Nàstic

En plena baralla global

Amb tres punts entre el cinquè i el tretzè i quatre entre el líder i el tercer, les últimes deu jornades dictaran els escollits per ocupar tots els llocs d'ascens

Consultats per L'Esportiu, representants de tots els equips amb possibilitats creuen que el Nàstic s'ha guanyat el dret a somiar amb l'ascens directe i destaquen la progressió del Girona, al qual veuen capacitat per lluitar pels llocs de privilegi

Les deu últimes jornades, que més d'un equip prenia com a referència per acabar de dictaminar per quin objectiu lluitaria fins a final de temporada, hauran de servir per desembussar la classificació de segona A, on de moment és agosarat marcar un tall i etiquetar equips en zona de ningú. Entre el Numància, quinzè, i el Mallorca, setzè, hi ha quatre punts. Els balears en tenen 38 i lluiten per eludir la zona de descens. Els de Sòria, amb 42, ja ho han dit tot? Els serà difícil pressionar els de dalt, però estant a sis punts de la zona de play-off, ningú els pot negar l'ambició si acceleren. I encara menys al Mirandés, que té dos punts més, i que és a només un del Girona, el Valladolid i el Tenerife, que mantenen tota l'ambició. Amb tres punts entre el cinquè classificat, o amb quatre entre el Nàstic, tercer, i l'Alavés, líder, tot està per decidir. I els protagonistes comencen a assumir que hi haurà igualtat, equilibri i incertesa fins força més endavant.

La fortalesa mental

L'Esportiu ha consultat un jugador de cada equip que, més fermes o menys, té possibilitats d'acabar la temporada celebrant l'ascens directe a primera divisió o lluitant per la via indirecta, la de les eliminatòries d'ascens. A la majoria no els sorprèn la igualtat, perquè no és estrany que n'hi hagi en la categoria, però sí la nombrosa quantitat d'equips. Pronostiquen que les baralles s'allargaran fins a les últimes jornades, amb molts conjunts implicats. I a l'hora d'analitzar quins factors pesaran més en el tram decisiu, parlen no només de l'estat físic de les plantilles, sinó, sobretot, de la fortalesa mental. Tant per la confiança i la capacitat de superar l'exigència, com pel fet de saber gestionar la pressió, que anirà creixent amb el pas de les setmanes.

Els mèrits del Nàstic

Els jugadors consultats tenen molt clar que el conjunt tarragoní, malgrat que viu la temporada del retorn a segona A, s'ha guanyat el dret a aspirar a l'ascens directe. Destaquen que els de Vicente Moreno són tan a prop del premi més gros –a dos punts del segon, el Leganés– per mèrits propis i la fortalesa com a grup, a més d'alguna individualitat, com resumeix Eloi Amagat, un dels capitans del Girona: “És la gran revelació de la temporada. Van començar molt forts, amb dinàmica positiva i un bloc format, i tenen un dels millors jugadors de la categoria, Emana.”

El Girona, des de darrere

El Girona no ha trepitjat posicions de fase d'ascens en tota la temporada –és l'únic que no ha estat ni entre els sis primers ni entre els quatre últims–, però l'acceleració a partir de gener li ha permès tenir a l'abast la zona de play-off, que continua a tres punts malgrat l'empat contra l'Osasuna. Tot i ocupar l'onzè lloc, els rivals tenen en compte el Girona com un dels aspirants a acabar lluitant per pujar. La majoria valoren la progressió del conjunt de Pablo Machín. I el fet que vinguin des del darrere els pot acabar impulsant. “Qui arribi al final amb una dinàmica positiva tindrà molt de guanyat”, coincideixen a dir el central de l'Elx Armando Lozano i el mig del Leganés David Timor.

Armando Lozano Elx (8è, 48)

1. No em sorprèn. És una categoria molt igualada i costa molt guanyar partits.

2. Possiblement en l'última jornada hi hagi en joc coses molt importants.

3. El que arribi al final amb una dinàmica positiva tindrà molt guanyat. Tant com fer-ho en un estat d'ànim òptim.

4. Sí. Hi són. I amb dues victòries seguides, encara s'hi posarien més de ple.

5. Van complir l'objectiu d'un recent ascendit i ara depèn d'ells si volen aspirar a alguna cosa més.

Albert Dorca Saragossa (9è, 46)

1. No em sorprèn. Les plantilles són competitives i és difícil que algun equip es destaqui.

2. Crec que hi haurà possibilitats fins al final per a molts equips, tant per dalt com per baix.

3. Arribar-hi mentalment bé, amb confiança, és el més important.

4. El Girona estarà lluitant per pujar segur. Per mi és un dels millors equips i ara potser viu el seu millor moment de la temporada.

