Territorial

El MIC18 ja rutlla

En marxa. Vilatenim, amb més de 10.000 persones, es va estrenar com a seu del torneig en la inauguració del 18è MIC. “Esperem estar-hi molts anys”, diu David Bellver, president del torneig

Que el MIC assoleix el rècord d’equips (372) i jugadors participants (més de 7.000) en aquesta edició 2018 del torneig va quedar clar fins i tot abans que es donés el tret de sortida oficial, i és que l’estrena de Vilatenim com a seu de la competició no podria haver estat més lluïda. Trànsit a la rodalia, cues als accessos i ni una sola cadira buida a la graderia amb capacitat per 9.472 espectadors. De fet, la cerimònia inaugural la van seguir més de 10.000 espectadors, i és que la barreja de colors de la vestimenta dels joves jugadors es deixava veure, més enllà de les cadires, per totes les escales i passadissos de l’estadi. Només Montilivi, escenari de la inauguració de l’edició anterior, podria haver aplegat tots els assistents d’ahir.

Vestits de gala

Amb tothom instal·lat com va poder a la graderia i amb la pilota oficial del torneig i la copa de campions presidint la gespa, la cerimònia d’inauguració va començar amb la benvinguda als 372 equips que participen en aquesta edició del torneig, que van desfilar per sobre del terreny de joc de Vilatenim rebent els aplaudiments d’un públic entregat –animats pel periodista Gerard Romero, conductor de la cerimònia d’inauguració–. Després de les actuacions de TramuntaKada, que van fer ballar el públic a ritme de batucada, i de Dance Me, que va deixar tothom bocabadat amb uns 400 joves ballarins i ballarines sobre la gespa, va arribar l’hora dels parlaments del president del MIC, David Bellver; del president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip. Bellver va manifestar: “Després d’assolir la majoria d’edat amb aquesta divuitena edició, seguim amb la mateixa il·lusió que el primer dia i agraïm la confiança de tots els equips per haver vingut a aquest esdeveniment que serveix per donar a conèixer el nostre país.” I també va celebrar l’estrena de Vilatenim com a seu: “Estem contentíssims d’estar a Figueres per primera vegada i esperem poder estar molts anys aquí. També agraïm l’ajuda de totes les institucions i dels alcaldes de totes les seus del torneig, a més dels col·laboradors que el fan possible.” Marta Felip va donar la benvinguda al MIC a la seva ciutat i va destacar que “no es podia escollir una seu millor que una ciutat cosmopolita i amb una llarga trajectòria esportiva”.

Després de la festa es va jugar el partit inaugural –durant tot el matí ja s’havien jugat diversos partits– entre el Màlaga i el Llagostera juvenil, amb victòria andalusa (2-0). Juanjo Rovira, director del MIC, va destacar que el partit era en homenatge a Josep Manel Casanova, traspassat fa pocs mesos, encarregat de portar el conjunt malagueny al torneig per primera vegada. En la mitja part es va entregar el premi Dani Montesinos, que concedeix el MIC a projectes de periodistes joves, a Àlex Palomar, per un reportatge sobre les apostes a 2a B.

Després d’assolir la majoria d’edat amb aquesta divuitena edició seguim amb la mateixa il·lusió. És un esdeveniment que dona a conèixer el nostre país
Carles Puigdemont
PRESIDENT DE LA GENERALITAT

ÈXIT ABSOLUT

Vilatenim va quedar petit per aplegar els més de 10.000 assistents a la cerimònia
No es podia escollir una seu millor que Figueres, ciutat cosmopolita i molt lligada a l’esport
Marta Felip
Alcaldessa de figueres
Estem contents que el MIC segueixi confiant en les comarques gironines per un esdeveniment a nivell mundial
Pere Vila
president de la diputació
Estem molt contents d’estar a Figueres per primera vegada i esperem poder seguir venint durant molts anys
David Bellver
President del mic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)