Nàstic

futbol

2a divisió a

Millora sense recompensa

Nàstic. El conjunt grana mostra una imatge força positiva al camp del líder, però la indolència a la zona ofensiva el condemna a la derrota i a continuar cuer, amb la salvació ara a 5 punts

llevant 2 nàstic 1

LLEVANT:Raúl Fernández; Pedro López, Postigo, Rober Pier, Toño; Espinosa (Campaña, 74'), Lerma, Natxo Insa; Jason, Roger (Chema, 90') i Rubén García (Morales, 46').NÀSTIC:Manolo Reina; Suzuki, Perone, Iago Bouzón; Gerard Valentín (Ferran Giner, 17'), Tejera, Cordero (Manu Barreiro, 79'), Luismi (Madinda, 71'), Mossa; Emaná i Delgado.GOLS:1-0 (58') Roger. 2-0 (66') Morales. 2-1 (71') Delgado.ÀRBITRE:Valdés Aller (col·legi lleonès).T.G.:Als visitants Luismi, Emaná, Perone i Iago Bouzón.PÚBLIC:11.542 espectadors

Els resultats i les sensacions no van sempre de bracet. Per desgràcia, perquè si no el Nàstic hagués tornat ahir del camp del líder amb algun puntet al sarró. El dia a dia a casa del pobre és molt dur. I a la del ric, la festa és contínua. D'aquesta manera, es pot interpretar la derrota dels grana al camp del Llevant, un rival que, sense fer més mèrits que el Nàstic, va adjudicar-se els tres punts. No va ser injust, perquè, al final, el que decanta la balança és l'encert, però hagués estat de justícia que els tarragonins tornessin a casa més recompensats. Paradoxes del futbol. La realitat, en tot cas, és que el Nàstic és un equip indolent a la zona d'atac i, tot i dominar en el primer temps, va veure com un parell de gols del Llevant el condemnaven a la derrota. De res va servir el 2-1 de Delgado. El Nàstic va claudicar i continuarà una setmana més a la cua. La salvació, això sí, és ara més lluny. A 5 punts.

Juan Merino va mantenir l'aposta de jugar amb tres homes al darrere i dos carrilers i la idea va rutllar. El Nàstic va ofegar bé el Llevant i, amb el pas dels minuts, va dominar. Val a dir, això sí, que va faltar clarividència per arribar amb perill a la porteria de Raúl Fernández. Només Emaná, amb un xut dins l'àrea que va blocar el porter (32'), va arribar a xutar amb intenció. Al descans, doncs, es va arribar amb la llauna per obrir, però amb la sensació que si el Nàstic persistia, podria rascar alguna cosa.

Canvi de paradigma

En el segon temps, el Llevant volia demostrar per què és el líder i va imposar el seu joc contra un Nàstic que, tot i això, va estar a punt d'avançar-se en el 52. Per desgràcia, Emaná va tornar a veure com Raúl Fernández blocava el seu xut, massa tímid. Va ser un miratge, ja que, quatre minuts després, el Llevant va avançar-se demostrant una de les seves grans virtuts: l'oportunisme. Sense crear massa, marca. El pitxitxi, Roger, va guanyar la posició al defensa i va culminar amb el gol una bona triangulació col·lectiva pel carril esquerre.

Si l'1-0 no havia fet prou mal al Nàstic, en el 66 va arribar el gol que deixava el partit gairebé sentenciat. Morales, en una acció directa després d'una pèrdua de pilota visitant, va superar Manolo Reina amb sang freda. Semblava definitiu, però el Nàstic va treure l'autoestima. Així, poc després d'un xut de falta de Jason que va salvar Reina, Delgado va escurçar la diferència aprofitant una bona assistència de Tejera. Era el minut 71 i hi havia temps, però llavors es va veure per què el Llevant no ha perdut encara a casa. El líder no va fer cap concessió i el marcador ja no es va moure.

GERARD VALENTÍN ES LESIONA EN EL MINUT 16

Juan Merino va tenir un contratemps seriós en el minut 16, quan, en una jugada ofensiva, Gerard Valentín va lesionar-se. El tècnic andalús va apostar per mantenir el sistema tàctic i qui va ocupar el carril dret va ser Ferran Giner. “Tot fa pensar que Valentín té un trencament fibril·lar, però fins que no es facin les proves no sabrem l'abast de la lesió”, va dir l'entrenador, que lamenta que, en aquesta posició, no hi hagi un recanvi.
Tot i no haver guanyat, estic convençut que amb aquest esperit de lluita assolirem l'objectiu
Juan Merino
entrenador del nàstic
Ens hem de quedar amb les sensacions de l'equip; no ha semblat que el primer jugués contra l'últim
J.M. Angresola ‘Mosa'
defensa del nàstic
No em sorprèn el partit que hem vist. Sabíem que el Nàstic ens posaria dificultats