Girona

“Hi ha hagut l'encert que ens havia faltat”

Pablo Machín Entrenador del Girona

Satisfet i alliberat pel primer triomf del curs a Montilivi, Pablo Machín va celebrar el desenvolupament i el desenllaç del partit contra l'Albacete, però no el va veure tan diferent a d'altres en què el Girona havia estat incapaç de guanyar a casa. “El resultat és contundent i la victòria, molt merescuda. Però hauria pogut arribar perfectament en qualsevol altre partit aquí”, va assegurar Machín, que hi va insistir: “El que hem fet tampoc ha diferit gaire dels altres dies, però avui hi ha hagut l'encert que havia faltat altres cops. Ja dèiem que la qualitat defineix els partits, i nosaltres també en tenim.” El tècnic va elogiar els jugadors en un moment delicat, amenaçats per la zona de descens: “Olé per la convicció, per haver cregut que era la bona línia, per haver reivindicat i demostrat a tothom, i a nosaltres els primers, que fer el que estàvem fent era la fórmula perquè arribés aquest primer triomf.”

Va manar la contundència a les àrees, a la qual sovint es refereix el tècnic. “Tot el que passa fora de les àrees és més o menys vistós, però té poca repercussió. També penso que si domines el mig del camp i les segones jugades dominaràs el partit, però el més determinant és defensar bé, com ho hem fet, i estar encertats al davant, ja sigui per qualitat o per nombre d'arribades.” L'1-0 va aplanar el camí, però a Machín ja li va agradar l'equip abans: “Amb 0-0 hem estat molt superiors perquè no els hem permès fer el que els agrada i hem pressionat en camp rival jugant-nos-la home a home.” En la segona part, la reculada va tenir una part de voluntat: “Ells estaven obligats a anar endavant, i nosaltres volíem minimitzar els problemes. Entre la seva empenta i que no volíem deixar espais, hem anat més enrere per aprofitar les contres.”

Protagonistes al davant

Machín va justificar la presència de Rubén Sobrino i Jairo al davant: “Si han jugat és perquè s'ho han guanyat. Aquí ningú regala res. És molt dolorós deixar cinc o sis jugadors fora. Avui, per exemple, Clerc ha passat de no estar convocat a l'onze. Però no és que agafem un bombo i traiem una bola. Estic content amb el treball dels jugadors cada dia.” I va parlar una mica més de Sobrino –“ha pogut oferir algunes pinzellades del que ens pot donar, però encara pot millorar i el necessitem en la seva millor versió”– i també de Felipe, ahir mitjapunta: “És un futbolista excel·lent que entén perfectament el joc. A la mitjapunta té més facilitat per entrar en contacte amb la pilota.”

Preguntat per on veu l'equip ara que ha passat un terç de campionat, va dir: “Si et sóc sincer no tinc ni idea de quan anem. Sento satisfacció perquè s'ha fet justícia a casa. El triomf ens dóna tranquil·litat però no ens podem adormir. Per què lluitem? Per guanyar el pròxim partit. Sóc optimista i sempre miro amunt.”

‘OLÉ' ALS JUGADORS

“Per la convicció, i per haver reivindicat que era la línia per guanyar a casa”

RUBÉN SOBRINO

“Ens ha ofert pinzellades del que ens pot donar, però encara pot millorar”

EL FUTUR

“Sempre miro amunt. El triomf dóna tranquil·litat però no ens podem adormir”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)