Nàstic

Un handicap important

Nàstic. L'equip grana ha de fer front als problemes a la posició de davanter centre. Tot i això, encadena dotze partits marcant, gràcies sobretot a l'aportació golejadora de la segona línia

El Nàstic es manté ben situat en la lluita per l'ascens a primera –és setè, a només un punt del tercer– i això que ha de fer front aquesta temporada a un handicap important a la posició de davanter centre, clau en qualsevol equip amb aspiracions. El conjunt grana ha trobat a faltar aquesta temporada l'aportació golejadora dels seus puntes de referència, principalment per culpa de les lesions. Vicente Moreno no ha pogut donar continuïtat a cap 9, de manera que l'equip grana s'ha hagut de refiar, sobretot, dels futbolistes de segona línia per a la faceta golejadora. Malgrat això, no li va malament en atac, ja que ha marcat 36 gols, una xifra que només superen el Mirandés (43), el Leganés (41), l'Oviedo (41), el Còrdova (40) i el Numància (39). A més, els tarragonins encadenen dotze partits marcant.

El Nàstic té en plantilla tres davanters centres purs. Àlex López ja va tenir problemes físics al principi de la temporada i al desembre va ser operat del menisc, una lesió de la qual encara no està recuperat. En teoria, està en la recta final de la posada a punt, però el més segur és que encara li quedin dues o tres setmanes per tornar a l'equip. Només ha disputat dotze partits i ha fet dos gols. Marcos, per la seva banda, acaba de superar una aturada d'un mes i mig per lesió. Ha disputat pocs minuts en els últims quatre partits, ja que Vicente Moreno encara no el veia preparat per competir més estona. És probable que a partir d'aquest cap de setmana –els grana visiten San Mamés– tingui més minuts. Fins ara, ha participat en vint partits i ha fet quatre gols.

Amb els dos futbolistes lesionats al gener, el club va incorporar Aníbal Zurdo, que de seguida va ser titular. L'exjugador del Sabadell ha jugat sis partits com a titular, però encara no ha marcat. “Em sap greu per ell, perquè ho dóna tot i acaba rebentat, i li aniria bé marcar. El fet de no trobar el gol fa que no estigui fi a l'hora de definir, però si continua igual, tard o d'hora ho farà”, afirma el tècnic, Vicente Moreno, que assegura que “no només a Aníbal li costa trobar el gol”: “Ens agradaria més aportació de tots. Hem tingut més ocasions perquè més futbolistes s'hi sumin.”

ELS TRES PUNTES

Marcos no està al cent per cent, Àlex López continua lesionat i Aníbal, sis cops titular, no ha marcat encara
Aníbal ho dóna tot i acaba rebentat, i li aniria bé marcar. Si continua igual, tard o d'hora ho farà
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

Naranjo manté la inspiració

El màxim golejador del Nàstic és José Naranjo, un futbolista de segona línia d'atac, tot i que va jugar algun partit de davanter centre, quan Marcos i Àlex López estaven lesionats i Aníbal encara no havia estat fitxat. Achille Emana, autor de quatre gols, i el seu germà, el jove del filial Stéphane Emana, que n'ha fet dos, també han jugat puntualment a la posició de 9. Naranjo, que tant ha marcat jugant de punta de referència com de mitja punta, acumula vuit gols, cinc dels quals en els últims set partits. Després d'enllaçar quatre partits fent gols, Naranjo va estar-ne dos sense marcar, però diumenge, contra la Ponferradina, va ser l'autor de l'únic gol dels grana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)