Nàstic

Rivalitat i transcendència

L'obligació del Llagostera i el Nàstic de guanyar afegeix al·licients i tensió a un duel ja de per si calent

Els locals, forts a casa, busquen sortir del pou i els tarragonins, encallats, mantenir-se a dalt

El Llagostera rep aquesta tarda el Nàstic a l'estadi Palamós-Costa Brava, en el que serà un capítol més de la recent rivalitat que es va encetar arran de la tercera i decisiva eliminatòria del curs 2013/14 per pujar a segona A. Si llavors el partit es va viure en un escenari diferent, el petit municipal de Llagostera, i va estar emmarcat en un clima de tensió que va fregar l'antiesportivitat, el d'avui s'afronta, si més no en la prèvia, amb un to més calmat. La tensió entre els dos clubs ha baixat, malgrat que les relacions són gairebé nul·les. De fet, en principi no hi haurà cap representant del Nàstic a la llotja –el president, Josep Maria Andreu, té previst seguir el partit des de la zona de l'afició tarragonina a l'estadi– i no hi haurà dinar entre directives. Aquest cop, l'al·licient principal del partit s'ha de buscar en la transcendència màxima dels punts en joc. El Llagostera necessita vèncer per apropar-se a la zona de permanència, i el Nàstic, per continuar ben situat a la zona alta.

El Llagostera ha encadenat tres partits com a local amb victòria –contra el Mallorca (3-0), l'Alcorcón (4-0) i el Bilbao Athletic (2-1)–, el principal argument a favor seu. I és que l'equip dirigit per Oriol Alsina s'ha convertit, a mesura que passaven les jornades, en un dels blocs més sòlids, tant defensivament com ofensivament, a casa –hi han sumat 29 dels 32 punts que acumulen en la lliga. El Llagostera, respectuós amb un rival que des de les primeres jornades ha estat a la part alta, tot al contrari que ells mateixos, que no han trobat mai la regularitat per abandonar el pou, està obligat a sumar els tres punts per allargar a tres la ratxa de partits sense perdre i afrontar així el pròxim duel a domicili al camp de l'Osca, un rival directe, amb possibilitats veritables de treure el cap del fons de la classificació.

El Nàstic, que ja es va treure l'espina de l'eliminatòria del 2014 amb l'ascens de l'any següent i amb la victòria en el partit de la primera volta a Tarragona (2-0), arriba al duel amb la confiança de la bona trajectòria, que l'ha portat a lluitar per l'ascens, però amb la necessitat de tornar a guanyar després de tres partits sense fer-ho, els empats a casa contra el Còrdova i l'Oviedo i la derrota al camp de l'Osca. Vicente Moreno té l'única baixa del lesionat Pablo Marí. Emana i Aburjania han arrossegat molèsties durant la setmana que no els han permès entrenar-se amb normalitat –per això la llista de convocats del Nàstic, que es desplaça a la Costa Brava aquest migdia, és de 20 futbolistes–, però en principi estaran a punt per jugar. El tècnic grana es planteja mantenir la línia defensiva de l'últim partit, el 0-0 contra l'Oviedo, tot i que torna a disposar de Iago Bouzón, sancionat diumenge. En posicions més avançades, el Nàstic té alternatives, ja que les rotacions de Moreno han permès que diversos jugadors arribin endollats al tram decisiu del campionat.

LES DINÀMIQUES

El Llagostera encadena tres triomfs a casa i el Nàstic, tres duels sense guanyar

LES ABSÈNCIES

Alsina no disposa de Fofo i Quesada i Moreno té la baixa de Marí i el dubte d'Emana

S'assolirà el primer ple del curs

Tot i que fins avui els socis del Llagostera tenien temps per bescanviar el seu carnet per una entrada i assegurar-se el seu seient habitual, el club preveu que els seus abonats continuïn retirant i comprant entrades per a l'enfrontament durant tot el dia d'avui a les taquilles de l'estadi Palamós-Costa Brava. El Nàstic tenia pràcticament exhaurides ahir les 600 entrades de què disposa i s'espera que més aficionats tarragonins es desplacin pel seu compte a terres gironines per aconseguir alguna de les entrades que es posen a la venda avui mateix a les taquilles, abans del partit. Tot plegat farà que l'estadi del Llagostera presenti la millor entrada de la temporada i que probablement s'ocupin les 3.600 localitats del recinte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)