Girona

Fiscalitzats pel vermell

En només quinze jornades de lliga, el Girona ja ha vist cinc targetes vermelles, les mateixes que en tota la temporada passada i més que en els cursos 2013/14 (4) i 2012/13 (3)

Només l'Alavés de José Bordalás, amb set jugadors expulsats, i el Valladolid, amb sis, superen el rècord negatiu dels de Pablo Machín

Líder del jocs net el curs passat fins que li van treure el títol pels incidents del Lugo quan la lliga estava acabada, el Girona 2015/16 ocupa la zona mitjana de la classificació que premia els equips menys castigats per les targetes. No cal fixar-s'hi gaire per veure que l'equip de Pablo Machín està força més castigat per les amonestacions, segurament perquè tampoc està tan fi. Amb més pressió i urgències, costa força més defensar sense faltes. I, justes o no, ja ha vist cinc targetes vermelles, que són sis si s'hi afegeix la de l'entrenador diumenge passat a Tenerife. Només acumulen més expulsions el conjunt que dirigeix el tècnic que mai guanyarà el premi a l'esportivitat (José Bordalás va dur l'Alcorcón a la cua del jocs net la temporada passada i aquest any hi té posat l'Alavés, amb 7 vermelles i 62 grogues) i també el Valladolid, que ja ha rebut 6 expulsions.

Un ritme preocupant

El Girona va acabar el curs 2012/13 amb tres jugadors expulsats; el 2013/14, amb quatre; i el 2014/15, amb cinc, que són els mateixos expulsats que atresora en l'actualitat quan tot just s'acaba de transitar pel primer terç de lliga.

Malgrat l'alt nombre d'expulsions, el Girona només ha jugat poc més d'una hora en inferioritat numèrica (61 minuts). Va haver de pedalar amb un menys al Carlos Tartiere durant 16 minuts per conservar l'1-2 per la vermella a Alcaraz, tot i que l'expulsió més determinant fins ara va ser la de Pere Pons contra el Llagostera i per un doble motiu: en els deu minuts amb un home menys, el Girona va encaixar l'1-1 i pocs dies després el comitè li va treure una de les dues targetes, donant a entendre que l'àrbitre es va equivocar fent fora del camp el migcampista. L'altra expulsió que va obligar el Girona a multiplicar-se va ser diumenge a Tenerife, durant 35 minuts (sense Álamo, però, l'equip va conservar l'1-1).

Les vermelles a Jairo i Mata no van deixar el Girona amb menys efectius al camp que el rival. La de Jairo va ser després de fer el 2-2 i amb el temps acabat (el Leganés ni tan sols va poder posar la pilota en joc). La de Mata no va representar quedar-se en inferioritat (l'Alavés havia rebut dues expulsions abans), però sí que va impedir enfocar els últims divuit minuts de partit amb dos homes més (onze contra nou), que de ben segur hauria obert les portes a la remuntada a Mendizorrotza (1-0).

De les 50 targetes vermelles que s'han mostrat a segona A, tres jugadors ja han estat expulsats dues vegades: Unai Bilbao (Bilbao Athletic), Carpio (Alaves) i Chema (Alcorcón).

Lejeune i les grogues

El francès, amb vuit, és el que ha vist més grogues, seguit de Guichon i Sergio Mora (Alavés), Tejera (Nàstic), Yerai (Bilbao Athletic), Cámara (Tenerife) i Paredes (Albacete), amb set.

EL SOSTRE

El ritme d'expulsions va pel camí de superar el rècord de 12 vermelles de la temporada 2010/11
Targetes vermelles
Alcorcón
7 (2) Valladolid
6 (1) Girona
5 (0) Osca
4 (1) Bilbao Athletic
3 (1) Albacete
3 (1) Tenerife
3 (1) Lugo
2 (1) Mallorca
2 (1) Mirandés
2 (1) Numància
2 (0) Còrdova
2 (0) Alcorcón
2 (0) Leganés
1 (1) Elx
1 (1) Nàstic
1 (1) Ponferradina
1 (0) Saragossa
1 (0) Osasuna
1 (0) Oviedo
1 (0) Almeria
1 (0) Llagostera
1 (0) (Entre parèntesi, vermelles directes)
Els cinc expulsats
OVIEDO-GIRONA, 1-2
Rubén Alcaraz
74' GIRONA-LLAGOSTERA, 2-2 Pere Pons (*)
80' LEGANÉS-GIRONA, 2-2 Jairo
93' ALAVÉS-GIRONA, 1-0 Mata
72' TENERIFE-GIRONA, 1-1 Javi Álamo
55'
Situació del Girona
Han estat sancionats:
PER LA VERMELLA: Rubén Alcaraz, Jairo, Mata i Javi Álamo (es perdrà el proper partit contra el Córdova). PER ACUMULACIÓ DE GROGUES: Lejeune i Granell. (*) Pere Pons no va complir cap partit de sanció perquè el comitè li va treure una de les dues grogues que va veure contra el Llagostera.
A una targeta de la sanció:
Cap jugador
A dues targetes:
Lejeune (ja en el segon cicle), Javi Álamo, Aday Benítez i Pere Pons.
A tres targetes:
Isaac Becerra, Richy, Alcalá, Eloi, Felipe i Mata.
A quatre targetes:
Kiko Olivas, Rubén Alcaraz, i David Serrano.
A cinc targetes:
Àlex Granell (ja dins el segon cicle), Clerc, Pol Llonch, Coris, Vivi, Jairo, Borja, Sobrino i Joel, a banda dels quatre jugadors que encara no han debutat: Germán Parreño, Marcelo, Mas i Nwakali.

LES GROGUES

Granell ha tancat el primer cicle i Lejeune és a dues targetes del segon

El club presenta al·legacions per Pablo Machín

El Girona intentarà que Pablo Machín es pugui asseure a la banqueta diumenge contra el Còrdova, o que com a mínim la sanció que rebi el tècnic no superi un partit. El club ha decidit presentar al·legacions a l'acta arbitral al comitè de competició, que tindrà sobre la taula la sanció al tècnic, a més de la confirmació del càstig a Javi Álamo, expulsat per doble amonestació. Machín va ser expulsat en la jugada posterior, per haver entrat al camp amb el joc aturat i haver-se dirigit al quart àrbitre dient-li: «No ho has vist o què?» i agafant-lo de l'espatlla”, segons va redactar López Amaya en l'acta. El Girona considera que els fets que apareixen descrits en l'acta no són motiu d'expulsió. Si el comitè de competició no fes cas de les al·legacions del Girona, el tècnic fins i tot podria ser sancionat per més d'un partit. Machín ja va ser expulsat fa poc menys d'un any al camp del Saragossa i no es va poder asseure a la banqueta contra l'Alavés, en l'últim partit abans del parèntesi de Nadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)