Nàstic

Qüestió de constància

Nàstic. Els grana, que han fet de la regularitat una característica definitòria, han igualat l'Oviedo com l'equip amb més partits consecutius invicte. Diumenge, a Osca, el poden superar

El Nàstic, des del principi de temporada, és un equip regular i molt difícil de batre. Dels 32 partits disputats, només n'ha perdut sis –és el que menys, juntament amb el Leganés– i mai dos de seguits. Les idees clares des de l'inici, un bon equilibri entre la solidesa defensiva i els recursos ofensius i la utilització força repartida de molts futbolistes, amb poques baixes, han permès al Nàstic mantenir una línia regular sensiblement ascendent i arribar al tram decisiu de la temporada. Després d'empatar diumenge passat contra el Còrdova, el Nàstic va igualar la millor ratxa de partits sense perdre de la temporada, de l'Oviedo, que es va mantenir invicte des de la jornada 16 fins a la 27. Diumenge a la tarda, si puntua al terreny de joc de l'Osca, els grana superaran aquest registre.

L'objectiu del Nàstic a El Alcoraz és, però, la victòria. No serà una empresa fàcil, ja que l'equip aragonès està immers en la lluita per la permanència i afronta cada partit, sobretot els de casa, com si fossin finals. El davanter José Naranjo deia ahir que ningú al vestidor grana es refia de l'Osca i assegura que per guanyar hauran de mantenir la línia de joc i de concentració dels últims partits. L'Osca, que al novembre va canviar el tècnic de l'ascens, Luis García Tevenet, per Juan Antonio Anquela, és el pitjor equip com a local. Només ha aconseguit 13 punts dels 45 possibles a El Alcoraz i són les bones xifres a camp contrari –20 punts, tants com el Nàstic– les que el mantenen fora de la zona de descens. Això sí, té els mateixos punts que el dinovè, l'Almeria. L'Osca ha perdut els últims partits disputats, entre els quals dos a casa contra rivals directes, l'Athletic B i el Mallorca.

Serà la quarta vegada que catalans i aragonesos s'enfronten en l'últim any. Els dos equips es van enfrontar al final de la temporada passada en una de les dues eliminatòries d'ascens a segona A, amb victòria del Nàstic (0-0 a Osca i 3-1 a Tarragona), mentre que el duel de la primera volta al Nou Estadi també va acabar amb triomf dels grana (2-0). L'Osca, per tant, tindrà motivació extra per derrotar un equip, el Nàstic, que no es pot relaxar en un partit contra un dels rivals teòricament més febles que li queden. La setmana que ve, els tarragonins tenen un altre duel clau, a casa contra l'Oviedo.

12.
Nàstic i Oviedo.
9.
Leganés i Elx.
8.
Alavés, Lugo, Girona, Valladolid i Numància.
7.
Alcorcón, Saragossa, Tenerife, Ponferradina i Almeria.
6.
Còrdova, Osasuna, Mallorca i Osca.
5.
Mirandés.
3.
Albacete i Athletic B.
2.
Llagostera.

FEBLE A EL ALCORAZ

L'Osca és el pitjor equip com a local i els grana li tenen la mida presa en l'últim any
El Nàstic és un dels dos equips que ha perdut menys partits (6), i mai seguits

Captació de socis per a la recta final amb l'ascens en el punt de mira

El Nàstic espera que en els cinc partits de lliga que queden al Nou Estadi se superin els 10.000 espectadors –i que la xifra s'acosti tant com sigui possible als 14.600 de ple absolut– i per això ha endegat una campanya de captació de socis per al tram final de la temporada. Per 50 euros, els interessats podran veure els cinc partits del Nou Estadi, aprofitar-se dels avantatges habituals del carnet d'abonat i assegurant-se'n la renovació el curs que ve. L'abonament és per a preferent i gols, les zones de l'estadi que el club vol veure poblades. La campanya, titulada ‘Prim(av)era grana', juga amb l'objectiu actual del Nàstic, l'ascens, i no preveu els partits de promoció. “Volem tenir resolta la nostra classificació final el 5 de juny”, va dir el director general, Lluís Fàbregas. El club espera més de 300 nastiquers diumenge a Osca i ja ha rebut peticions per al partit al camp del Llagostera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)