Nàstic

Obligacions perilloses

Nàstic. Abans d'afrontar els últims cinc partits contra cinc rivals directes, els grana reben un equip de la zona mitjana, el Mirandés, i un de baix, l'Almeria, conscients que no poden fallar

El Nàstic afronta ara dues jornades perilloses. Al pensament hi ha les cinc últimes contra rivals directes –el Leganés, el Saragossa, l'Osasuna, el Lugo i l'Alavés–, però abans ha de rebre el Mirandés, situat a la zona mitjana –diumenge a la tarda–, i visitar un dels equips de la zona baixa, l'Almeria. Per mantenir-se ben situat, l'equip tarragoní no es pot permetre el luxe d'ensopegar, ja que hi ha una llarga llista d'equips que amenacen la seva quarta posició: el desè té només dos punts menys. A més, aquest cap de setmana hi ha moltes possibilitats que l'ensopegada equivalgui a perdre llocs en la classificació, ja que hi ha dos duels directes entre equips que té darrere –Alcorcón-Osasuna i Oviedo-Còrdova– i dos més juguen a casa –Girona-Tenerife i Elx-Albacete–. A més, l'equip tarragoní té ganes de foragitar els dubtes que hagin pogut sorgir per les quatre jornades que fa que no venç –amb tres empats, això sí–, sobretot davant una afició que ha vist quatre empats en els cinc últims partits al Nou Estadi. Encara hi ha una altra raó de pes per vèncer: el Mirandés, tot i que ocupa el tretzè lloc, només té sis punts menys que el Nàstic, de manera que veu la victòria a Tarragona com la manera ideal d'enganxar-se a la lluita per acabar entre els sis primers. Amb tants equips implicats, farà bé l'equip de Vicente Moreno de no involucrar-n'hi més. Després de rebre el Mirandés, el Nàstic visitarà l'Almeria, un equip possiblement més perillós. Tot i que lluita per no baixar, s'ha espavilat i encadena deu duels sense perdre que l'han fet sortir dels llocs de descens.

El Nàstic, però, ha resolt fins ara amb solvència la majoria de partits contra rivals que no són directes, ja que només ha perdut un partit contra equips de la meitat baixa de la taula: l'Osca. A més, l'ambient creixent que es viu al Nou Estadi –en els dos últims partits s'han superat els 10.000 espectadors i diumenge es pretén saltar la barrera dels 11.000– és un punt fort afegit del conjunt tarragoní. La confiança i el suport de l'afició han de permetre al Nàstic superar la pressió que li suposa l'obligació de guanyar, una sensació que fins ara no ha viscut gaire, còmode amb la seva condició de revelació.

La plantilla grana prefereix no fixar-se gaire en el calendari que li queda, conscient que tots els partits són complicats. “El que s'ha de fer d'ara endavant és guanyar cada partit, independentment del rival”, afirma Mossa, que recorda la importància del fet que el Nàstic depengui d'ell mateix. El valencià, però, admet que si al davant hi ha un rival implicat en la mateixa lluita els punts valen més.

LES FRASES

El que cal és guanyar cada partit, independentment del rival. Però si vèncer el Mirandés fa que no s'enganxin a la lluita, millor

PUNT A FAVOR

L'equip grana no sol fallar contra rivals de la meitat baixa, ja que només ha perdut contra l'Osca
En cas de perdre diumenge, el Nàstic podria caure dels sis primers i implicar un altre rival
Sabem quin és el calendari, però no mirem més enllà del proper partit perquè ens equivocaríem
J.M. Angresola, ‘Mossa'
DEFENSA DEL NÀSTIC

Vicente Moreno no tindrà cap baixa diumenge

Si no hi ha cap contratemps d'última hora, Vicente Moreno podrà disposar de tota la plantilla per al partit de diumenge a les cinc de la tarda al Nou Estadi contra el Mirandés. Achille Emana es va perdre el partit contra el Llagostera perquè tenia una petita elongació a l'isquiotibial de la cama dreta i Moreno va preferir no forçar-lo. L'altre futbolista que es va perdre per lesió el duel de Palamós, Pablo Marí, també s'entrena ja amb normalitat després de superar una lesió muscular que l'ha fet ser baixa dues setmanes. Emana tornarà amb tota seguretat a l'onze inicial, en què ara mateix és un dels futbolistes imprescindibles, i Pablo Marí en principi no serà titular, ja que la parella de centrals formada per Suzuki i Xavi Molina ha completat dos bons partits i el més probable és que el tècnic els doni continuïtat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)