Nàstic

Que en siguin tres de cop

2a divisió A. El Nàstic visita el Bilbao Athletic, últim, amb l'objectiu d'enllaçar el desè partit invicte amb una victòria després d'haver encadenat quatre empats i haver sortit del ‘play-off'

No perdre està bé, i el Nàstic encadena nou jornades invicte, però guanyar és molt millor. El conjunt grana ho sap i, després d'enllaçar quatre empats, avui visita el majestuós estadi del cuer, el Bilbao Athletic, amb l'objectiu de sumar tres punts d'una tacada, que ja és hora. La inèrcia d'anar puntet a puntet va fer sortir el Nàstic de la zona de play-off la jornada passada, i els de Vicente Moreno saben que si guanyen hi tornaran a entrar. Val a dir, això sí, que la cita d'aquesta tarda s'entreveu més complicada del que pugui aparentar. Els números que arrossega el filial de l'Athletic són per posar-se les mans al cap i l'equip està gairebé a segona B, però les sensacions que exhibeix són força millors. L'entrenador del Nàstic ho resumeix amb una frase: “El rival és l'equip que més partits ha perdut, però és el que ha ensopegat més cops mereixent guanyar. En gairebé totes les seves derrotes hauria pogut vèncer.”

Sigui com sigui, centrar-se en el joc del rival no serveix de gaire si a l'hora de la veritat tu no compleixes i acabes fallant davant la porteria rival. I això és el que li ha passat al conjunt grana en algunes les últimes cites, en què ha empatat generant perill suficient per aconseguir alguna cosa més. Dependre de la inspiració de Naranjo no és una bona idea, perquè la tasca de fer els gols hauria de recaure en els ariets i no en un extrem com ell. Els puntes, però, han estat desencertats. Aquesta falta de punteria, precisament, podria propiciar que el Nàstic jugués avui sense un 9 natural. Si Aníbal acaba caient de l'onze, la seva responsabilitat la prendria Achille Emaná. A la medul·lar també hi haurà una variació, forçada pel fet que Tejera ha estat tota la setmana amb grip i no va entrar a la llista. El seu lloc el podria ocupar Levy Madinda, golejador fa quinze dies a Alcorcón.

També haurà de fer retocs en el seu onze Ziganda, forçat per la baixa per sanció de Yeray. De fet, aquesta absència propiciarà segurament un canvi en el sistema, tal com va explicar el mateix tècnic. Així, en lloc de jugar amb tres centrals i dos carrilers, l'aposta podria ser un 4-4-2, amb Villalibre i Santamaría a la punta de llança. Qui més caldrà vigilar, això sí, és Ager Aketxe, que des que es va reintegrar al B ha fet cinc gols.

L'AVANTMATX

El Bilbao Athletic és l'equip que ha perdut més partits mereixent guanyar. És un matx difícil
Vicente Moreno
entrenador nàstic
Per jugadors i per joc, el Nàstic estarà a prop del ‘play-off'; a més, no té la pressió que tenen altres
Cuco Ziganda
ENTRENADOR BILBAO ATHLETIC

Sense Xisco Campos ni cap lateral dret

Una de les principals incògnites de l'onze de Vicente Moreno serà qui ocuparà el carril dret de la defensa grana, ja que Gerard Valentín està lesionat, Xisco Campos està sancionat i Jordi Calavera, tot i obtenir el perdó del club, encara no s'ha entrenat amb el primer equip i ahir va caure de la llista. En aquest context, el nombre de candidats és força ampli: Iago Bouzón té força números, però també hi podria jugar, tot debutant, el japonès Daisuke Suzuki.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)