Nàstic

Una golejada productiva

Nàstic. Feia dotze anys que l'equip grana no guanyava de manera tan àmplia a camp contrari. El 0-4 a San Mamés l'ha propulsat fins al tercer lloc abans d'afrontar dos partits seguits a casa

L'última jornada va ser molt productiva per al Nàstic. Va aconseguir al terreny de joc de l'Athletic B una de les victòries més àmplies de les últimes temporades (0-4) i, a més, va aprofitar que cap dels equips que tenia per sobre va guanyar, de manera que va saltar del setè al tercer lloc, a només dos punts de les places d'ascens directe. Això sí, el setè també està a només dos punts.

Per trobar una victòria del Nàstic a camp contrari més contundent que la de diumenge a San Mamés cal retrocedir bastant, fins a la temporada 2003/04, a segona B. Aquell equip grana, entrenat per Jordi Vinyals i que aconseguiria l'ascens a segona A, es va imposar de manera molt clara al terreny de joc del Palamós el 8 de febrer de 2004 (1-6). Des de llavors, i fins diumenge passat, el Nàstic només havia marcat quatre gols a camp contrari en dos partits: 1-4 al Ferrol el febrer del 2005 i a Albacete el novembre d'aquell mateix any. De fet, el Nàstic tampoc ha estat propens a les golejades com a local. El Nou Estadi no veu quatre gols del Nàstic en un mateix partit des del curs 2012/13.

La victòria clara de diumenge té un elevat valor psicològic per als tarragonins. Els quatre empats que encadenaven treia una mica de valor a la sèrie de partits sense perdre –ara deu– i no els permetia fer-se forts en els primes llocs. Així, de cop, el Nàstic s'ha tret l'espina dels empats i, a més, ha guanyat quatre posicions. “Necessitàvem una victòria així després de quatre empats. Ens reforça i ens dóna confiança”, deia després del partit José Naranjo, que va marcar a San Mamés i que acumula nou gols, consolidat com a màxim golejador grana. Els altres gols els van marcar Aburjania, que es va estrenar amb la samarreta grana, i Achille Emaná, que en va fer dos i se situa amb sis. El camerunès és el primer jugador del Nàstic que marca dos gols en un mateix partit aquesta temporada. “No ens hem d'aturar. Cal continuar, perquè estem en el camí de l'objectiu”, afirma Emaná, conscient de la importància dels propers partits del Nàstic, tots dos a casa, contra el Numància, quinzè, i el Còrdova, quart. El club grana espera el suport de l'afició per aconseguir sis punts que consolidarien l'equip entre els millors, i per això ofereix als socis la possibilitats de comprar entrades extres a 10 euros que permeten veure els dos partits.

LES FRASES

ELS ÚLTIMS 20 ANYS
2015/16:
Athletic B - Nàstic
0 - 4
2005/06:
Albacete - Nàstic
1 - 4
2004/05:
R. Ferrol - Nàstic
1 - 4
2003/04:
Palamós - Nàstic
1 - 6
1998/99:
Sabadell - Nàstic
1 - 4
1995/96:
Osca - Nàstic
0 - 4
Barça C - Nàstic
1 - 4
Necessitàvem una victòria així després de quatre empats. Ens reforça i ens dóna confiança
José Naranjo
davanter del nàstic
La lliga és difícil. Encadenàvem massa empats i havíem de tornar a guanyar per situar-nos bé
Achille Emaná
davanter del nàstic
Suposa una gran alegria, però no ens hem d'aturar. Cal continuar, perquè estem en el camí de l'objectiu. Hem de lluitar per pujar

L'últim partit amb 4 gols, el març del 2013

Els últims anys no és habitual veure el Nàstic fer quatre gols, ni a casa. No ho havia fet encara aquest curs ni en els dos anteriors a segona B, tot i haver estat campió el passat i haver quedat quart en l'anterior. Diumenge va ser el primer cop que el Nàstic va fer quatre gols en un partit des que Vicente Moreno l'entrena. Els anteriors partits en què el Nàstic va fer quatre gols són del curs 2012/13, a segona B. El 3 de març del 2013 va vèncer 4-1 el Mallorca B, poc després d'un 5-0 al Vila-real B i d'un 4-0 a l'Espanyol B. A segona A, l'última golejada grana és el 5-0, el novembre del 2011, al Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)