2a divisió FEF

Els càlculs no surten

A remar. L'Olot ho fiava tot a guanyar els quatre partits que li quedaven a casa contra rivals directes, però va empatar contra la Pobla de Mafumet (1-1)

L'Olot va empatar a un gol contra la Pobla de Mafumet, després que l'extrem del conjunt tarragoní, Kike Tortosa, enviés una falta directa a l'escaire de la porteria olotina en el minut 93. El gol va fer emmudir el municipal, que sabia que amb el triomf momentani l'equip feia un pas de gegant cap al gran objectiu, la permanència. Els de la Garrotxa confiaven a sumar els dotze punts que els quedaven contra els rivals més directes a casa –la mateixa Pobla de Mafumet, l'Hospitalet, el Llosetí i el Llevant B–. Amb el punt estèril sumat contra el filial del Nàstic, els olotins ja saben que hauran de guanyar fora de casa i estrenar el caseller de victòries si volen salvar la categoria. “Teníem una victòria a l'abast i s'han escapat dos punts importants. Quan l'equip és allà a baix entren en joc molts factors, com ara la por de perdre”, comentava al final del partit Abel Solé, el capità de l'Olot, que va tornar a ser titular i va completar els 90 minuts del matx, en el lloc de Djak Traoré, a la graderia per culpa de la sanció per acumulació de targetes grogues.

L'equip dirigit per Santi Castillejo va intentar ser a l màxim de pragmàtic. Sense generar ocasions molt clares –tot i que disposava d'aproximacions més perilloses que el rival–, va cedir la possessió de la pilota als visitants, que tampoc no van saber què fer-ne. El respecte i la tensió al camp es van notar ja que cap dels dos equips es va voler arriscar en excés. Amb el penal provocat per Reverter i executat per Hèctor Simón, l'Olot va aconseguir treure's el pes de sobre, però va continuar donant la iniciativa al contrincant, que amb un home menys va poder forçar una falta a la frontal de l'àrea per establir l'empat amb una genialitat en el temps de descompte. De la manera que fa més mal i sense capacitat de reacció per a un equip que des de fa setmanes comença a notar el pes de la responsabilitat, un factor que es nota amb la frescor amb la qual juga i la capacitat de recursos que mostra.

Obligats a domicili

L'ensopegada de l'Olot contra el rival que està situat per sobre seu, en plaça de promoció de permanència, trenca els càlculs que els garrotxins feien, que pronosticaven el ple de triomfs a casa, que els permetria alçar-se fins als 44 punts. Amb menys, la salvació serà un miracle i per això els jugadors dirigits per Santi Castillejo hauran d'estrenar-se a domicili en algun dels dos partits que hauran de disputar –dissabte contra l'Espanyol B (a les 18 h), o en la penúltima jornada al José Rico Pérez contra l'Hèrcules, un rival que s'hi jugarà l'accés al play-off d'ascens i que actualment ocupa el quart lloc de la taula–. Fer-ho al més aviat possible, a la ciutat esportiva Dani Jarque, contra un equip que és a mitja taula i en un camp de bon record olotí, tindrà un efecte més beneficiós per als garrotxins, que després hauran d'afrontar dos duels consecutius com a locals, sis punts que no poden escapar-se de cap manera.

SUMAR A FORA

Perdre dos punts en l'afegit i contra un rival directe com la Pobla és un contratemps
L'Olot haurà de vèncer al camp de l'Espanyol B o al de l'Hèrcules per tenir possibilitats

Bonet, intervingut al genoll

El central Roger Bonet, fitxat per l'Olot abans del tancament del mercat d'hivern després de desvincular-se, precisament, de la Pobla de Mafumet i el Nàstic, va ser intervingut per l'equip del doctor Ramon Cugat a la clínica Quirón de Barcelona. A Bonet se li ha fet una artroscòpia per netejar el genoll malmès per una recent lesió als lligaments encreuats. El defensa va notar molèsties en els darrers dies i, juntament amb els metges del club, va decidir operar-se per solucionar els problemes i tornar en les millors condicions, ja durant la pretemporada que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)