Girona

A la tercera no els venç ningú

Un cop més. El Girona, per primera vegada aquest curs i cinquena des que és a primera, suma com a mínim un punt després de dues derrotes

Ahir el Girona tenia, gairebé, l’obligació de sumar alguna cosa per no marxar a les vacances de Nadal amb un balanç de 0 punts dels últims 9 possibles, i és que havia perdut consecutivament a San Mamés contra l’Athletic (1-0) i al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (2-0). Va complir amb un empat ben suat que, tot i no servir-li per acomiadar l’any –el primer competint sempre a primera divisió– de la millor manera, li serveix per mantenir viva una norma que fins ara l’acompanya en tota la trajectòria a primera, i és que, en la temporada i mitja que els gironins han jugat a l’elit, sempre –li ha passat cinc vegades– s’han aixecat després de dues derrotes i no han encadenat mai tres partits sense puntuar.

En la temporada passada el Girona va ser capaç de trencar la mala ratxa de dues derrotes consecutives en quatre ocasions. La primera va ser ben aviat, quan, després de perdre contra l’Athletic (2-0) i el Sevilla (0-1) –curiosament els mateixos rivals contra els quals havia jugat ara– va trencar la ratxa amb un empat a zero a Leganés. La segona vegada que el Girona ho va salvar va ser per la porta gran, i és que, després de perdre contra l’Eibar (1-4) i el València (2-1), els gironins es van aixecar amb la golejada d’escàndol contra Las Palmas (6-0), en el dia inoblidable del triplet de gols d’Olunga. Aquesta mateixa fórmula es va repetir al final de la temporada, i és que el Girona tampoc va ser capaç de sumar cap punt contra l’Eibar i el València en la segona volta tot i jugar els dos partits a Montilivi –va perdre 1-4 i 0-1, respectivament–, però va tornar a trencar la ratxa contra Las Palmas, aquesta vegada a les Canàries i amb un resultat no tan escandalós (1-2). Entremig d’aquests dos casos el Girona va ser capaç de tallar la mala ratxa amb només dues derrotes una altra vegada. A inicis del mes d’abril els blanc-i-vermells van encadenar dues derrotes doloroses contra la Real Sociedad (5-0) i el Betis (0-1), que allunyaven el somni d’Europa, però es va refer amb una victòria per la mínima al camp de l’Alavés (1-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)