Nàstic

Aparicions molt oportunes

Nàstic. El 4-4 contra el Còrdova va deixar l'estrena golejadora i la bona actuació d'Aníbal, Lobato i Palanca, que han de ser importants en el tram final per complementar el tàndem Emana-Naranjo

Entre les lectures positives per al Nàstic de l'espectacular empat contra el Còrdova de diumenge (4-4) hi ha el protagonisme que van tenir Aníbal, Lobato i Palanca. En ple tram clau, serà important per a l'equip grana l'aportació de com més futbolistes ofensius millor. En els tres casos, els faltava una bona actuació personal per millorar la confiança i sentir-se importants en un equip que depèn molt últimament en atac del tàndem Emana- Naranjo.

Aníbal Zurdo va arribar en el mercat d'hivern per aportar el gol que els lesionats Marcos i Àlex López no podien garantir, però encara no havia marcat. Havia jugat set partits, sis des de l'inici, però el gol se li resistia. Diumenge, contra el Còrdova, va ser l'autor del primer gol i va provocar el penal del quart. L'hispanomexicà assegura que si va tenir un alliberament quan la pilota va tocar la xarxa va ser més per la insistència i l'ajuda dels companys perquè trenqués la sequera que no pas pel que realment significava per a ell, més enllà de l'alegria habitual del golejador. El gol va ser fruit d'una paret amb Emana, un futbolista “diferent” i que, segons Aníbal, “fa coses que a la categoria no fa ningú més”. Els recursos ofensius variats del Nàstic fan, en l'opinió d'Aníbal, les coses més fàcils als davanters.

També va completar un bon partit Cristian Lobato, un altre futbolista incorporat amb la lliga avançada. El mitjapunta català va fer la seva millor actuació amb la samarreta grana, actiu i trencador entre línies. A més, va fer un golàs, el 2-2, amb una gran volea des de la frontal de l'àrea gran aprofitant un rebuig en un córner. L'exjugador del Barça B havia tingut una participació escassa fins ara, però en els últims partits ha augmentat el protagonisme.

Pel que fa a Miquel Palanca, el tarragoní no ha tingut fins ara la continuïtat esperada. Quan diumenge va saltar a la gespa en la segona meitat, feia sis partits que no jugava, però va sortir mentalitzat i confiat, tal com va assegurar després del partit. Va fer un golàs en un córner assajat, engaltant a la frontal el servei de Muñiz, que li ha de donar més confiança per si augmenta el seu nombre de minuts.

Al costat d'Emana és més fàcil. És un jugador que fa coses que a la categoria no fa ningú més
Aníbal Zurdo
DAVANTER DEL NÀSTIC
Feia sis setmanes que no jugava, però he treballat i tenia confiança. I el gol me'n dóna més
Miquel Palanca
extrem DEL NÀSTIC
No és que signifiqui molt marcar, però s'agraeix, sobretot perquè els companys intentaven que ho aconseguís

Xisco Hernández, contracte rescindit

El Nàstic va anunciar ahir la rescissió del contracte del mitjapunta Xisco Hernández, que des del mercat d'hivern estava cedit a l'Atlètic Balears. Procedent del Reus, el mallorquí va ser el primer fitxatge del Nàstic del 2015/16, però en la lliga només va disputar 16 minuts abans de marxar a l'Atlètic Balears, a segona B, on ha jugat set partits i ha fet tres gols. Xisco Hernández, de 26 anys, no entrava en els plans de futur del Nàstic.