Nàstic

Golejada per fer un pas de gegant

Nàstic. Els tarragonins vencen amb comoditat a Bilbao després de quatre empats i salten del setè al tercer lloc

Després de quatre empats seguits, que havien fet variar poc les coses a la zona alta, el Nàstic va aconseguir ahir una clara victòria al terreny de joc de l'Athletic B, amb la qual fa un pas de gegant. La golejada, la més àmplia de la temporada per als tarragonins, combinada amb les ensopegades de tots els equips que tenia per sobre, va permetre al Nàstic saltar fins a la tercera posició, a només dos punts del segon lloc, de plaça d'ascens directe. Això sí, el setè classificat també és a dos punts, en una lluita per l'ascens cada cop més igualada. El Nàstic, amb el debutant Suzuki en el lateral dret substituint el sancionat Xisco Campos, va fonamentar la victòria en el control i l'efectivitat contra un rival intencionat però innocent. El gol de Naranjo, que continua inspirat en atac (25'), va aplanar els camí dels grana, que van sentenciar en una segona meitat molt tranquil·la gràcies a un gol d'Aburjania (56') i a dos d'Emana (69' i 79'). No era fàcil combinar la pilota sobre la malmesa gespa del nou San Mamés, però el Nàstic ho va intentar sempre contra un Athletic B que pressionava poc. Els bascos atacaven amb criteri quan tenien la pilota, però els faltava contundència en l'acció decisiva. El Nàstic, en canvi, era més vertical i perillós, tal com va demostrar una rematada de Naranjo després d'una bona jugada de Mossa desviada amb els peus per Remiro. Més encert va tenir poc després el màxim golejador del Nàstic. En una acció que es va repetir sovint ahir, els grana van recuperar la pilota a la zona de mitjos i van tenir espai per contraatacar amb claredat. Muñiz va rebre la pilota a la frontal de l'àrea gran i va fer una bona centrada per alt al límit de l'àrea petita, on Naranjo va engaltar la pilota a la primera per superar el porter basc. L'Athletic B va intentar reaccionar, però només en va treure un parell de centrades a l'àrea sense gaire perill. El Nàstic va acabar la primera meitat controlant el duel, marcant el ritme, i va continuar fent-ho després del descans. A més, va tenir l'encert de no trigar gaire a fer el segon gol: recuperació de Madinda, progressió per l'esquerra de Muñiz, passada enrere de Naranjo i bon xut ras i ajustat d'Aburjania. El 0-2 va ser un cop gairebé definitiu per a un Athletic B que ja es veu a segona B, i la resta del partit va ser plàcid per al Nàstic, que va arrodonir el marcador amb dos gols d'Emana aprofitant dues passades de Jean Luc.

ATHLETIC B0
NÀSTIC4

ATHLETIC B: Remiro, Ramalho, Óscar Gil, Saborit, Etxeberria, Vesga, Jon Iru (Santamaría, 46'), Aketxe, Iriondo (Seguín, 64'), Olaetxea i Villalibre (Guarrotxena, 76'). NÀSTIC: Reina, Suzuki, Iago Bouzón, Pablo Marí, Mossa, Aburjania, Madinda, Juan Muñiz (Cristian Lobato, 63'), Naranjo (Xisco Muñoz, 77'), Jean Luc i Emana (Ferran Giner, 84'). GOLS: 0-1 (25') Naranjo. 0-2 (56') Aburjania. 0-3 (69') Emana. 0-4 (79') Emana. ÀRBITRE: Cordero Vega. T.G.: Al visitant Juan Muñiz. PÚBLIC: 4.861 espectadors.
Hem fet un partit molt seriós i l'hem sabut interpretar a la perfecció. El partit em feia molt de respecte i per això valoro la victòria
Estar deu partits sense perdre a segona A és molt complicat i té un mèrit enorme
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

Tres jugadors amb les seleccions

El Nàstic tindrà tres baixes per al proper partit de lliga –dissabte que ve, a les 6 de la tarda, al Nou Estadi, contra el Numància–, a causa de compromisos internacionals. Madinda, Aburajania i Ondoa viatgen avui als seus països per concentrar-se amb les seves seleccions. Aburjania participarà amb el combinat de Geòrgia sub-21 en el partit del 23 de març contra San Marino de classificació per a l'Eurocopa del 2017. El jugador també ha estat convocat per a l'amistós de l'absoluta contra Kazakhstan del dia 29. Madinda està cridat per al doble duel de Gabon contra Sierra Leone de classificació per a la copa d'Àfrica 2017, el 25 i 28 de març. En el mateix torneig, el porter Ondoa ha estat convocat per als dos partits entre el Camerun i Sud-àfrica dels dies 26 i 29 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)