2a divisió FEF

Un any per consolidar el projecte a Peralada

Primer aniversari. Avui fa un any que Chicho va aterrar al filial del Girona i ha complert amb nota, firmant una segona volta brillant i començant el segon curs a 2a B de menys a més

Les vacances de Nadal de l’any passat van ser distretes a Peralada, i és que la decisió d’Arnau Sala de deixar l’equip per iniciar una aventura a la Xina va deixar un gran buit. L’aposta inicial del Girona va ser Juan Carlos Moreno, un dels membres de la secretaria tècnica del club, però Moreno va acabar per renunciar al càrrec i va deixar la porta oberta perquè arribés, avui fa un any, Chicho Pèlach, procedent del Figueres. L’encert va ser total, i és que, tot i la seva joventut, Chicho ha aconseguit consolidar el projecte del filial del Girona a 2a B amb unes xifres més que bones, a la vegada que el tècnic continua un creixement que qui sap si algun dia el podria portar a Montilivi.

En el primer any de Chicho a la banqueta el Peralada ha jugat 37 partits –19 el curs passat i 18 l’actual– i ha sumat 53 punts de 111 possibles, gràcies a 12 victòries, 17 empats i només 8 derrotes. Això sí, l’any té dues etapes molt marcades: la segona volta del curs passat i la primera d’aquest. En la temporada passada els números de Chicho van ser brillants i va aconseguir que el Peralada fos el millor equip de la lliga en la segona volta amb 35 punts, i és que els peradalencs només van perdre al camp del Badalona (2-1) i a casa contra l’Ebre (1-2). Amb aquells números es va guanyar la renovació, però aquesta temporada per ara és lluny d’aquells registres. Amb la complicació d’haver de conjuntar una plantilla nova i molt més jove –a més, condicionada sempre per les baixes– els xampanyers han sumat gairebé la meitat de punts (18), amb tres victòries, nou empats i sis derrotes. La millor notícia, però, és que el creixement de l’equip ha estat constant i la inèrcia actual és positiva. Més enllà dels resultats, el primer any de Chicho a la banqueta ha estat marcat en línies generals per la solidesa defensiva de l’equip, i és que amb Chicho a la banqueta el Peralada ha deixat la porteria a zero en 18 dels 27 partits –13 el curs passat i 5 aquest–, a més d’un joc gairebé sempre ofensiu i atractiu.

Amb marge per créixer

Després d’un any a Peralada Chicho se sent com a casa seva i per davant té l’oportunitat de continuar desenvolupant el projecte, perquè a l’estiu va signar contracte fins al 2020. “Em queda un any i mig i no miro més enllà, però estic molt content d’estar al Peralada i al Girona, em sento molt identificat amb el projecte i no podria estar en cap lloc millor, i és que el club confia molt en mi i puc treballar en una bona estructura i amb jugadors de qualitat”, assegura el tècnic, que fa una lectura positiva del primer any a la banqueta de Peralada: “Per sensacions i resultats la valoració és positiva. En la primera etapa necessitàvem punts i ho vam aconseguir amb una segona volta brillant, i ara sabíem que seria més complicat amb un equip molt jove però la inèrcia és positiva i estic segur que aconseguirem la permanència.”

UNA SEGONA OPCIÓ

Chicho va arribar després de l’adeu d’Arnau Sala i la renúncia de Juan Carlos Moreno
Quan vaig arribar necessitàvem punts i va sortir tot molt bé. Ara hem tingut un context diferent i costa més, però la línia és bona

DE LLIBRE

Des que va arribar el gironí, el Peralada va ser el millor equip de tota la lliga

INICI COMPLICAT

En aquest inici de curs els números han empitjorat, però ha acabat en bona dinàmica

SOLIDESA

Amb Chicho com a tècnic el Peralada ha deixat 18 partits la porteria a zero

BON BALANÇ

Chicho ha sumat 53 punts de 111 possibles, amb 12 triomfs, 17 empats i 8 derrotes

AMB CAMÍ PER FER

Chicho ha viscut el primer any a Peralada i en té un i mig més de contracte
Em sento molt identificat amb el projecte i no podria estar millor. És un privilegi estar al Peralada i al Girona
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)