5. El Nàstic ha demostrat que pot estar lluitant amb els millors, i estic convençut que no afluixarà fins al final.

Lévy Madinda Nàstic (3r, 52)

1. No, perquè sabia que seria igualat. De fet, abans de venir al gener, ja seguia la categoria i veia molts equips en pocs punts.

2. Suposo que serà igualat fins al final, perquè tots els equips estan molt endollats i motivats.

3. Serà clau afrontar-ho amb tranquil·litat i amb les idees clares.

4. Sí, jo crec que els equips que estan a dos o tres punts tenen possibilitats i les mantindran fins al final.

5. Hem d'anar partit a partit i no serà fàcil, però podem obtenir un bon premi. Creiem que ens espera alguna cosa important.

Toché Oviedo (4t, 49)

1. Des de l'inici de curs que hi ha una gran igualtat, no només en la part alta de la taula. Hi ha sorpreses en cada jornada.

2. Tots els equips estan lluitant per algun objectiu i crec que hi haurà lluita fins al final.

3. La majoria dels duels es decideixen per detalls. La intensitat, la continuïtat en el joc i l'amplitud de plantilla seran factors clau.

4. Queden molts punts en joc i estan a només tres del ‘play-off' i tenen possibilitats.

5. Estan allà per mèrits propis i poden aspirar a tot.

Albert Dalmau Còrdova (5è, 48)

1. Mai sorprèn la igualtat a segona A. Costa molt guanyar. Segurament ara al tram final començarà a haver-hi diferències més clares.

2. Per al ‘play-off' crec que estarà obert fins al final, però potser un equip tindrà enllestit l'ascens directe abans del final.

3. Les dinàmiques. Segurament un equip amb menys punts però en línia ascendent pot tenir avantatge respecte d'un amb dubtes.

4. Espero que sí, perquè és l'equip de la meva terra i perquè ho crec.

5. El Nàstic s'ha guanyat el dret a somiar per joc i resultats.

Pere Pons progressa i Jairo, baixa

El Girona és a punt de recuperar Pere Pons, que ahir es va integrar a l'activitat del grup, tot just 23 dies després d'haver rebut l'alta de l'hospital, on es va estar una setmana per refer-se d'una inflamació a la cuixa que se li va complicar més del compte. El migcampista no va completar tota la sessió, i Machín podria demorar una setmana més el seu retorn. Qui no va ni trepitjar la gespa és Jairo Morillas, que té una ruptura a la zona dels adductors de la cama dreta. Jairo ha perdut molt protagonisme en la segona volta.

El Nàstic, a Osca amb tots a punt

El Nàstic va començar a preparar ahir el proper partit de lliga, diumenge a la tarda al camp de l'Osca. Per al duel, Vicente Moreno podrà disposar de tota la plantilla, ja que per primera vegada en unes quantes setmanes no té cap baixa. Últimament, entre lesions, sancions i partits de seleccions, el Nàstic sempre tenia alguna absència. Respecte al partit de l'última jornada contra el Còrdova, Moreno recupera Tejera i Naranjo, que estaven sancionats, i Àlex López, que últimament ha tingut unes molèsties que han endarrerit la seva tornada a l'equip després de la lesió.

Sergio Pelegrín Alavés (1r, 56 punts)

1. No em sorprèn. Ja fa anys que veiem lluitant per l'ascens equips que ningú s'esperava. Hi pot haver diferència en pressupost però no en rendiment.

2. Veig una lluita força bonica fins a l'últim minut de l'última jornada.

3. Comparteixo aquests factors, i n'afegeixo un: la sort.

4. Ara mateix veig el Girona immers en la lluita; és un equip que va a més i molt difícil de guanyar.

5. Per descomptat que sí. El Nàstic és un dels equips més en forma i, amb la salvació segellada, aspira al màxim.

David Timor Leganés (2n, 54)

1. Sorprèn tanta igualtat, però no només a dalt, sinó en tota la categoria. Sorprèn també que equips com l'Almeria i el Mallorca no hi siguin, i sí el Leganés o el Nàstic.

2. Sí, i tant, bàsicament fins a les últimes tres o quatre jornades.

3. L'estat físic serà molt important, però també l'anímic. El que arribi amb més bona dinàmica serà el que tindrà més possibilitats.

