Girona

Avantatge estripat

Fugaç. Jaime Mata va caure en una provocació i va impedir veure què hauria fet el Girona amb onze contra nou

“Conec bé Mata, de jugar-hi a segona B i l'any passat, i és un jugador que genera moltíssim joc. Teníem dos jugadors menys i és veritat que ens ho ha posat una mica més fàcil”, explicava Manu García, el jugador que va tenir un pas anecdòtic per Montilivi tot just arribar a segona A i que ahir va aconseguir expulsar Jaime Mata. El madrileny, que ja havia vist la primera targeta groga per discutir-se amb un rival, va caure en la trampa del capità de l'Alavés: el va empènyer i va facilitar molt a Areces Franco, que acabava d'expulsar el segon jugador local, que matisés la superioritat numèrica del Girona.

Només va passar un minut entre la segona groga a Dani Pacheco (per deixar-se caure) i la vermella a Mata. El Girona feia molta estona que mostrava una inoperància ofensiva preocupant, però és possible que, amb uns 20 minuts per jugar-se, hauria tingut l'oportunitat de fer patir de valent els de Bordalás jugant amb onze contra nou. L'expulsió del davanter madrileny va impedir què hauria passat. Mata, que com és habitual s'havia barallat amb els defenses centrals, va tenir alguns episodis de tensió. Només ell i Àlex Granell tenien targeta groga, i mantenir-lo al terreny de joc era un risc innegable, sobretot tenint en compte com s'estava desenvolupant el partit, com s'ho estava prenent l'Alavés i amb el condicionant que l'àrbitre li havia expulsat dos jugadors. Després del partit, Pablo Machín va dir que havien comentat en el descans que s'havia d'evitar “entrar en el seu joc”.

Sense parlar

Jaime Mata va pujar a l'autocar del Girona sense fer declaracions. L'exjugador del Lleida Esportiu era, amb diferència, el davanter més utilitzat per Pablo Machín, i havia jugat de titular tots els partits de lliga. Ara veurà trencada aquesta continuïtat, perquè el comitè de competició el sancionarà i l'obligarà a perdre's el partit de diumenge a Montilivi contra l'Albacete. Un dels candidats a substituir-lo és Jairo Morillas, que curiosament va viure també una expulsió de passerell, al camp del Leganés, per haver celebrat el 2-2 traient-se la samarreta.

L'altre aspirant a rellevar Jaime Mata a l'onze inicial és Rubén Sobrino. L'exjugador de la Ponferradina, que després de debutar al Miniestadi en la copa Catalunya va entrar en la primera convocatòria de lliga, es va quedar sense poder debutar. Tot i que el Girona perdia i necessitava fer un pas endavant en atac, perquè era incapaç d'arribar amb perill davant de Fernando Pacheco, Machín va decidir que Sobrino veiés tot el partit des de la banqueta.

DE SEGUIDA

Manu va provocar Mata, que va picar un minut després de la segona vermella local

A DESCANSAR

Titular en tots els partits de lliga, el madrileny serà baixa contra l'Albacete

SENSE DEBUTAR

Tot i perdre i no generar perill, Rubén Sobrino va viure tot el partit a la banqueta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.