (1 minut a San Mamés) i el juvenil Joel Arimany (4 minuts contra el Saragossa) saltaran amb tota probabilitat a la gespa del Miniestadi i intentaran aprofitar l'oportunitat per convèncer Pablo Machín que pot confiar més en ells. Tot i haver jugat un partit a primera divisió amb l'Espanyol, Germán Parreño (22 anys) s'ha de resignar de moment a estar a l'ombra d'un indiscutible Becerra. Marcelo i Mas, nascuts com Germán el 1993, són de moment el cinquè i el sisè central i no han entrat encara en una roda on Kiko Olivas, Lejeune, Richy i Alcalá es reparteixen tres llocs, malgrat que el banyolí té 20 partits d'experiència a divisió de plata en les tres últimes temporades. Tampoc té la continuïtat de la temporada passada Sebas Coris (26 partits el curs anterior i aquest, únicament tres estonetes), lesionat en un moment en el qual hauria tingut via lliure al carril dret. Vivi també té cua davant seu, tot i ser un dels mitjos centres amb més futbol i haver crescut notablement el curs passat a l'Hospitalet, on va acabar cedit. Joel Arimany ja ha tingut el premi del debut a segona A i avui tindrà minuts al Miniestadi, tot i que el seu escenari habitual és la divisió d'honor juvenil.
La copa Catalunya és una competició maca, i més contra el Girona, un segona A i un molt bon equip. Per als nanos és un premi
El Girona podria estar perfectament a primera després del que va fer l'any passat. Els conec bé perquè va ser el meu últim equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)