4. I tant que l'hi veig! La dinàmica és molt bona i té plantilla de sobres per estar en la lluita final.

5. Sí és tercer a dos punts, ha de lluitar fins que tingui possibilitats.

Guzmán Casaseca Valladolid (12è, 45)

1. No, perquè està tot molt igualat i crec que fins al final serà així.

2. Crec que fins a l'última jornada de lliga hi haurà bastants equips lluitant.

3. Una mica de tot. En les últimes jornades hi ha moltes coses en joc, tant a dalt com a baix, i els equips que estiguin mentalment més forts són els que aconseguiran els objectius.

4. Sí, és un equip amb experiència i que està molt bé.

5. Segur que sí, tenen un gran bloc en general.

Julio Álvarez Numància (15è, 42)

1. No em sorprèn res del que està passant, ja que en cada jornada hi ha resultats cridaners i qualsevol equip pot guanyar el seu partit.

2. Es decidirà tot en les darreres jornades, tot i que a partir d'ara s'haurien d'aclarir els objectius de cada equip i les posicions.

3. Crec que els aspectes mentals i l'experiència seran determinants.

4. El Girona va de menys a més i ja va jugar l'últim ‘play-off'. Serà el més perillós si hi acaba entrant.

5. Sí. S'ho han guanyat per mèrits propis. M'agraden molt.

Saúl García Tenerife (13è, 45)

1. No em sorprèn, i és bonic que hi hagi tanta igualtat. La segona A és una categoria molt competida, amb poques diferències.

2. Hi haurà lluita fins al final, les distàncies entre els equips són molt curtes

3. L'estat físic i mental serà determinant. Hi ha equips als quals la lliga se'ls fa llarga.

4. Van començar dubitatius, però ara estan bé. Aspiren a tot, fins i tot a l'ascens directe.

5. Tenen poc a perdre. S'ho han guanyat i tenen possibilitats, sí.

Eloi Amagat Girona (11è, 45)

1. Està tot molt i molt equilibrat, i és bo que no hi hagi equips destacats i separats a dalt.

2. Fa la sensació que fins al final estarà obert. Ara és quan tothom s'hi juga molt, també per baix.

3. Els que són a dalt poden notar vertigen. Per als que potser hi arribem més tapats, pot ser positiu.

4. Tenim una plantilla competitiva i llarga i intentarem estar a prop fins al final per posar-nos-hi.

5. Serà candidat fins al final. És la revelació, té un bloc fet en dinàmica bona i un dels millors, Emana.

Álex García Mirandés (14è, 44)

1. Pel que s'està veient cada temporada, la igualtat en la part alta i entre els equips que poden jugar el ‘play-off' és un factor comú.

2. Fins al darrer dia hi haurà equips implicats en les lluites per l'ascens, el ‘play-off' i el descens.

3. L'ambició de cada equip per ser regular i aguantar 42 jornades a dalt l'ajudarà a estar en la lluita al final o no.

4. En la segona volta, el Girona és l'equip que més m'ha agradat.

5. És un candidat clar a l'ascens directe. Són forts i saben què fan.

Miguel Flaño Osasuna (6è, 48)

1. És força sorprenent. Tot està molt igualat. Cada punt és vital i no saps quants te'n faran falta.

2. Veig molts equips amb possibilitats de lluitar fins al final. Cap equip és capaç de mantenir molta regularitat, i sembla que això s'allargarà.

3. Petits detalls marcaran les diferències.

4. Em sembla un equip molt treballat que t'exigeix molt. Té les coses clares i treballa molt bé; està capacitat per posar-se a dalt.

5. Estan fent una gran temporada i en disposició d'aspirar a tot.

Manu Rodríguez Lugo (10è, 46)

1. Que hi hagi tants equips amb possibilitats és sorprenent, però a la vegada emocionant per als aficionats de tots els clubs.

2. En l'última jornada de lliga pot passar de tot. Serà frenètica.

3. Qualsevol petit detall serà clau. El més regular i expert en situacions semblants és el que tindrà més possibilitats.

4. El Girona segur que tindrà possibilitats fins al final de la lliga.

5. Suposo que en el punt en què estem s'hi veuen a prop, per tant, aniran per l'ascens directe tot i que no sigui el seu objectiu.

Natxo Insa Alcorcón (7è, 48)

1. No recordo una classificació tan condensada i una lliga en què els equips de sota guanyin els de dalt, i que això passi durant tot l'any. Les plantilles estan molt equiparades

2. Sembla que sí, però dependrà de la resposta de cada equip en les properes jornades.

3. La pregunta porta la resposta. La gestió de la pressió i l'estat físic seran tan importants com l'ofici.

4. El Girona ve des del darrere, trepitjant molt fort. Té tantes possibilitats com tota la resta.

5. Té molt a prop els llocs d'ascens directe i capacitat per estar a dalt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)