Girona

Per insistència

Pablo Machín reconeix que la primera victòria a Montilivi és urgent i s'agafa als bons partits a Montilivi, de moment sense premi

“Hem de creure en la línia de joc de casa i convèncer-nos que així és molt difícil que continuïn els mals resultats”, assegura

Arribava el primer partit de lliga a Montilivi, contra el Numància, i el discurs al vestidor era el de mirar de començar amb empenta i alegria la trajectòria davant la seva afició. La remuntada exprés del conjunt de Sòria (2-3) va ser tot just la primera del campionat a l'estadi. A partir d'aquí, un cop darrere l'altre. I, per més que l'equip es conjurés per celebrar el primer triomf a casa, no se'n sortia. Són ja sis els partits de lliga seguits sense guanyar cap partit a casa –s'afegeixen als dos partits amb què es va tancar el curs passat– i l'amenaça és igualar el rècord dels últims deu anys a segona A, que té l'Osca.

“El discurs que tot ho estem fent bé, que el triomf ja arribarà o que això és molt llarg a mi tampoc m'agrada. El que necessitem és aconseguir immediatament aquesta victòria, que ens farà estar una mica més tranquils en la classificació”, va admetre ahir Pablo Machín. La recepta, això sí, no és diferent de la de les últimes versions a Montilivi: “Ens falta encert, que ve determinat no només per la qualitat sinó també pel convenciment que et donen els resultats. El que hem de fer és continuar insistint, mantenir la línia de joc a casa i convèncer-nos que així és molt difícil que continuïn els mals resultats a casa”.

L'entrenador de Gómara no amaga que “arriben una mica les urgències” de guanyar. “La lliga està molt igualada i amb dues victòries estàs en situació de mirar el play-off, però nosaltres som els responsables que estiguem mirant més a baix que a dalt. És la realitat i l'hem d'assumir.” El tècnic, però, va tornar a destacar que no és extraordinari veure el Girona en aquest context: “Sóc el més ambiciós i, si hem aconseguit estar per sobre de les nostres possibilitats una vegada, per què no tornar-hi, però a ningú li pot sorprendre que estiguem lluitant amb els que estem lluitant. Per sota hi ha equipassos.”

Vint-i-tres disponibles

Fa tres setmanes que les baixes no són precisament el maldecap de Machín, que treballa amb gairebé tot el grup disponible. Per rebre demà l'Albacete, l'únic descartat és Jaime Mata, sancionat després de l'expulsió a Vitòria. “És un moment en què ens falta gol i ell és un dels cridats a aconseguir-ne, però tenim gent per poder substituir-lo”, va explicar el tècnic. Qui té més possibilitats de debutar per fi en partit de lliga, després d'haver jugat al Miniestadi en la copa Catalunya i haver vist tot l'Alavés-Girona des de la banqueta, és Rubén Sobrino. De tota manera, el més probable és que l'exjugador de la Ponferradina comenci el partit com a suplent, i que sigui Jairo Morillas l'escollit per rellevar Mata en l'onze inicial.

El paper de Richy

Richy Álvarez, capità del Girona, ha encadenat tres partits com a suplent i explicava en una entrevista que, sense jugar, li costava assumir el lideratge. “Segurament li hauré de donar la raó”, va explicar Machín. “És més bonic ser líder quan jugues, però en un equip de futbol hi ha molts aspectes en què es pot notar qui és el líder. Richy és un dels capitans, però qualsevol pot ser el líder.” El tècnic va posar l'exemple de Jandro (sense citar-lo) la temporada passada: “No tenia una gran presència en l'onze inicial, però el seu treball també el feia en altres facetes. I Richy fa exactament igual. El que passa és que, quan estàs acostumat a jugar 35 partits, i pel que sigui no tens aquesta continuïtat, et poden entrar dubtes. Però és aquí on es nota l'autenticitat de la gent”.

L'ENTRENADOR

A casa hem tingut possibilitats en tots els partits, i hem de mantenir la línia amb més encert. Només amb sensacions no es pugen llocs
Ara arriben més les urgències. Som els responsables de mirar més avall que amunt. És la realitat i s'ha d'assumir
Pablo Machín

GAIREBÉ TOTS

El tècnic tornarà a tenir moltes peces per triar, amb l'única baixa de Mata per sanció
El discurs del «tot ho fem bé i el triomf ja arribarà» tampoc m'agrada. Necessitem immediatament la victòria, juguem més bé que el rival o no

Valora la reacció “sensata” del club tot i els mals resultats

Pablo Machín no està qüestionat pel club, que sempre ha mantingut el discurs de la tranquil·litat i la confiança –hi ha insistit aquesta setmana el director esportiu, Quique Cárcel– malgrat els mals resultats. Preguntat per aquest fet, Machín va dir: “La veritat és que em costa una mica valorar aquestes coses. La realitat és que em sembla una reacció sensata”, va indicar el tècnic, que hi va afegir: “Se'ns demana que ens entrenem bé, que siguem bons professionals i que ens entrenem per competir de la millor manera. De competir, ho estem fent. Tots els resultats han estat ajustats. I les sensacions, si són importants a part dels resultats, ens diuen que som un equip que podem guanyar qualsevol rival.”

Obren les portes abans i demanen anar amb temps a l'estadi

En la reunió d'ahir entre responsables del club i encarregats de la seguretat (de la policia i de l'empresa privada contractada pel club), es van confirmar una sèrie de canvis del protocol de seguretat i vigilància. Les mesures s'incrementaran fins a final de temporada, començant pel partit de demà contra l'Albacete. El club obrirà les portes de l'estadi mitja hora abans del que és habitual (a dos quarts de quatre, una hora i mitja abans que comenci el partit) i demana als aficionats que arribin amb antelació per accedir al camp de manera esglaonada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.