Nàstic

futbol

segona divisió

Ara és a les vostres mans

Nàstic. L'equip grana comença el ‘play-off' al camp de l'Osasuna amb l'objectiu doble d'oblidar la decepció de no haver pujat per la via ràpida i aconseguir un resultat positiu per a la tornada

El Nàstic hauria firmat amb els ulls clucs a principi de temporada la situació amb què ha arribat al final: jugar el play-off com a millor classificat. Aquest vespre visita l'Osasuna en el partit d'anada de la primera eliminatòria de la fase d'ascens a primera divisió. Ho fa amb el factor camp a favor –també en una hipotètica eliminatòria final– i com l'equip més fort, pels punts aconseguits en la lliga i pel moment de forma actual. El fet de quedar a les portes de l'ascens directe pot haver desil·lusionat puntualment l'afició, però recordar que la temporada passada l'equip estava a segona B i que l'objectiu inicial era la permanència ha de servir per posar la gesta del Nàstic en el lloc adequat. La fase d'ascens és un gran èxit, es miri per on es miri. Si diumenge pujar no depenia exclusivament del que passés al Nou Estadi, a partir d'ara no hi ha condicionants ni excuses: fer el salt a l'elit és a les mans de l'equip.

La primera pedra l'ha de posar amb un bon resultat a Pamplona. La solidesa defensiva és un dels punts forts del quadre grana, que va encaixar un sol gol en els cinc últims partits de lliga, però també ho és el domini dels detalls que solen decidir els partits importants. Controla l'estratègia i té en un bon moment de forma futbolistes desequilibrants, sobretot Naranjo i Emana.

El dilema de l'atac

El maldecap principal en l'onze inicial de Vicente Moreno, que últimament tenia un equip titular molt clar, és la baixa d'Aburjania, el vèrtex ofensiu del triple pivot del mig del camp, que està jugant partits amistosos amb la selecció de Geòrgia. Sense ell, el dibuix va canviar contra l'Alavés, amb Aníbal de davanter centre, però avui podria tornar a situar Emana o Naranjo com a referència ofensiva. L'altre dubte podria estar al lateral dret, per al qual aposta últimament per un Gerard Valentín que sol acabar els partits amb sobrecàrregues.

La visita dels grana a El Sadar en la lliga regular va acabar en empat i el Nàstic-Osasuna de la segona volta, en victòria dels grana. Aquell partit, molt recent (va disputar-se el 25 de maig, en la jornada 40), serà una referència per als dos equips. Després de caure a Tarragona, l'Osasuna va tornar a perdre, a casa contra l'Osca, de manera que va arribar a l'última jornada amb dubtes i sense dependre d'ell per jugar el play-off. Ho va aconseguir gràcies a la sorprenent ensopegada del Saragossa a Palamós i a la golejada a Oviedo, un 0-5 que l'ha reactivat moralment.

Hi haurà uns 350 seguidors grana a El Sadar

El Nàstic no estarà sol a Pamplona, ja que al voltant de 350 seguidors tarragonins seran a les graderies d'El Sadar després que les entrades que l'Osasuna ha facilitat al club grana s'exhaurissin de seguida. 350 és la quantitat de tiquets que l'Osasuna ha facilitat al Nàstic, la mateixa que el club tarragoní ha donat al navarrès per al partit de tornada. L'Osasuna hauria volgut moltes més localitats (el fet que la tornada sigui dissabte, la proximitat del viatge i la mobilització habitual dels seus aficionats haurien permès un desplaçament massiu), però el club tarragoní s'ha cenyit al mínim obligatori i els seguidors navarresos només ocuparan la zona destinada a l'afició visitant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)