Nàstic

Horitzons grandiloqüents

Nàstic. Un cop assolit l'objectiu primari d'arribar als 50 punts, l'equip grana encara les onze jornades que queden centrat a jugar el ‘play-off', sense renunciar tampoc a l'ascens directe

A Vicente Moreno li va costar deixar-se anar després de la victòria del Nàstic contra el Numància. Acostumat a transmetre, hieràtic, missatges prudents, va mantenir la calma habitual. Res d'eufòria. La insistència dels periodistes, però, va tenir la seva recompensa i va arribar el moment en què l'entrenador valencià va parlar sense el filtre de la precaució. “La segona divisió és una categoria que entén tan sols de tres objectius: la permanència, el play-off i l'ascens directe. Nosaltres ja hem assolit el primer i ara no ens posem cap sostre més enllà d'intentar guanyar tots els partits i a veure on arribem”, va etzibar l'entrenador de Massanassa. Amb 51 punts sumats, la fita prudent dels 50 superada i onze jornades al davant, ara és el moment de centrar-se, sense embuts, en la lluita pel play-off. Això, com a mínim.

El panorama que ofereix el tram final de temporada als grana no podria ser millor: sis partits a casa i cinc a fora. Al Nou Estadi, a més, hi ha les cites més exigents, i és per això que la crida dels futbolistes a l'afició és ja recurrent. “El que ens juguem és molt bonic i important per perdre's-ho”, repeteixen darrerament des del vestidor. Si toca parlar de números, les raons per a l'ambició no podrien ser més reals. En joc hi ha 33 punts i, si el ritme actual es manté –això, atesos els precedents, és imprevisible–, el Nàstic en necessitarà dotze per amarrar una plaça per a la promoció. Més car seria l'ascens directe, el llistó del qual quedaria en 72 punts: 21 més dels que té ara mateix el conjunt tarragoní.

La principal garantia que té l'equip que entrena Vicente Moreno és la dinàmica regular que ha agafat. Encadena onze jornades invicte, en què ha sumat 21 punts de 33 possibles. Vaja, la xifra que seguint la tendència actual, asseguraria la segona plaça. Al vestidor, en tot cas, ho tenen clar i el missatge continua sent de molta prudència. “Cal seguir aquesta tendència, però centrant-nos només en el pròxim compromís”, diuen els jugadors cada cop que se'ls pregunta pel play-off.

LES XIFRES

72
punts
s'haurien d'obtenir per pujar directament si es mantingués el ritme de suma actual. El primer lloc valdria 73 punts.
Temporada 14/15
Ascens directe
82 punts
Sporting (2n) [El 2n en la jornada 31 tenia 59 punts]
‘Play-off'
61 punts
Saragossa (6è) [El 6è en la jornada 31 tenia 47 punts]
Temporada 13/14
Ascens directe
88 punts
Deportivo (2n) [El 2n en la jornada 31 tenia 53 punts]
‘Play-off'
61 punts
Còrdova (7è) [El 6è en la jornada 31 tenia 44 punts]
Temporada 12/13
Ascens directe
77 punts
Vila-real (2n) [El 2n en la jornada 31 tenia 55 punts]
‘Play-off'
66 punts
Las Palmas (6è) [El 6è en la jornada 31 tenia 51 punts]
Temporada 11/12
Ascens directe
85 punts
Celta (2n) [El 2n en la jornada 31 tenia 62 punts]
‘Play-off'
71 punts
Còrdova (6è) [El 6è en la jornada 31 tenia 53 punts]
Temporada 10/11
Ascens directe
79 punts
Rayo Vallecano (2n) [El 2n en la jornada 31 tenia 59 punts]
‘Play-off'
66 punts
Valladolid (7è) [El 6è en la jornada 31 tenia 48 punts] _____________________________________________________ Dades de les temporades en què s'ha jugat amb el sistema de ‘play-off' actual, amb promoció i ascens directe.
51
punts
ha sumat el Nàstic, que té el Leganés (1r) 3 punts per sobre, i el Saragossa (7è), 5 punts per sota.
63
punts
seria el preu de la darrera plaça que dóna accés al ‘play-off' si se seguís el ritme de puntuació actual.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)