2a divisió A

futbol

copa del rei

Un desembre per oblidar

Copa. El Nàstic confirma l'eliminació amb una altra derrota clara contra l'Alavés. L'1-0 matiner i l'expulsió de Kakabadze (30') van impossibilitar que els grana, com a mínim, lluitessin pel partit

alavés 3 (3) nàstic 0 (0)

ALAVÉS:Ortolà, Vigaray, Pantic, Alexis, Raúl García, Dani Torres (Camarasa, 87'), Krsticic, Édgar Méndez (Cristian Espinoza, 46'), Rubén Sobrino (Manu García, 87'), Katai i Christian Santos.NÀSTIC:Reina, Kakabadze, Djetei, Iago Bouzón, Ferran Giner, Cordero (Madinda, 75'), Sergio Tejera, Juan Muñiz (Gerard Valentín, 34'), Lobato, Jean Luc i Àlex López (Stéphane Emana, 83').GOLS:1-0 (12') Édgar Méndez. 2-0 (30') Rubén Sobrino. 3-0 (40') Krsticic.ÀRBITRE:Clos Gómez.T.G.:al local Katai i al visitant Cordero.T.V.:dues grogues al visitant Kakabadze (30').PÚBLIC:11.043 aficionats a l'estadi de Mendizorrotza.

Definitivament, el final d'any del Nàstic és per oblidar. Si en la lliga un mal mes de desembre ha enfonsat els grana a la cua de la classificació, en els setzens de final de la copa no ha tingut cap opció contra un Alavés altament efectiu. Ahir, en la tornada, els bascos van confirmar el seu accés als vuitens de final amb una altra victòria còmoda contra el Nàstic, que ja havia estat clarament superat en l'anada (0-3). Els grana ni tan sols van poder lluitar per la victòria del partit, ja que l'Alavés no va trigar a fer el primer gol (12') i Kakabadze va ser expulsat en l'acció del penal que va suposar el segon gol (30'). Els locals encara van fer un tercer gol abans del descans, que va donar pas a una segona meitat totalment prescindible. Al Nàstic li toca ara esborrar de la memòria l'últim mes, recarregar piles i moral en l'aturada nadalenca i afrontar l'inici del 2017 conscient que ha de protagonitzar una gran reacció per creure que la permanència és possible. Els reforços d'hivern hi hauran d'ajudar molt.

I això que el Nàstic, amb un equip amb molts titulars habituals i el debutant Reina, va començar amb ganes de reivindicar-se, de donar bones sensacions, tal com va demanar Vicente Moreno abans del partit. Els grana, però, no tenien gaire profunditat i eren innocents quan arribaven a l'àrea rival. L'Alavés, en canvi, es va mostrar de seguida molt més concloent en atac i Edgar Méndez va rebre una passada en profunditat que el va deixar sol davant Manolo Reina i no va perdonar. Si algú podia tenir algun dubte sobre l'eliminatòria, l'Alavés no havia trigat gaire a esvair-lo. Una passada de Tejera a Àlex López, que el de Calafell va completar amb un xut massa creuat, va ser la millor ocasió del Nàstic en la primera meitat. Poc després, les coses es van acabar de complicar del tot quan Kakabadze va cometre penal sobre Rubén Sobrino, va veure la segona targeta groga i va ser expulsat, amb una hora encara per disputar-se. Sobrino no va fallar el llançament. Els grana, tocats per les circumstàncies, van tenir poca resposta i encara van veure com, abans del descans, Krsticic feia el tercer amb un xut ajustat. Amb el 6-0 global, i onze contra deu, la segona meitat va sobrar del tot, amb alguna ocasió de gol del Nàstic però més de l'Alavés.

L'eliminatòria ha tingut massa diferència de gols, esperava molt més del meu equip
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
M'he trobat bé. Llàstima d'encaixar tres gols, que han estat massa pel que s'ha vist al camp
Manolo Reina
porter del nàstic

ELS VESTIDORS

En els primers mesos no hem estat a l'altura i hem de demanar disculpes. Amb els canvis que hi haurà, segur que millorarem
En la primera part esperava més coses. Tenia l'esperança que demostraríem que som capaços de capgirar la mala situació en la lliga

El fitxatge de Manu Barreiro ja és oficial

Després del partit, l'Alavés va informar de la desvinculació de Manu Barreiro i, tot seguit, el Nàstic va fer oficial l'acord amb el punta gallec, que ha firmat fins al 30 de juny del 2017, amb dues temporades més d'opcionals. Barreiro s'incorporarà a l'equip en la tornada a la feina després de Nadal, el 29 de desembre.

Per altra banda, Manolo Reina, que es va fer una doble fractura al peroné de la cama dreta pocs dies abans de començar la lliga, va reaparèixer ahir després d'una absència de quatre mesos. Aquesta mateixa setmana, el Nàstic ha donat la baixa al porter argentí Sebastián Saja, que va ser fitxat a última hora precisament per substituir Manolo Reina. Ara l'andalús i Dimitrievski queden com els dos porters grana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)