Nàstic

futbol

segona divisió

Aixecar-se i continuar

Nàstic. Superada la decepció de dissabte, els grana afronten l'eliminatòria contra l'Osasuna avalats per la gran recta final. Els navarresos, més irregulars, també han acabat bé la lliga

La decepció de dissabte, en què es va quedar sense ascens directe, no ha de fer oblidar el gran èxit que per al Nàstic suposa disputar la fase d'ascens a primera divisió, i més amb el factor camp a favor en les dues eliminatòries, ni que hi ha diverses circumstàncies que fan que l'afronti en una situació avantatjosa. Aquest és el discurs que impera a Tarragona, un cop refets de la desil·lusió i retornats a una realitat optimista. D'entrada, la gran recta final de lliga que ha protagonitzat el fa molt temible. Després d'una trajectòria escrupolosament regular, amb 11 punts en les quatre primeres sèries de set partits i 10 en la cinquena, ha sumat 17 dels últims 21 punts en joc sense cap derrota. A més, amb un sol gol rebut en les cinc últimes jornades. Va ser el de l'empat de l'Alavés en l'últim minut del partit de dissabte, un gol que, segons Vicente Moreno i els seus futbolistes, no haurien encaixat en circumstàncies normals, és a dir, si la victòria els hagués servit per pujar. El triomf del Leganés a Anduva, i les celebracions equivocades a la graderia del Nou Estadi de gols no marcats pel Mirandés, van afectar els jugadors grana, que al final van abaixar els braços. No rebre gols serà un factor clau en les eliminatòries, sobretot tenint en compte que, en cas de persistència de l'empat en la pròrroga, no hi haurà penals i la victòria serà per al millor classificat en la lliga regular. El Nàstic, per tant, passaria l'eliminatòria si no hi hagués gols en els 180 minuts. En duels presumiblement tan igualats, els detalls són decisius. L'Osasuna, per la seva banda, ha estat més irregular que el Nàstic. Va començar molt fort –16 punts dels primers 21–, però va anar afluixant el ritme. En l'últim tram va millorar, tot i que dues victòries seguides –contra el Nàstic i l'Osca– van fer que no depengués d'ell en l'última jornada. Però el 0-5 a Oviedo, afegit a la sorprenent ensopegada del Saragossa a Palamós, li van permetre acabar sisè i, sobretot, reactivat moralment. Més enllà del que va passar dissabte, però, el factor anímic hauria d'estar també al costat del Nàstic, que prové de segona B i que, en teoria, està menys pressionat que un Osasuna amb l'ascens com a gran objectiu.

OSASUNA1
NÀSTIC1
OSASUNA0
NÀSTIC1

NÀSTIC: Reina, Iago Bouzón, Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Madinda (Aníbal, 56'), Tejera, Aburjania, Cristian Lobato (Jean Luc, 46'), Naranjo (Manolo Martínez, 85') i Emana. OSASUNA: Nauzet, Oier, Tano, Miguel, Flaño, David García, Javi Flaño, Manuel Sánchez (Urko Vera, 85'), Roberto Torres (Olavide, 57'), Merino, De las Cuevas (Maikel, 73') i Nino. GOLS: 1-0 (82') Naranjo. ÀRBITRE: Ocón Arráiz. T.G.: Naranjo; Manuel Sánchez, David García, Oier, Maikel, Miguel Flaño i Merino. OSASUNA: Nauzet Pérez, Oier, David García, Unai García, Miguel Flaño, Javi Flaño (Álex Berenguer, 85'), Mikel Merino, Roberto Torres, José García (Olavide, 60'), Kenan (Álex Sánchez, 57') i Nino. NÀSTIC: Reina, Calavera, Iago Bouzón, Pablo Marí, Mossa, Xavi Molina, Fali, Rocha (Tejera, 71'), Jean Luc, Palanca (Naranjo, 66') i Marcos (Lobato, 80'). GOLS: 0-1 (53') Marcos, de penal. 1-1 (62') Pablo Marí, en pròpia porteria. ÀRBITRE: López Amaya. T.G.: David García i Mikel Merino; Iago Bouzón, Palanca, Naranjo i Jean Luc.

LA RECTA FINAL

El Nàstic ha fet 17 punts dels últims 21 i l'Osasuna, 11, però l'ha reactivat el 0-5 a Oviedo
A Tarragona, la fase d'ascens es veu com un èxit i a Pamplona, com una obligació

Més color grana en els precedents

L'Osasuna no ha guanyat cap dels dos partits de lliga contra el Nàstic. El de la primera volta (jornada 19) va acabar en empat, que va servir per mantenir la distància d'un punt que llavors hi havia entre els navarresos –quarts– i el catalans –cinquens–. El partit era una prova de foc per mesurar el potencial d'un Nàstic que ja era la revelació, i se'n va sortir prou bé. De fet, va estar a prop de guanyar, ja que va marcar primer, ja en la segona part, però els navarresos van empatar. El partit de la segona volta és molt recent, ja que va ser el 25 de maig. Va ser igualat, amb més nervis i intensitat que joc vistós, i el va decidir un gran xut de falta de Naranjo (82'). Era una victòria que permetia al Nàstic lluitar fins al final per l'ascens directe.

Els socis no pagaran en el Nàstic-Osasuna

El Nàstic va anunciar ahir que els socis tindran l'entrada gratuïta en el partit de tornada de la primera eliminatòria de la fase d'ascens a primera contra l'Osasuna, dissabte a les 7 de la tarda. El preu de les entrades per als que no són abonats, que es poden adquirir a partir d'avui a les oficines del Nàstic, serà el mateix que en els darrers partits al Nou Estadi, és a dir, 15 euros a gol, 20 a preferent i 30 a tribuna. Pel que fa al partit d'anada, dimecres a El Sadar, la Federació de Penyes del Nàstic organitza el desplaçament a Pamplona. L'Osasuna ha posat a disposició de la federació 350 entrades al preu de 10 euros cada una. El paquet de l'autocar i l'entrada tindrà un preu de 30 euros. Tots aquells interessats poden passar avui o demà per les oficines de la federació. Està previst que els autocars cap a Pamplona surtin el mateix
dimecres a les 2 del migdia (el partit comença a les 8 del vespre) i tornin a Tarragona una vegada
finalitzat l'enfrontament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)