Girona

La tribuna, àrea de càstig

El davanter, expulsat dissabte passat a Mendizorrotza, veurà per primer cop a Montilivi un partit del Girona sense vestir-se de curt

El madrileny admet que es va equivocar en l'acció que li va costar la segona groga: “No puc caure en aquestes provocacions. L'error va ser meu i vaig fer mal a l'equip”

Molt contrariat per l'expulsió i per la derrota, Jaime Mata va declinar fer declaracions en calent a la zona mixta de Mendizorrotza després del partit. A l'autocar va fer un tuit demanant disculpes, i ahir, ja amb temps de sobres per haver digerit i reflexionat, va assumir la responsabilitat de deixar l'equip amb deu homes en un moment que el partit podia donar un tomb, perquè l'Alavés s'havia quedat amb nou. “No han estat dies fàcils. L'error és meu. L'he d'assumir i he d'espavilar-me i aprendre'n. No puc caure en aquelles provocacions. Manu García [el rival que li va buscar les pessigolles] fa el seu futbol, però qui pica i qui cau sóc jo. Em sap greu perquè vaig fer mal a l'equip”, va sentenciar el jugador madrileny, que diumenge es perdrà tot just els seu cinquè partit des que juga en el Girona (n'ha disputat 53 de 57 possibles).

Acostumat a viure del gol i a dins de l'àrea rival, Mata veurà el Girona-Albacete de diumenge des d'un hàbitat ben poc habitual: la tribuna. Perquè el partit de sanció no li traurà ningú. “És un altre problema. No només va afectar el partit a Vitòria, que no sé com hauria acabat, però segur que hauríem intensificat molt el domini; sinó també el d'aquest cap de setmana en uns moments en què hi hem de ser tots, i units com mai”, va afegir. Des que és al Girona, Mata només ha quedat exclòs d'una convocatòria, i no va ser pas per decisió tècnica, sinó per una causa de força major (no va viatjar a Huelva el curs passat per acumulació d'amonestacions). “Serà el primer partit que veuré des de la graderia de Montilivi. Intentaré donar el suport d'una altra manera, però segur que patiré molt més que si hagués estat sobre la gespa”, constata.

“Tots som ambiciosos”

Jaime Mata va refusar de ple la teoria que a dins el vestidor pesen més les situacions individuals que no pas les col·lectives i que els que no juguen no acaben de sumar prou: “En absolut és una percepció real. La química entre tots nosaltres és fantàstica i tothom pensa en l'equip, siguin joves o veterans, juguin més o juguin menys.” El madrileny, això sí, va reconèixer que la competència és molt dura i l'ambició de tots els jugadors, màxima: “Però és un aspecte positiu. Aquí, el que no juga es cabreja, però això és el pa de cada dia en el futbol professional. Si això no passés, no hi hauria ambició per jugar. Vindries a entrenar-te i te n'aniries a casa sense cap motivació. Això aquí no passa”, va sentenciar Mata.

El davanter està convençut que el Girona trencarà diumenge la malastrugança a Montilivi que el persegueix des de la temporada passada. “Tenim la tranquil·litat i també la seguretat que ho estem fent bé, i que això acabarà donant els fruits. Si tens deu ocasions i el contrari, dos, al final les matemàtiques a Montilivi han de sortir a la força”, indica Mata, convençut que en tots els partits a l'estadi el Girona ha estat superior al rival i ha fet mèrits per guanyar. “L'error seria desistir i desmoralitzar-nos, perquè no tinc cap dubte que anem pel bon camí.”

REACCIONS

Manu García va fer el seu partit i el seu futbol. L'error va ser meu, ja que vaig picar. N'he d'aprendre, m'he d'espavilar i mirar que no torni a passar
Aquí, qui no juga es cabreja, però és del tot normal. Demostra que hi ha ambició per jugar
Jaime Mata
DAVANTER DEL GIRONA
La química entre tots nosaltres és fantàstica i tothom pensa en l'equip, siguin veterans o joves, juguin més o juguin menys
Curs 2014/15
10. Girona-Mirandés
3-0
SUPLENT. En la desena jornada de lliga, Machín prescindeix del madrileny (acumulava dos gols en la lliga i tres jornades sense marcar) i fa entrar durant el partit Pablo Íñiguez, Gerard Bordas i Cristian Gómez.
11. Valladolid-Girona
2-1
SUPLENT. Segon partit seguit de Mata veient els 90 minuts des de la banqueta. Els tres jugadors que posa en dansa el tècnic són Pablo Íñiguez, Jandro Castro i Gerard Bordas.
23. Girona-Alcorcón
3-0
SUPLENT. Després d'onze partits seguits jugant, Mata comença a la banqueta i s'hi passa tot el partit. L'entrenador fa sortir Aday, Pablo Íñiguez i Cristian Gómez.
35. Recreativo-Girona
0-3
SANCIONAT. Jaime Mata veu en la jornada 34 la cinquena groga del curs i es perd el partit a Huelva per acumulació d'amonestacions. Amenaçat de suspensió des de la jornada 17, el davanter havia aguantat 16 partits seguits acabant els partits sense ser amonestat.
PERE PONS
Girona-Llagostera
2-2
DOBLE AMONESTACIÓ Jornada 6: amonestat en el minut 55 per empènyer un rival, va deixar el Girona amb deu en el minut 80 per fer la traveta a un jugador contrari. El Girona va recórrer la segona targeta i el comitè li va fer cas. No va ser sancionat.
ALCARAZ
Oviedo-Girona
1-2
DOBLE AMONESTACIÓ Jornada 5: veu la segona groga en el minut 74 per fer la traveta a un contrari. La primera groga, molt absurda, l'havia vist en el minut 72 per intentar perdre temps. Va durar 17 minuts a la gespa perquè havia sortit en el 54.
JAIRO
Leganés-Girona
2-2
DOBLE AMONESTACIÓ Jornada 9: amonestat en el minut 75 per fer la traveta a un contrari, va veure la segona groga en el 89 per celebrar l'empat traient-se la samarreta. Va durar 44 minuts sobre el camp perquè havia sortit en la segona part.
MATA
Alavés-Girona
2-2
DOBLE AMONESTACIÓ Jornada 13: hipotecat amb una targeta des del minut 37, va veure la segona en el 72. Les dues grogues van ser per encarar-se i discutir-se, sense insults ni amenaces. Feia dos minuts que l'Alavés s'havia quedat amb nou.

Expulsions per sobre de la mitjana

Les quatre expulsions que ja acumula el Girona en només tretze jornades de lliga és la pitjor mitjana, amb diferència, des que l'equip milita a segona A. A l'altre extrem hi ha la temporada 2012/13, quan l'equip dirigit aleshores per Rubi només va rebre tres expulsions (Moisés Hurtado, Migue i David Garcia) en 46 partits, entre lliga regular i play-off; mentre que en la temporada 2013/14 van ser quatre vermelles (Chus Herrero, Ramalho, Juncà i Jandro) i la temporada passada, cinc (Pere Pons, Juanlu, Bigas, Richy i Mas). En els primers cursos del Girona a plata, l'equip sí que va ser més castigat per les expulsions. El rècord són les 12 vermelles de l'exercici 2010/11 (Peragón i Serra, amb dues cadascun, van liderar el rànquing). En la campanya 2008/09 el Girona va rebre 10 expulsions (tres vermelles les va veure Albert Serra) i en les temporades 2009/10 i 2011/12, set.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)