Territorial

Futbol formatiu

Acadèmia Nama

Un somni global

Un grup de 70 nois xinesos són a Barcelona amb l’objectiu de convertir-se en futbolistes al seu país

L’empresa ha unit dos països com Catalunya i la Xina a través del futbol

En un món inevitablement globalitzat, el futbol és un dels principals vehicles de comunicació i cohesió. I l’esport rei és precisament el que ha dut una setantena de nois xinesos d’entre dotze i setze anys a deixar les seves famílies per venir a Barcelona amb un objectiu comú: convertir-se, a la llarga, en futbolistes professionals al seu país.

La iniciativa sorgeix de la col·laboració entre una empresa catalana –fundada per un soci català i un de xinès– i la federació de Hubei, una regió situada al centre del país asiàtic, per al desenvolupament del futbol a la zona. “La Xina està vivint un canvi de paradigma i el futbol hi està jugant un paper important”, explica Carlos Arean, coordinador de Nama Sports, que té una acadèmia a Wuhan, la capital de la regió, amb més de 500 jugadors. I d’aquests 500, 70 han estat seleccionats per fer el viatge a Barcelona.

“Aquí la seva vida gira entorn del futbol, però nosaltres els oferim una formació global. Van a l’escola amb nois catalans i un parell de cops a la setmana s’entrenen amb equips d’altres clubs perquè puguin veure altres maneres de treballar i conviure amb altres nois de la seva edat”, explica Nacho Guerrero, director general i part catalana de Nama Sports; l’altre soci, Ma Dong, tot i fer molts anys que viu a Catalunya, és nascut a la Xina: “Ens va bé tenir les dues visions, la xinesa i la catalana: en l’equilibri entre les dues rau l’èxit”, afegeix Guerrero.

I és que les diferències entre les dues cultures són evidents: “Els més petits el primer any ho passen malament. No ho exterioritzen, però els costa adaptar-se. Ara, quan tornen després de l’estiu el segon any són els reis del mambo”, assegura Guerrero. Els futbolistes arriben a Barcelona amb dotze anys, i tot i que s’està treballant per ampliar la seva estada aquí, s’hi estan fins als setze anys després de completar la seva formació.

Una empresa amb recorregut

Nama Sports és una empresa de màrqueting esportiu que ha posat en contacte Catalunya i la Xina a través del futbol. L’empresa porta aquí patrocinadors asiàtics per a esdeveniments i clubs esportius i és qui gestiona els campus del Barça al país oriental. Però ara per ara, el seu principal projecte és el de la seva acadèmia.

70
jugadors
són seleccionats d’entre els 500 que té en total l’acadèmia Wuhan per continuar la seva formació futbolística a Barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)