Nàstic

Voluntat insuficient

Nàstic. L'equip tarragoní va generar més ocasions que l'Oviedo i mai no es va conformar amb l'empat, però es va acabar imposant la pausa dels asturians, més contents amb el punt

Si l'empat persisteix avançada la segona meitat, és moment de valorar la importància de no perdre. L'Oviedo ho va tenir molt clar: després de tres desplaçaments seguits amb derrota, i de nou sense guanyar, un empat al terreny de joc d'un rival directe era tot un tresor, sobretot si permet mantenir la tercera posició i retallar un punt respecte al segon. El Nàstic, en canvi, no es va voler conformar amb el punt. Ja en la primera meitat havia tingut més ocasions que l'Oviedo i en la segona vivia més a prop de l'àrea del rival que de la seva. Sentia l'alè del bon ambient del Nou Estadi i volia trencar la ratxa de dos partits sense vèncer. Però amb la voluntat no n'hi va haver prou i, malgrat els canvis ofensius, finalment es va acabar imposant el ritme alentit dels asturians, amb possessió pausada quan tenien la pilota, reducció d'espais i talls ràpids quan no la tenien i pèrdues de temps sempre que era possible. El Nàstic no va acabar el partit tan content com l'Oviedo amb l'empat, però fet i fet també pot treure'n valoracions positives: es manté quart, el segon lloc és una mica més a prop i es continua mostrant com un equip molt competitiu. Això sí, per sota els perseguidors pressionen. La recta final serà apassionant. Abans de decidir que l'empat ja li anava bé, l'Oviedo va jugar una mica més estirat, amb dos puntes clars, en la primera meitat, i seves van ser les primeres arribades a l'àrea rival, sobretot un xut de Borja Valle desviat per poc (11'). El Nàstic no trobava la connexió Lobato-Emana, cosa que li restava continuïtat en atac. De tota manera, l'equip grana té recursos variats, i en un córner va arribar la primera gran ocasió. Després de dos rebots, Emana es va trobar amb la pilota davant del porter, però va xutar alt (20'). L'altra bona oportunitat de gol de la primera part també va ser dels locals: gran centrada de Mossa, bona rematada de cop de Naranjo i excel·lent estirada de Rubén Miño, el millor de l'Oviedo (41'). Entremig, una mica més de possessió visitant, però més profunditat dels locals. I més imprecisions que encerts en els dos equips. L'entrada d'un davanter, Aníbal, per un mitjapunta, Lobato, i la presència al camp de l'elèctric Jean Luc, demostraven que, en la segona meitat, Vicente Moreno volia dotar el seu equip de més pólvora en atac i canviar el ritme del joc. L'Oviedo va aconseguir que en general el partit no s'esvalotés, però no va poder evitar que el Nàstic continués tenint les millors ocasions, sobretot un xut de Naranjo després d'un bon control (54'), un possible penal sobre Aníbal, que va veure la groga per, segons l'àrbitre, deixar-se caure (63'), i un cop de cap d'ell mateix en un córner (86') executat per un Muñiz que en els últims minuts va millorar les prestacions dels grana a pilota aturada. Les bones intervencions de Rubén Miño i la lentitud en atac dels davanters grana, però, van frustrar les accions.

NÀSTIC0
OVIEDO0

NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Madinda, Tejera, Palanca (Jean Luc, 71'), Cristian Lobato (Aníbal, 59'), Emana i Naranjo (Juan Muñiz, 84'). OVIEDO: Rubén Miño, José Manuel Fernández, Héctor Verdés, David Fernández (Dani Bautista, 43'), Peña, Jonathan Vila (Omgba, 81'), Jon Erice, Hervías (Aguirre, 64'), Borja Valle, Míchel i Toché. ÀRBITRE: Arcediano Monescillo. T.G.: Als locals Aníbal i Palanca, i als visitants Rubén Miño, Jonathan Vila i Borja Valle. T.V.: dues grogues al visitant Héctor Verdés (91'). PÚBLIC: 10.719 espectadors.

ELS VESTIDORS

És una pena l'empat, però no es pot retreure res a l'equip. Ho hem fet tot per guanyar
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
El punt és bo, vist el partit. Quan hem tingut més possessió ens ha faltat anar més a buscar el gol
David Generelo
entrenador de l'oviedo

Tercer partit consecutiu sense guanyar

El Nàstic va encadenar ahir la tercera jornada sense guanyar, després del 4-4 contra el Còrdova al Nou Estadi i de la derrota al camp de l'Osca (2-0). És la tercera vegada que això li passa aquesta temporada, ja que va estar sense vèncer entre la jornada 6 i la 8 –derrota contra l'Alcorcón i empats contra el Valladolid i la Ponferradina–i entre la 26 i la 29, amb quatre empats seguits. La lectura positiva de l'actual dinàmica del Nàstic la va fer després del partit Vicente Moreno, que va recordar que, dels catorze últims partits, només n'han perdut un, el d'Osca. El Nàstic buscarà tornar a guanyar dissabte al camp del Llagostera, situat en zona de descens. El rival següent dels grana serà el Mirandés, el diumenge 1 de maig al Nou Estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)