Girona

L'impuls que encara ha d'arribar

El Girona té el repte d'obtenir sis punts en dues jornades consecutives com a local, cosa que no ha estat capaç d'aconseguir les nou vegades que s'hi ha trobat a segona A

Cap dels set equips que ho han provat aquest curs tampoc se n'ha sortit

“Comencem guanyant el primer, i després ja intentarem guanyar també el segon.” Pablo Machín va recórrer ahir a un dels recursos habituals de jugadors i entrenadors quan se'ls pregunta per més enllà d'un partit. El Girona té dos partits seguits en una setmana a Montilivi, contra el Còrdova i l'Elx –dos conjunts que la temporada passada competien a primera divisió–, i intentarà aconseguir un dels reptes que té pendents des que es va instal·lar a segona A, l'estiu del 2008. Dues victòries seguides permetrien al conjunt de Pablo Machín agafar impuls i fer un salt endavant en la classificació, però no és gens fàcil. De fet, no només ha fracassat el Girona en les nou vegades que ho ha provat, sinó també els set conjunts que aquesta temporada han buscat els sis punts en vuit dies davant la seva afició.

La desena oportunitat

A segona A des del 2008, el Girona no ha fet mai el ple en dues jornades consecutives a Montilivi, i això que ha tingut com a mínim una oportunitat –van ser dues el curs 2008/09 i dues més el 2011/12– d'aconseguir-ho. La temporada passada, la del rècord de punts, els gironins es van haver de conformar amb dos tristos empats, contra l'Albacete i el Sabadell, en una de les poques fases en què semblava generar dubtes (acabava de perdre amb contundència a Ponferrada). Tampoc se'n va sortir la temporada 2012/13, en què amb Rubi a la banqueta l'equip va volar a casa durant la segona volta. De fet, el primer partit va ser una remuntada impactant contra l'Alcorcón (3-2), però al cap de vuit dies, i quan més a l'abast ho tenia, va arribar la gran patacada contra el Xerez (2-4). De les nou possibilitats que ha tingut el Girona, quatre han acabat amb una victòria i un empat. El rècord negatiu és la combinació d'empat i derrota dels cursos 2009/10 i 2011/12.

Ara, l'oportunitat d'enllaçar dues victòries arriba tot just després d'haver celebrat el primer triomf com a local (3-0 contra l'Albacete), en la temporada que més s'ha demorat. “Hem d'intentar allargar com més temps puguem la sèrie sense perdre. La prioritat en aquesta categoria és fer-se fort a casa, i després intentar esgarrapar punts a fora, que això sí que ho estem fent”, indica el mitjapunta Borja García. Té el mateix discurs Kiko Olivas: “A fora estem demostrant que som força fiables. Aquests dos partits seguits a Montilivi són importants per aconseguir per fi enllaçar dues victòries en la lliga, que ens impulsarien.”

Denominador comú

Qualsevol possibilitat de fer el ple de sis punts se n'anirà en orris, òbviament, si els gironins no superen demà el Còrdova, líder de la categoria. Els andalusos han estat sempre el primer visitant dels equips que han volgut encadenar dues victòries en vuit dies a casa. No n'hi ha cap que ho hagi aconseguit, malgrat que el Còrdova tampoc és cap garantia com a visitant, amb un balanç de dues victòries, dos empats i tres derrotes. El Leganés, l'Alavés i l'Albacete van guanyar el conjunt de Josep Lluís Oltra, però no van ser capaços després de tornar a guanyar a casa. La temporada passada, de les 29 vegades en què un equip va jugar dues jornades seguides a casa –alguns van repetir, i l'Osasuna i el Betis no s'hi van trobar–, només quatre van acabar amb el ple de sis punts: el Barça B, el Mallorca, el Saragossa i el Recreativo.

EL CÒRDOVA

És el primer rival dels que han enllaçat dos duels a casa; tres dels set locals l'han guanyat

EL CURS 2014/15

De les 29 vegades en què un local va buscar els sis punts, només quatre van acabar amb el ple
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)