Girona

SERGIO PELEGRÍN

CENTRAL DE L'ALAVÉS

“Els equips de Bordalás no són agressius, són intensos”

“Som competitius i, si ho fem bé, podem aconseguir alguna cosa bonica aquesta temporada”

“No crec que els pesi el que va passar el curs passat, només son ratxes, i sempre s'acaben”

Després del que va passar amb l'Elx el curs passat, tenia ganes de renovar les il·lusions, i a l'Alavés ho he aconseguit
De la meva etapa al Girona ja només hi deu quedar en Delfí Geli, que ara és el president del club, imagina't!

Després de jugar els dos últims anys amb l'Elx a primera divisió i de baixar administrativament el curs passat, Sergio Pelegrín (Barcelona, 18/4/1979) va decidir, amb 36 anys, emprendre una nova aventura a l'Alavés de José Bordalás, tècnic amb qui ja havia coincidit en dues etapes anteriors. El central afirma tenir corda per estona i no es marca reptes més llunyans que no sigui el de superar avui el Girona, un dels seus molts exequips, del qual guarda molt bons records.

Amb 36 anys ha començat una nova experiència a Vitòria aquesta temporada. Va ser difícil deixar l'Elx?
Feia molts anys que era a l'Elx, amb experiències molt boniques, però després del que va passar el curs passat necessitava tenir un any tranquil. Tenia ganes de canviar d'aires, d'equip, de renovar il·lusions, i a l'Alavés ho he aconseguit, el dia a dia és molt bo, és un club seriós i la ciutat, bonica. No m'ho vaig pensar gaire per venir, perquè era l'opció que m'agradava més, coneixia l'entrenador i del club també me n'havien parlat molt bé.
Va ser arribar i tenir un lloc fix a l'eix de la defensa. El fet d'haver coincidit anteriorment amb el tècnic José Bordalás segur que hi va ajudar, no?
Anteriorment, l'havia tingut en dues etapes diferents, una a l'Alacant i l'altra a l'Elx, però això del lloc fix mai és una cosa segura, t'ho has de guanyar en el dia a dia, treballant de valent. En defensa tenim una competència dura, treballem per jugar i, per sort, de moment ho estic aconseguint.
Els equips que dirigeix Bordalás tenen fama de ser bastant agressius defensivament. Hi està d'acord?
No, aquesta és una fama que se li ha posat a l'entrenador i no hi estic del tot d'acord. Sí que som un equip molt intens, tant defensivament com ofensivament, però sempre dins de la legalitat. A vegades els partits s'escalfen més del compte i passen coses que a ningú li agrada que passin, però són coses del futbol.
De moment l'Alavés està a mitja taula. L'objectiu és el ‘play-off'?
Marcar-se objectius a llarg termini és un error. Som un equip competitiu que, si ho fem bé, podem aspirar a aconseguir alguna cosa bonica aquest any, però en una lliga tan igualada com aquesta et pots emportar una sorpresa desagradable contra qualsevol equip. De moment aspirem, com tots, a competir, i el temps ja dirà on està cada equip.
Estan rendint millor a Mendizorrotza (11 punts) que a domicili (6), tot al contrari que el Girona (4 punts a casa i 10 a fora).
Sí, a casa estem traient millors resultats que no pas a fora, on no estem tenint fortuna, però tampoc ens obsessionem, ja que només són ratxes. El mateix et diré del Girona, l'he vist jugar partits a casa que mereixia més però els ha perdut o empatat, i això no vol dir que juguin pitjor a casa que a fora, però sí que estan aconseguint millors resultats a domicili.
Què opina del Girona d'aquesta temporada?
És un equip que, tal com dèiem, té molta confiança en els partits a domicili. És un bon equip que segur que després del que va passar el curs passat vol tornar a estar a dalt per treure's l'espina.
Haver-se quedat a les portes de l'ascens el curs passat els pot estar pesant massa, als gironins?
No ho crec, tant de bo tots els equips poguessin tenir l'oportunitat de pujar que va tenir el Girona el curs passat, encara que no acabés bé. A mi em va passar un any amb l'Elx i el curs següent vam tornar a estar a dalt, així que no crec que els estigui pesant. En qualsevol moment poden anar escalant posicions, aquestes ratxes sempre s'acaben.
Ja han passat dotze anys des de la seva etapa a 2a B amb el Girona. Què en recorda?
En guardo molt bons records. D'aquella època ja només hi deu quedar en Delfí Geli, que ara és el president del club, imagina't! Recordo que teníem un bon equip, vam fer una bona temporada i, tot i que ens vam quedar a les portes de jugar el play-off, va ser una etapa molt agradable.
El Girona, després de molts anys intentant-ho, va arribar a 2a A i ara és l'equip que acumula més temporades a la categoria de plata. El sorprèn?
Doncs no ho sabia, i sí que em sorprèn, però me n'alegro, perquè és un equip que s'ho mereix. La temporada passada va estar a punt d'abandonar la categoria: si l'ha de deixar, que sigui per pujar-ne una més.
Els dos cursos que va jugar recentment a primera divisió amb l'Elx van ser el premi a la seva llarga trajectòria?
Va ser el premi al treball, a la constància, i vaig tenir la sort d'estar en un molt bon equip com l'Elx. Vam trencar bastants rècords, érem un equip molt competitiu que va tenir la fortuna de pujar a primera divisió i després jugar dos anys a l'elit, una experiència molt bonica que m'agradaria repetir. Tinc 36 anys, però no em dono per vençut.
Així es veu jugant molts anys més en el futbol professional?
Sí, tinc ganes i il·lusió, estic motivat, em trobo físicament bé i treballo dur per estar a punt. Espero seguir jugant molts anys més, de moment no tinc pensat posar punt final a la meva carrera, simplement quan el meu cos digui prou pararé, però de moment sembla que tinc corda per estona.
Hi ha un salt molt gros entre la primera i la segona divisió A?
A primera hi ha quatre o cinc equips que tenen un nivell molt superior, i la resta estan molt igualats. Però crec que qualsevol equip de segona A podria guanyar aquests altres equips de primera, no hi veig tanta diferència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)