Nàstic

Una altra cita clau

Nàstic. L'equip grana rep l'Oviedo, amb el qual està empatat a punts i que també té l'objectiu de mantenir-se ben situat per aconseguir l'ascens

El Nàstic afronta aquest migdia un altre dels partits clau que té en la recta final d'un campionat en què s'ha guanyat el dret a lluitar per l'ascens a primera divisió. L'equip tarragoní, quart, rep l'Oviedo, que té els mateixos punts però que ocupa la tercera posició. Els dos equips tenen l'objectiu de no perdre de vista els dos primers llocs, que permeten pujar directament a primera divisió. La derrota ahir del segon classificat, l'Alavés, al camp del Girona fa que l'equip que s'emporti la victòria se situarà a dos punts de la zona d'ascens directe.

L'Oviedo, com el Nàstic, lluita per pujar a primera només un any després de fer-ho per ascendir a segona A. Llavors, els dos equips van aconseguir l'objectiu –es van enfrontar en l'eliminatòria per decidir el campió de segona B, amb victòria dels asturians– i, a la categoria de plata, han descrit una trajectòria regular, gràcies al fet de disposar de plantilles compensades, amb ofici i recursos ofensius, que els han mantingut sempre entre els millors. L'equip asturià no està en el millor moment de la temporada, sobretot perquè fa un mes el tècnic, Sergio Egea, va plegar a causa d'unes desavinences amb alguns futbolistes. L'exjugador del Nàstic David Generelo –va vestir la samarreta grana la temporada 2006/07, a primera divisió– es va fer càrrec de l'equip, que es manté ben situat gràcies a dues victòries en els dos últims partits al Carlos Tartiere. A camp contrari, en canvi, l'Oviedo té més problemes: l'última victòria com a visitant va ser en la jornada 17, el desembre de l'any passat. Avui, l'equip asturià té dues baixes sensibles en atac, Koné i Susaeta, a més de les de Johannesson, Héctor Font i Edu Bedia. Conscients de la importància del partit, l'Oviedo va arribar al Tarragonès divendres per concentrar-se a Salou.

El Nàstic també té absències significatives, en el seu cas en la línia defensiva. Iago Bouzón, sancionat, i Pablo Marí, lesionat, es perdran el partit, de manera que Vicente Moreno haurà de canviar l'eix de la defensa. De totes maneres, els sis gols encaixats en els dos últims partits –l'espectacular 4-4 contra el Còrdova de fa dues setmanes al Nou Estadi i el 2-0 de l'última jornada a Osca– fan que presentar canvis en la rereguarda pugui tenir el seu costat positiu. El més probable és que Xavi Molina torni a l'onze i que al seu costat se situï Daisuke Suzuki. El lloc que en els últims partits ha ocupat el japonès al lateral dret seria per a Xisco Campos. L'incombustible Mossa es mantindrà una setmana més a l'esquerra. Aburjania, amb un esquinç al turmell dret, en principi també es perdrà el duel.

Moreno afirma que el partit té més importància per una qüestió anímica, pel prestigi que suposarà la victòria per al guanyador i pel carregament de confiança que s'endurà, que no pas per com es veuran reflectits els punts en la classificació. El partit, assegura, no serà decisiu perquè encara queden unes quantes jornades.

LES FRASES

El partit té tots els condicionants per ser el duel de la jornada. Una victòria nostra seria de prestigi
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
El Nàstic està molt treballat; l'hem de contrarestar tenint la pilota i finalitzant les jugades
David Generelo
entrenador de l'oviedo

El club arriba a 6.000 socis i vol un gran ambient

El Nàstic ha arribat aquesta setmana als 6.000 socis gràcies a les 358 altes generades gràcies a la campanya Primavera grana, en què els aficionats tarragonins es poden abonar al Nàstic per a la recta final de la temporada i veure per 50 euros els últims partits al Nou Estadi. Avui,
el club tarragoní espera superar àmpliament els 10.000 espectadors i prepara un gran ambient per a un partit molt important. Hi haurà aplaudidors per als espectadors de gol i de preferent i un gran mosaic amb el qual es donarà la benvinguda als dos equips. Fins ara, s'han superat els 10.000 espectadors en el duel de la primera volta contra el Llagostera i en l'últim partit al Nou Estadi, contra el Còrdova fa quinze dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)